Moro inni Bowser
0

Moro inni Bowser

mar 13 Stian Koxvig  

Remaken av Mario and Luigi Bowsers Inside Story+ Bowser Jr Journey holder seg fortsatt som tidenes beste Mario and Luigi spill, og leverer et obligatorisk RPG spill i 3DS Samlingen.

Nintendo fortsetter tradisjonen med remakes på 3DS konsollen, og de to Mario & Luigi remasterne holder seg trofast til DS originalen, men er så gjennomført gode spill at det spiller egentlig ingen rolle. Det viktigste som har blitt endret i grunnspillet er det visuelle og det audiovisuelle. Som Superstar Saga remaken har det dessverre ingen 3D funksjon.

Bowser Jrs Journey viser seg som spillets svakhet, men er uansett verdt å prøve ut pga hovedpersonens storsjarm

Jeg forelsket meg i Bowsers Inside Story for snart ti år siden, og har kost meg som en liten unge med denne nylanseringen. Gameplayet er relativt enkelt, du kontrollerer Mario og Luigi samtidig, og må manøvrere deg gjennom kreative plattformsekvenser som våre to favorittrørleggere klarer å havne i, humornivået er skrudd opp til femten og det er flere scenarioer man ender opp med å smile godt av.

Det denne har som ikke de tidligere har er muligheten til å spille som Bowser, som tidlig i spillet ender opp med å spise Mario og Luigi så de må manøvrere gjennom magen hans. Så her må Mario alliere seg med sin erkerival for å beseire den onde skurken. Gameplayet er enkelt å lære seg, men verre å mestre, og noen av de forskjellig bossene man møter har tendenser til å være vanskelige. Så på den nedre skjermen finner vi kart over magen til Bowser, og man må da skifte mellom å spille som Mario/Luigi, og spille som Bowser for å overkomme utfordringene.

Spille som Bowser og beseir kreative bosser mens Mario og Luigi herjer i tarmene hans

De har endret et par småting som virkelig var lurt, hvor mye Battle Points som trengs for forskjellige spesiellangrep etc, og endre på hvordan forskjellige items fungerer.

Sammen med plattform muligheter har Mario and Luigi serien mye minispill som man må komme seg gjennom. Bowser har ikke det beste kostholdet så minispill kan være å hjelpe han med fordøyelsen og ødelegge opp grønnsaker og mat han har fordøyd hel. Eller Bowser drikke store mengder med vann for å fylle opp magesekken for å la Mario og Luigi manøvrere seg lengre frem.

Bowser sliter med fordøyelsen, og det er opp til rørleggerbrødrene og hjelpe han

Lydbilde er fantastisk, og selv om det ikke er 3D funksjon, er det egentlig ikke noe man trenger å fokusere på. Siden det kom ut på DS ser det omtrent likt ut som det gjorde, men det er ingen tvil om at Nintendo lager disse remasterne med kjærlighet.

Nå er det ingen tvil om at Mario & Luigi Bowsers Inside Story er det beste i Mario & Luigi serien, og har man ikke opplevd dette på DS er 3DS versjonen en must play. Nintendo fortsetter å levere kanongode 3DS spill og viser at den lille håndholdte ikke går noen vei i nærmeste fremtid.

Bowser Jr. Journey

Det vi må fokusere på er den nye kampanjen som følger med, her spiller mann som Bowsers lojale sønn som er på vei for å finne ingredienser for å hjelpe syke Goomba. Det er et veldig kort bonusspill, men det er uansett sjarmerende og verdt å prøve ut.

Fiendene kommer i tre forskjellige typer, og her må man tenke på matchups. Noen typer fiender er bedre mot andre vica versa, personlig syns jeg den føles en smule ensformig i lengden, og jeg fant alltid meg selv dragende imot hovedspillet i stedet.

Bowser Jr har alltid vist seg som en av Mario seriens mest sjarmerende individer

Kort fortalt skal man banke opp så mange fiender som mulig, for å få dem til å bli med på laget ditt, Bowser Jr. er jo en kjempesjarmerende karakter, og det å se flere av Bowsers hær prøve å sjefe over han og fortelle han hva han skal gjøre.

Mario & Luigi Bowsers Inside Story + Bowser Jr.s Journey viser at Nintendo fortsetter å pumpe ut kvalitetstitler for alle som ikke har Switch, og 3DS er klart konsollen med Nintendos sterkeste spill lineup. Bowsers Inside Story var et fantastisk spill for ti år siden, og er kanskje enda bedre på 3DS, Mario RPG serien er nesten kriminelt undervurdert og fortjener all skryt det kan få.

About Stian Koxvig

Nyhetsredaktør med forkjærlighet for spill og film. Lidenskapelig opptatt av japansk spill og kultur