Når teknologien setter grenser – Logitech G Cloud
0

Når teknologien setter grenser – Logitech G Cloud

Det håndholdte markedet har eksplodert og mange prøver å kapre en bit av kaken her.

Alt Fra Nintendo Switch til håndholdte PC-konsoller fra Valve, ASUS Rog og Lenovo til denne lille og litt mindre omtalte saken fra Logitech. G Cloud.
G Cloud er en dedikert håndholdt konsoll som kjører Android som operativsystem og har fokuset rettet mot strømming av spill i motsetning til konkurrentene. Her finner du ganske beskjeden maskinvare, det er så vidt spillbart med Android versjonen av Fortnite av spillet på den lokale maskinvaren.

Skjermen er lyssterk og har veldig god fargegjengivelse

Allerede når du kommer til hjem skjermen blir du møtt av forhåndsinstallerte apper som NVIDA Geforce Now og Xbox Gamepass. (Merk at begge krever et ekstra abonnement for tilgang) Du står også fri til å laste ned hva du vil som på et vanlig Android basert nettbrett, her kan du også laste ned Remote Play appen til Playstation om det er ønskelig.

Jeg har dessverre ikke fått tilgang på Nvidia sin strømmetjeneste som jeg leser skal funke overraskende bra, men har fått inn en god del timer likevel med strømming av spill via Xcloud og Gamepass Ultimate.

Beskjeden maskinvare

Som nevnt er det ikke snakk om kraftig innmat her, den kjører en Snapdragon 720 CPU med 4GB RAM tilgjengelig. Internminnet er på 64gb og da har du god plass til flere små android spill og apper. Det er også mulighet for å utvide minnet med minnekort.

Skjermen er på 7” med et IPS LCD panel på 60Hz som ser veldig bra ut når du spiller på den.
Ellers har du 3.5mm Jack for hodetelefoner, 6.000Mah batteri som gir deg opp mot 12 timer spilltid eller 800 timer standby på én lading.
Jeg tenker at siden prisen er så høy som den er så kunne den blitt mer rettferdiggjort med litt kraftigere innmat så man har mulighet til å spille litt mer krevende spill også lokalt, ikke bare via strømming.

Formfaktor

Konsollen skal få skryt for utformingen, hvis du har spilt på Wii U gamepad noen gang og tenkt at den føltes litt «Fisher Price» aktig ut så vil denne føles mer premium ut i hendene dine.
Men Wii U Gamepad gjorde lokal strømming bedre, sånn, da var det sagt.

Knappene er gode. Skulderknappene på toppen er litt mindre enn på vanlig håndkontroller men er gode å trykke inn. Det største minuset personlig for min del er joystickene som er alt for små og gjør det litt ukomfortabelt for mine tomler å spille med over tid.

Men den ligger bedre i hendene kontra Nintendo Switch på grunn av bedre grep rundt på baksiden enn den flate baksiden på Nintendo sin håndholdte.

Jeg skrev at jeg har testet den hovedsakelig mot Xbox sin strømmetjeneste, da har jeg prøvd å både strømme rett fra Xcloud men også lokal strømming av konsollen over WiFi hjemme.

Det er lett å sette opp og komme i gang, veldig kjekt å starte spill med en gang, men selv med mitt relativt raske nett på 500/500 Fiber så har vi den store elefanten som prøver å gjemme seg i rommet uten hell.

Input lag.

Det er ikke til å unngå å merke at du ikke spiller et spill lokalt uansett hvor godt nettet er i dag, jeg prøvde også over 5G og opplevde verre resultater over mobilnettet noe som kan skyldes lokale forhold.

Hvis man spiller FPS spill eller andre spill som krever rask input og kamerabevegelser så er det fortsatt ikke godt nok å strømme spill enda over nett. I hvert fall ikke til en trådløs enhet.

En annen ting som man slipper med lokal spilling…

Når jeg kjørte i gang lokal strømming av Call of Duty: Modern Warfare 3 til G Cloud fra min Series X la jeg merke til at det var bedre å spille med G-Cloud som en kontroller og se på bildet på tv’en kontra spille med skjermen på konsollen da den hadde irritabel forsinkelse som hindret meg nok fra å treffe folk online. Men om jeg spilte på konsollen og så på tv’en som kilde så var forsinkelsene tilnærmet borte.

Det er ikke mye forsinkelser å snakke om, men det er mer enn nok til at du vil irritere deg over det og påvirke opplevelsen til tross for hvor bra spillet tar seg ut på den innebygde skjermen.

Spiller du turbaserte rollespill som Sea of Stars eller lignende spill hvor det ikke er så viktig at du gjør raske trykk eller finjusteringer av kamera så er det utrolig deilig å ta med seg opplevelsen fra TV-en til hvor enn du vil spille. Akkurat som når Switch konsollen ble lansert i 2017 med samme premisset om å spille hvor du vil. Bare at jeg tar heller opp min Switch for spilling på lokal maskinvare hver gang enn å spille over skyen slik som det tekniske er i dag.

Dette er litt synd av flere grunner. Logitech G Cloud er en meget god idé, men prislappen på 3999.- og dagens teknologi når det kommer til strømming av spill er ikke på et godt nok nivå til at jeg klarer å anbefale innkjøp av denne i dag.
G Cloud er en god konsoll og et godt konsept for hva som kan bli en gang i fremtiden, den blir bare holdt tilbake av dagens teknologi. 

About Nichlas Krabsethsve

Lagersjef på Power på dagtid og altoppslukende gamer på kveldstid.