0

No Mans Sky: Beyond rulles ut i dag.

aug 14 Anders Lønning  

No Man’s Sky: Beyond er den andre store utvidelsen til spillet som kom ut for tre år siden, og jammen har mye skjedd mye siden sist jeg var innom

Hello Games sjefen fikk mye tyn etter lanseringen av No Man’s Sky. Forhåpentligvis kan Beyond reparere ryktet

Som mange kanskje husker gikk Hello Games aldeles på trynet da de først lanserte No Man’s Sky i 2016, etter at en trøblete utvikling kolliderte med astronomiske forventninger basert på løfter om innhold som ikke dukket opp. Men der mange andre utviklere gjerne ville skrevet det hele opp som et gigantisk tap og stengt butikken, skal Sean Murray og resten av gjengen hos Hello Games ha skryt for at de har holdt det gående.

Med No Man’s Sky Next, og den samtidige lanseringen på Xbox One, var det mange som sa at Hello Games hadde klart å rette på skipet etter katastrofe lanseringen, og i No Man’s Sky: Beyond ligger potensialet klart for å gjøre spillet til noe helt spesielt.

For de uinnvidde kan Beyond oppdateringen deles opp i tre deler:

Første delen er hvordan de utvider spillets flerspiller del (du vet, den som var helt manglende når spillet originalt ble lansert) til noe Sean Murray fra Hello Games sammenligner med hvordan Destiny håndterer flerspiller. Spillet vil nå ha støtte for et stort antall spillere på samme servere, med opptil 32 samtidige spillere på PC versjonen.

I spillet kan spillere besøke et sted som heter Nexus, som fungerer som No Man’s Sky’s versjon av The Tower i Destiny, hvor spillere kan møte hverandre, handle inn og oppgradere utstyr og ta på seg oppdrag.

Den andre, og for meg den desidert største, delen er støtten for virtuell virkelighet. På PC kan spillere nå bruke Oculus Rift, HTC Vive eller Valve Index, mens spillere på PlayStation kan bruke PlayStation VR for å gi spillet en helt ny dimensjon. Mange forskjellige kontroller konfigurasjoner støttes, deriblant bevegelseskontrollere, men i hvilken grad gjenstår fortsatt å se.

Den tredje delen av oppdateringer går mer direkte på gameplay. For eksempel skal basene man kan bygge ha langt mer utskiftbare egenskaper, og introdusere muligheten til å legge opp strøm, programmere og automatisere deler av basen for å lage små fabrikker, men logikken spillet tilbyr virker også langt dypere, ettersom utviklerne angivelig skal ha laget sin egen versjon av Rocket League inne i No Man’s Sky kun ved hjelp av verktøyene spillet gir deg. Spillere skal også kunne trene flere av dyreartene man finner i spillet opp som husdyr og bruke dem til å ri på i spillet.

Vi gleder oss til å se hva Hello Games har fått til med denne oppdateringen så snart som den er ferdig å laste ned på maskinen hjemme. Ser dere ute blant stjernene folkens.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.