Nusselig nøste
0

Nusselig nøste

mar 04 Spill.no  

Kirby. Den rosa klumpen til Nintendo. Han har stått i skyggen til figurer som Mario og Donkey Kong i alle år, og har for det meste vært henvist til spill-kuriositeter. Kun i «Super Smash Brothers» kom han til sin rett, og jeg skimtet en viss glede i øyekroken hans når han endelig fikk denge sine kolleger i det glimrende slåssespillet.

Barnlig

«Kirby’s Epic Yarn» kommer neppe til å løfte Kirbys status til superstjerne på lik linje med Mario og Donkey Kong. Dette spillet er skreddersydd for barn: det har fargerik grafikk, enkel kontroll og relativt simple spillmekanikker. Det er et plattformspill av den gode gamle skolen, med en myk vanskelighetsgrad og så sukkersøtt at det nesten verker i tenna mens man spiller.

Men det betyr ikke at det er barnslig. Det er forskjell på barnlig og barnslig. «Drømmehagen» er barnslig, mens «Toy Story 3» er barnlig, og selv om «Kirby’s Epic Yarn» har en barnlig presentasjon, er det nok innhold i spillet til å holde på interessen for en gamling som meg og.

Historien er selvsagt bare oppspinn. Kirby blir fanget i et alternativt univers der alt er laget av tråd og tøystoffer, og må hjelpe en prins med å stoppe en ond trollmann som vil ødelegge verdenen. Men den danner grunnlaget for et herlig eventyr med varierte områder og oppgaver, og kreativ bruk av Kirbys nye garntrådkropp.

Kirby kan hoppe, og gjøre seg om til en liten bil hvis han vil bevege seg fort. Han kan også sende ut et garntråd som drar i knapper, åpner kister, griper fiender, og så videre. Kontrollen er relativt simpel i forhold til mange andre plattformspill, men glimter til ved å stadig gjøre Kirby om til oppfinnsomme kreasjoner, som en sint tanks eller en UFO. På denne måten holdes interessen min oppe hele tiden, og jeg blir sittende foran skjermen, spent på hva som kommer til å skje på neste nivå.

Lekkert

Grafikken er også svært lekker, og det er forfriskende å se at Nintendos utviklere i Good-Feel og Hal Laboratories har våget å leke seg med det grafiske uttrykket. Mens de fleste spill går for fotorealisme eller en amerikansk tegnefilmstil i sine grafiske uttrykk, har utviklerne av «Kirby’s Epic Yarn» valgt å gjøre spillet til en lek med tøystoffer og garnnøster. Det er et gjennomtenkt valg, som gir spillet et helt unikt preg.

Men morsomt nok har de klart å nøste (hehe) grafikken sammen med spillmekanikkene. Når Kirby slenger ut en tråd som fester seg i en knapp, og drar denne mot seg slit at grafikken folder seg sammen som et tøystykke, er dette i samsvar med spillets grafiske uttrykk. Sjelden har jeg sett et spill der grafikken og spillmekanikkene utfyller hverandre så godt som i «Kirby’s Epic Yarn».

Artig er det og at spillet har en samarbeidsmodus som fungerer. I motsetning til «New Super Mario Bros. Wii», som ble en kaotisk og frustrerende opplevelse med flere spillere, er det hyggelig å ha en kompis med seg i «Kirby’s Epic Yarn». Det er gøy å jakte på hemmeligheter sammen, og ekstra moro er det at man av og til må styre Kirby sammen når han gjør seg om til spenstige kreasjoner.

«Kirby’s Epic Yarn» er et spill det er lett å bli glad i. Men erfarne plattformspillere vil nok klage over at moroa er over relativt fort, og at spillet aldri bli spesielt vanskelig. Men disse fikk jo det knallvanskelige «Donkey Kong Country Returns» i fjor, så da er det friskt at Nintendo nå leverer et plattformspill på den andre enden av vanskelighetsgradskalaen. «Kirby’s Epic Yarn» er sjarmerende fra start til slutt, og et plattformspill som bringer frem barnet i deg.

Se flere bilder fra «Kirby’s Epic Yarn» på neste side!

«Kirby’s Epic Yarn» er utviklet av Good-Feel og Hal Laboratories og utgis av Nintendo. Spillet er lansert på Nintendo Wii.

Les også:

Duke Nukem Forever – Rompesparkeutgave til Norden

Batman Arkham City – Hva vil DU spørre produsenten om?

Zelda Skyward Sword – Ny trailer, nye spillelementer

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.