Nye musikkspill
0

Nye musikkspill

mai 28 Spill.no  

Musikkspillsjangeren tok helt av med «Guitar Hero»-serien, og i spillbutikker i dag finner vi utallige varianter av «Guitar Hero» og hovedkonkurrenten «Rock Band». Bare i fjor alene kom spill som «The Beatles: Rock Band», «Guitar Hero: Metallica», «Guitar Hero 5», «DJ Hero» og «Guitar Hero: Greatest Hits».

Færre spill, nye idéer

Salgstallene for musikkspillene i fjor var dårligere enn forventet, så nå har Activision roet ned produksjonen av «Guitar Hero»-spill, mens Harmonix og Electronic Arts jobber med nye idéer til «Rock Band»-spillene.

Denne uken ble det blant annet klart at «Rock Band 3» introduserer et nytt instrument, en såkalt «Keytar», som er et keyboard man skal ha rundt halsen som en gitar. Vi som vokste opp på 80-tallet har mange minner fra halvdårlige band som brukte dette instrumentet.

I tillegg kan nettsiden Ars Technica melde at spillet vil ha en ny Pro-modus, som vil være mer sammenlignbar med å spille ekte instrumenter.

Gitar-monstre

«Guitar Hero»-serien velger å ikke satse på nye instrumenter denne gangen. I stedet kommer Activision med et nytt spill i høst kalt «Guitar Hero: Warriors of Rock», der fokuset er på rock og metal, og man spiller gjennom en historie som minner ganske mye om fjorårets metal-epos «Brütal Legend».

Ifølge spillbladet Nintendo Power kommer Gene Simmons til å være fortellerstemmen i et eventyr der man styrer en gjeng krigere som skal bekjempe en demon med hjelp av gitarspilling. Mens man spiller låter kan man skifte form til ulike monstre på scenen.

Bilder av villsvin og zombier som rocker løs kan du finne på denne linken, som inneholder scans fra nyeste nummer av Nintendo Power.

«Guitar Hero: Warriors of Rock» utvikles av Neversoft og utgis av Activision på Playstation 3, Xbox 360 og Wii. Lanseringsdato er ikke annonsert ennå. «Rock Band 3» utvikles av Harmonix og utgis av Electronic Arts. Lanseringsdato og format er ikke annonsert ennå.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.