Nytt XCOM spill annonsert. Lanseres neste uke
0

Nytt XCOM spill annonsert. Lanseres neste uke

apr 14 Anders Lønning  

Som lyn fra klar himmel annonserte Firaxis og 2K Games at et nytt XCOM spill er på vei, og til alles store overraskelse lanseres det allerede neste uke.

XCOM: Chimera Squad fortsetter historien fem år etter hendelsene i XCOM 2, hvor man tar styringen over en gruppe bestående av mennesker, hybrider og romvesen i kampen mot de som ikke vil at freden mellom rasene skal blomstre i etterdønningene av invasjonen fra de to forrige spillene. I Chimera Squad er operatørene forhåndsgenerert og av de elleve man kan velge skal alle ha unike personligheter, roller og angrep. Spillet skal i følge spillets Steam side ha et større fokus på hurtig action, men XCOM veteraner vil fortsatt ha muligheten til å gjøre strategiske vurderinger og grep utenfor kampene som vil påvirke utfallet av oppdragene.

Som et nytt taktisk element har Firaxis utstyrt Chimera Squad med Breach Mode som lar spilleren sette opp særegne angrepstrategier til hver av medlemmene på laget når man tar seg inn i nye omgivelser, og slik Interleaved Turns er forklart virker det som om utvikleren går for et rollespill aktig tursystem som minner meg veldig om Active Time Battle, hvor spillerens og karakterens handlinger aktivt kan påvirke hvem sin tur det er til å angripe på et gitt tidspunkt, uavhengig av hva de andre lagkameratene gjør.

Spillet lanseres 24. april og vil koste 94 kroner og 50 øre frem til første mai, når det stiger til rundt 190 kroner. Alle de andre XCOM spillene skal også være til salgs for en rabattert pris fra dagen spillet lanseres, frem til 7. mai.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.