Rykte: Capcom har gitt klarsignal for Resident Evil 4 Remake
1

Rykte: Capcom har gitt klarsignal for Resident Evil 4 Remake

apr 12 Anders Lønning  

Nå som seriens tre første spill har fått hver sin ny-tolkning har spekulasjonene vært mange om hvor Capcom planlegger å ta serien herfra. Tidligere har vi hørt, og mer eller mindre fått bekreftet at en oppfølger til Resident Evil 7: Biohazard, ved navn Resident Evil 8: Villagesom plukker opp trådene fra det forrige spillet skal være på vei, og nå melder nettstedet VGC at en ny-tolkning av Resident Evil 4 også er planlagt.

Kildene deres skal ha det til at M-Two Studios fra Osaka, et relativt nytt studio startet av tidligere Platinum Games sjef Tatsuya Minami, skal lede utviklingen og at selve sjefen bak Resident Evil 4, Shinji Mikami, skal ha takket nei til å lede prosjektet men har gitt ny-tolkningen sin velsignelse og kommet med råd om hvordan prosjektet best kan håndteres. M-Two, som ble startet i 2018, og består av flere tidligere Capcom og PlatinumGames folk skal ha bidratt til utviklingen av det nylig lanserte Resident Evil 3, men i følge kildene til VGC skal planen alltid ha vært at dette var i forberedelse til dette prosjektet.

Resident Evil 4 er en av de mest kritiker-roste spillene gjennom tidene, og har sett utallige ny-utgivelser gjennom årenes løp. Spillet har også hatt enorm påvirkning på tredje-persons action spill sjangeren med sitt revolusjonerende Over-Skulderen perspektiv og bruk av såkalte «Quick Time Events» for en mer action film aktig opplevelse.

For min del er Resident Evil 4 en av få evig-grønne spill som er like gøy å spille i dag som den dagen jeg først fikk mine klamme, tenårings hender på det. Jeg har spilt det på Gamecube, PS2, PS3, Wii, PC (ja til og med den forferdelige første versjonen som dukket opp der) og Xbox 360. Det er vanskelig for meg å se hvordan de kan gjøre spillet bedre ved å gi det en RE-Engine overhaling, men etter suksessen Capcom har hatt med de siste tre spillene vi har fått er jeg mer en spent på å se hva resultatet blir.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.