Oppsummering: EA Play E3 2018
0

Oppsummering: EA Play E3 2018

jun 10 Anders Lønning  

Det er dagen derpå, og hva er vel bedre da enn å oppsummere noen av de tingene som skjedde i løpet av EA sin pressekonferanse.

Anthem

Bioware legenden Casey Hudson snakket litt om deres kommende spill Anthem, sammen med produsent Mark Darrah og ledende forfatter på spillet, Cathleen Rootsaert.

Vi fikk se litt av hvordan de forskjellige mech-draktene i spillet skiller seg fra hverandre, og en presisering av at selv om spillet er en «delt verden» opplevelse er Anthem ikke en MMO.

Ordlyden de brukte var «Your Story, Our World» som for meg høres ut som noe ala Destiny og The Division, noe som stemmer godt opp mot det mange har spekulert i om Anthem kan være.

Battlefield V

DICE var på scenen å viste frem en rask titt på flerspiller delen til Battlefield V, mens de lovet at vi skulle få se mer av historien på Microsoft sin konferanse nå i kveld.

De viste frem hvor omfattende det nye «ødeleggelse systemet» er med å kjøre en tank i gjennom noen hus på et kart som så ut til å være satt i Nord-Norge.

DICE understreket også nok en gang at Loot bokser og Premium Pass hører fortiden til, og bekreftet ryktene om at en Battle Royale modus skal være på vei til Battlefield V, og at vi skal få høre mer om denne modusen senere i år.

Unravel Two er ute nå!

En av konferansens største overraskelser var ikke at Unravel Two var under utvikling, det har vi visst en liten stund. Nei, overraskelsen kom da det ble annonsert i løpet av konferansen at spillet allerede ble lansert i løpet av konferansen.

Unravel Two har fokus på samarbeids-spill og minner undertegnede en smule om Mickey Mouse & Donald Duck’s World of Illusion på Sega Mega Drive, hvor spillet var designet for både samarbeid og solospilling

Respawn Entertainment’s Star Wars spill.

I en av konferansens merkeligste øyeblikk satt Studiosjefen fra Respawn Entertainment, Vince Zampella, blant publikum og annonserte navnet på studioets kommende Star Wars spill, og det navnet er Jedi: Fallen Order.

Spillet skal være satt i mellom Episode III og IV, i det Zampella kalte «de mørke årene» når jediene ble jaktet på av det nyetablerte galaktiske imperiet.

Zampella ville ikke røpe stort mer, men sa at spillet har en planlagt lansering rundt julen 2019.

EA Originals presenterer Sea of Solitude

Indie programmet til Electronic Arts som tidligere gitt oss spill som A Way Out, det første Unravel og Fe har produsert enda et spill, og denne gangen var det Sea of Solitude som fikk æren av å bli presentert på EA sin scene.

Cornella Geppert fra det tyske studioet Jo-Mei Games leverte en følelsesladet presentasjon for dette historie-fokuserte eventyrspillet  som skal omhandle ensomhet og hvordan det påvirker oss om mennesker.

Command & Conquer er tilbake, men ikke på den måten du tror det er.

I løpet av kveldens kanskje mest lang-dreide og minst interessante del annonserte EA sitt kommende mobilspill Command & Conquer: Rivals, som så ut som en litt mer omfattende Clash Royale klone med fokus på e-sport.

Vi skal ikke se ned på mobilspill sjangeren, da den drar inn haugevis av penger hver eneste dag, Men dette var sannelig ikke det jeg hadde håpet på fra et C&C comeback…

DICE er veldig lei seg for Battlefront II, her har dere innhold fra klonekrigene…

En tydelig resignert, eller bare veldig jetlag påvirket, DICE ansatt stod på scenen og annonserte at studioet hadde lært av sine feil, belyste hvilke grep de har tatt for å fikse spillet og annonserte at spillet endelig får mer innhold.

Clone Wars innholdet skal bestå av fire nye karakterer, General Grievous, Obi-Wan Kenobi, Anakin Skywalker før fallet, og Count Dooku, samt flere nye nivåer basert på planeten Geonosis, deriblant det største nivået DICE har utviklet for et Battlefront spill.

Sports spill ser ut til å ha kommet for å bli…

Selvfølgelig som det seg hør og bør i løpet av en EA pressekonferanse var det fokus på FIFA 19, NBA LIVE 19 og Madden 19. 

Nylig utløpte avtalen Konami hadde som sikret Pro Evolution Soccer rettighetene til Champions League, så det var sannelig en fjær i hatten for EA å ha sikret seg denne.

Videre så vi en trailer fra historiemodusen som markerte at Alex Hunter nok en gang dukker opp som hovedrolleinnehaver.

Som tidligere rapportert ble det også annonsert en videreutvikling av Origin Access abonnement tjenesten

Og det var raskt oppsummert det meste som EA annonserte fra scenen i Los Angeles i et show som vi her i redaksjonen  virkelig ikke følte var noe slags showstopper.

La oss håpe Microsoft og Bethesda vet å levere senere i kveld og i løpet av natten. Vi dekker det live her på Spill.no

 

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.