Oppsummering: Square Enix E3 2018
0

Oppsummering: Square Enix E3 2018

jun 12 Anders Lønning  

Det har gått tre år siden Square Enix hadde sin forrige E3 pressekonferanse, og forventningene var store med tanke på hva de kunne ha på lur nå som de endelig vendte tilbake til den største scenen av dem alle.

Og dessverre var det ikke rare greiene de hadde å by på. “Konferansen” var kun en serie med trailere av spill vi i stor grad har sett mye av før, og de var sparsommelige med nye annonseringer.

Ingen Final Fantasy annonsering, verken for VII Remake eller hvor serien går nå som XV er ferdig, og svært lite om de spillene som faktisk ble annonsert.

Lara har gått full Predator.

Det første Square Enix ville vise frem var ikke unaturlig Shadow of the Tomb Raider fra Crystal Dynamics. Vi fikk se en utvidet gameplay demo hvor Lara brutalt jaktet ned og drepte / fikk fiendene til å drepe hverandre, mens hun for det meste holdt seg i skyggene.

Utviklerne av spillet sa at spillet ville ha det største hub området og flere gravkammer å rane en vi har sett i en av disse spillene per dags dato.

Neste stopp: Imagination Land

Vi fikk se mer av The Awesome Adventures of Captain Spirit som i følge utviklerne skal være en slags bro mellom den første og den kommende sesongen av eventyrspillet Life is Strange. Spillet/opplevelsen lanseres 26 juni og er helt gratis.

Vi aner ikke hva dette er for noe, men det er utvikla av Platinum.

Babylon’s Fall fikk æren av å være en av de rareste annonseringen på konferansen. En trailer som viser tidslinjen til settingen, så to riddere som braker sammen på flashy, Platinum vis, og så fire silhuetter som står foran et tårn.

Avhengig av hvilket team innad i Platinum det er som jobber på dette, kan dette bli kult.

Dette ser bare mer og mer ut som en oppfølger til Mercenaries, og det er jeg helt med på.

Vi fikk en mer detaljert kikk på Just Cause 4, spillet som først ble annonsert på Microsoft sin konferanse etter å ha blitt lekket av Valve/Steam.

Spillet er satt i nok et fiktivt land i Sør Amerika, og sett bort i fra at det er styrt av en væpnet hær med leiesoldater, ser det ikke ut som en grei plass å bo sånn uansett.

Her er det snøstormer, sandstormer, lyn og tornadoer i fleng, og jeg blir super skuffa hvis ikke vi på et eller annet tidspunkt i løpet av spillet får muligheten til å styre været.

Kanskje den rareste annonseringen så langt

The Quiet Man begynte med et filmklipp om en døv (eller hadde han bare lydisolerende AirPods på?) fyr som provoserer på seg noen bøller, før videoen ble til et spill hvor han grisebanket bøllene, før videoen gikk tilbake til å være film med ekte skuespillere igjen.

You had my curiosity, but now you have my attention. Det blir spennende å se hva dette spillet egentlig er.

Flotsam and Jetsam:

Final Fantasy XIV får en ny oppdatering og crossover DLC med Monster Hunter og vice versa.

Octopath Traveler fikk en liten trailer, men jeg regner med vi får se mer av det på Nintendo sin greie senere i kveld.

og en fersk trailer for å minne oss på at Dragon Quest XI endelig kommer til vesten. Jeg har utelukkende hørt gode ting om dette spillet.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.