Phil Spencer: Xbox Live er ikke en plattform for ytringsfrihet
0

Phil Spencer: Xbox Live er ikke en plattform for ytringsfrihet

jun 23 Anders Lønning  

Xbox sjef, og etter alt å melde en genuint ålreit fyr, Phil Spencer har den siste tiden varslet om at Xbox kommer til å gjøre det de kan for å gjøre Xbox Live til en plattform for alle. Tidligere resulterte dette i det nye Xbox Community Standards veikartet som legger frem flere retningslinjer om hvordan Microsoft ønsker at Xbox Live plattformen skal være.

Denne inneholdt morsomme, selv om det gjerne ikke var ment sånn, forslag om hvilken type “trash talk” Microsoft anser som akseptabel, hvilken type oppførsel de ikke anser som passende på plattformen og hvilke verdier Spencer og gjengen vil at skal forbindes med Xbox Live.

Under et intervju som ble gitt til Kotaku under E3 utdypet Phil hvorfor han mener det er viktig at brukerne av Xbox Live tar grep for å fikse ryktet sitt, samtidig som han, uvitende eller ei, sendte noen stikk i retning de som mener alt bør være lov overalt.

Jeg har sagt dette før. Xbox Live er ikke en plattform for ytringsfrihet. Det er ikke et sted hvor man kan komme å si hva enn man vil. Og mens vi jobber med å sikre at det er en trygg og inklusiv omgivelse for alle, ønsker jeg ikke å være uklar på dette. Jeg ønsker at dette skal være såpass uttalt slik at alle forstår hvor vi kommer fra med dette.

Her betaler man altså gode penger for at 8 åringer på andre siden av verden skal komme med rasistiske skjellsord, trekke seksualiteten vår i tvil mens han insinuerer å ha hatt seg en omgang med mødrene våre, så kommer gode gamle Phil å sier dette ikke skal være lov lengre?

Men fra spøk til revolver, her er jeg på Team Phil. Han sa det best i blog-posten som startet dette hele:
Hat og trakassering har ingen plass innen gaming.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.