Playstation Network får betalingstjeneste
0

Playstation Network får betalingstjeneste

jun 17 Spill.no  

Under Sonys E3-pressekonferanse tidligere i uken, ble det annonsert at Sony skal lansere en betalingspliktig bonustjeneste til Playstation Network. Tjenesten, som er navngitt Playstation Plus, vil koste rundt 30-40 kroner i måneden, da med enten 90 dagers eller årlige betalingsplaner. Det er riktignok ikke en obligatorisk tjeneste og Sony lover at alle de nåværende funksjonene til Playstation Network vil fortsette å være gratis. Da gjenstår spørsmålet om hvilket utbytte man får for abonnementsprisen og om det virkelig er verdt det når tjenesten blir lansert den 29. juni.

 

Spilltjeneste for spillere

Playstation Network eksisterer jo først og fremst for spillere og da passer det jo godt at den nye tjenesten først og fremst vil forsyne brukerne med spill. Som medlem av Playstation Plus kan du nemlig forvente tilgang til minst 4 spill hver måned, uten ekstra kostnader. Det er da snakk om et Playstation Network-spill, to minis og en PS One klassikker. Videre vil tjenesten introdusere en såkalt prøvespilling-funksjon som lar medlemmene prøve både Playstation Network titler og fullblods Playstation 3 titler innenfor et varierende tidsrom, igjen uten ekstra kostnader. Her er det ikke snakk om en typisk demo, men full tilgang til hele spillet og eventuelle flerspillerdeler, så lenge prøveperioden gjelder. Deretter kan man velge å kjøpe spillet, hvis det er ønskelig. På toppen av dette vil Playstation Plus-medlemmer også få eksklusiv tilgang til demoer, betaer og nedsatte priser på Playstation Store.

 

Automatisk nedlasting og annet krimskrams

Som Playstation Plus-medlem vil man hver måned få tilgang til dynamiske bakgrunner og premie-avatarer, hvorav mange vil være eksklusive for medlemmene. På den mer praktiske siden finner vi også at medlemskapet vil gi tilgang til en helt ny tjeneste. Nemlig automatisk nedlasting av alt fra spilloppdateringer til spilldemoer. Den nye tjenesten vil la deg sette et fast tidspunkt hvor din Playstation 3 selv starter opp for å laste ned de siste nyhetene. Man kan for eksempel sette den til å oppdatere en time før man kommer hjem fra skolen, slik at man alltid kan sette seg ned for å slappe av uten å bekymre seg for nye oppdateringer og kjedelige ventetider.

 

Artikkelen fortsetter på neste side.

Verdi og brukergrupper

Sony lover at et års abonnement vil være fylt med innhold til en verdi av omtrent 2000 kroner og det til en pris på 350-400 kroner. Blir man medlem innen den 3. august vil man i tillegg få en nedlastbar fullversjon av «LittleBigPlanet» til odel og eige. Det ligger med andre ord mye verdi i et Playstation Plus-medlemskap. På den andre siden er det kanskje litt usikkert om det virkelig er noe for alle. Er man en iherdig bruker av Playstation Store som ofte laster ned de nyeste spillene, er det ingen tvil om at dette vil koste deg mindre. Er man derimot blant de som sjelden tar fatt i Playstation Store sine spilltilbud, blir det fort en annen sak. Automatisk nedlasting føles ikke alene som nok for den årlige prisen, men man kan jo også se på det som en anledning til å begynne å utnytte Playstation Network sine egenskaper til det fulle. Mens du prøver å bestemme deg kan du også sjekke ut traileren til tjenesten under.

 

Playstation Plus lanseres den 29. juni 2010.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.