Pokémon Let’s Go Pikachu & Eevee bekreftet.
0

Pokémon Let’s Go Pikachu & Eevee bekreftet.

mai 30 Anders Lønning  

Da ser det ut til at det var hold i ryktene. Pokémon Let’s Go Pikachu og Let’s Go Eevee ble offisielt vist frem i løpet av natten.

Spillene kommer 16. november til Nintendo Switch, og skal angivelig ikke være del av kjerneserien, men heller en slags spin-off som ivaretar mange av seriens kjennemerker. Pokémon-rollespillet som ble snakket om helt på slutten av Nintendo sin E3 Direct i 2017 skal etter sigende slippes i løpet av tredje eller fjerde kvartal av 2019.

Som ryktene sa kommer Pokémon Let’s Go-spillene til å ha en slags kryss-integrering med mobilspillet Pokémon Go, men også med kjerneserien. Let’s Go tar oss tilbake til Kanto-regionens kjente trakter, og er direkte inspirert av Pokémon Yellow. De første 151 Pokémonene skal kunne overføres fra Pokémon Go-appen over til Let’s Go-spillene.

I følge traileren som ble sluppet kan spillene spilles med en Joy-Con, og deler av spillingen består av de berømte Poké Ball-kastene som gjorde Pokémon Go  til en så stor hit. Det skal også selges en egen kontroller til spillet, kalt Poké Ball Pluss, som er mer eller mindre hva det høres ut som. En Poké Ball-kontroller med innebygd bevegelseskontroller.

Masuda expanded on how this mechanic works: “The bottom line… is that it really is to make the second player a support role. So the idea is that it’s the first player’s adventure. If you only have one Switch in the house and there are siblings, each sibling can start their own game.”

Pokémon sjef Junichi Masuda står ved roret også denne gangen, og i følge han ligger motivasjonen bak å ta serien tilbake til røttene ikke bare i suksessen til Pokémon Go, men også i å kunne introdusere denne opplevelsen til barn som ikke er gamle nok til å huske Pokémon Red, Blue og Yellow, og la dem ta del i den sammen med de som selv var barn da disse spillene kom ut.

– Siden dette er det første Pokémon-spillet på Nintendo Switch, ønsket jeg å gjøre noe mer forenklet. Noe som hvem som helst kan kose seg med. Ved å holde det enkelt tror jeg sannsynligeten for å nå flere barn og mindre dedikerte spillere blir større, og at vi ikke bare frir til fansen.

For første gang i serien er det mulig å spille sammen med en annen spiller. Når tegn dukker opp på skjerm trenger man bare riste på den andre Joy-Con kontrolleren og vips så er man inne i spillet sammen. Hvis Spiller Én er en gutt vil Spiller To alltid være en jente, og vice versa.

Når man spiller sammen kan man utforske verden sammen, fange Pokémon sammen og kjempe kamper sammen. Selv midt i en kamp skal Spiller To kunne hoppe inn fortløpende for å hjelpe. Junichi Masuda forklarte det slik:

– Det er meningen at Spiller To skal ha en slags støttende rolle. Det vil si at eventyret tilhører i hovedsak Spiller Én, men at Spiller To kan komme inn for å hjelpe når det skulle trengs. Hvis man bare har en Switch i huset, så kan alle ha sin egen save som de spiller på.

Masuda understreker at dette kanskje ikke var det beste svaret på problemstillingen om hva som skjer med Spiller To sin fremgang, men presiserte at vi vil høre mer om denne funksjonen senere

Elvin Gee, Markedsførings sjef hos The Pokémon Company hadde dette å si om de kommende spillene.

Pokémon Let’s Go bringer sammen den intuitive prosessen av å fange en Pokémon som millioner av fans forelsket seg i gjennom Pokémon Go, sammen med alle kjennetegnene av en Pokémon-rollespillopplevelse. Alt i Let’s Go-spillene, fra kontrolleren, spilldesign og det visuelle er laget slik at dette blir det mest den mest nybegynnervennlige Pokémon-opplevelsen til nå.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.