Proff-lyd for (nesten) alle- Logitech  G PRO X2 Lightspeed
0

Proff-lyd for (nesten) alle- Logitech G PRO X2 Lightspeed

Er det én ting som er nesten nødvendig å ha i dag som gamer, uavhengig av plattform du spiller på så er det et godt headset.

Logitech er ingen nykommer i bransjen, de har forsørget oss gamere i mange år nå med alt tilbehør du trenger enten det er til konsoller eller pc. Jeg har selv aldri prøvd så mye av Logitech sine produkter, ikke fordi jeg har tenkt at det ikke er bra, men mer at de aldri har appellert nok for akkurat meg.

Det skal sies at gamingmusen jeg bruker den dag i dag er fra Logitech. Jeg har alltid vært kresen når det kommer til datamuskomfort over tid, men G902 har vært utrolig god til både spilling og generell bruk for meg.

Men nå har tiden kommet for å teste det splitter nye G ProX2 Headsettet fra Logitech, som er laget i samarbeid med Esportutøvere for å skape et så perfekt headset som mulig.

Og det er her jeg kommer inn, ikke som verken Esportutøver eller PC gamer, men det betyr ikke at headsettet ikke får kjørt seg. Her har det hoppet mellom Xbox Series X, Nintendo Switch og laptop for å gi en så grundig vurdering som overhodet mulig.

Premium byggekvalitet

Det er ikke noe å utsette på byggekvaliteten, her har de virkelig gått inn for å lage et headset som både ser og føles bra ut.

Selve bøylen er av metall med behagelig skinn utenpå så det ikke presser hardt mot hodet. Metallbøyler som holder rundt øreklokkene av god kvalitet, børsta stål finish på baksiden av hver klokke med inngravert Logitech Logo.
Ikke nok med det, her får du ikke bare med et sett puter med memory foam, men du får i tillegg et sett i stoff av typen velur dersom du foretrekker det. Valgfrihet mellom 2 inkluderte sett med puter her altså i samme eske uten ekstra kostnad.

Jeg bruker briller så for meg er det da naturlig å trekke inn dette innunder komfort. Fra jeg begynte med briller for et par år siden har jeg ikke prøvd så mange headsett, men av de jeg har prøvd er det variabelt for behagelig det er siden det ikke er et prioritert fokus virker det som.
Det er ikke beskrevet noen steder som jeg så at de har lagt til rette for det, men jeg synes at det er behagelig nok å ha briller på mens man spiller med G Pro X2. Selve headsettet er såpass lett at jeg kan ha det på i timesvis uten å kjenne på noe press eller ubehag, det veier bare 345g.

Batteritiden er oppgitt til opptil 50 timer og selv om jeg ikke har testet med noen konkret timer, så er det nok ganske nærme 50 timer. Jeg har hatt det i et par uker nå til test og har bare ladet det opp en gang under min bruk.

Legger her med et bilde fra Logitech sin liste over spesifikasjoner så du kan lese over det mer tekniske.

Proff-lyd til en dyr penge

X2 kommer med 50mm Graphene drivere som virkelig gir deg god lyd. Det er vanskelig å beskrive lyd med tekst, men tro meg når jeg sier det at X2 får frem HELE lydbildet.

Jeg har prøvd det på spill som blant annet Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Hi-Fi Rush og Halo Infinite og jeg blir nesten litt blåst av banen hvor mye detaljer jeg hører.
I Zelda blir selv dine små lette fotspor merkbare, vinden som blåser forbi og du virkelig hører når Link trekker opp en pil på buen når treverket bøyer seg.

Også i Halo Infinite hvor det i online delen er alfa og omega å høre alt som skjer rundt deg.
Her var jeg litt skeptisk, det må sies fordi Xbox lar deg ikke koble opp hva som helst trådløst mot konsollen så jeg måtte bruke 3.5mm aux med konsollen og var redd det ville gi meg merkbart dårligere lyd enn på Nintendo Switch med Bluetooth tilkobling.
Her kunne jeg bare kysse skepsismen farvel, for du dæven døtte jeg koste meg med X2 over ørene og hver eneste kule, fottrinn og eksplosjoner dundret rundt meg fra alle kanter og jeg kunne nesten ta og føle på hvilken retning hver lyd kom fra.

Headsettet sitter godt på, utrolig behagelig på alle måter.

Hi-Fi Rush er også et eksempel på hvorfor et godt headset virkelig kan utgjøre forskjellen på en god og dårlig opplevelse. Spillet er et actionbasert rytmespill hvor rytmen er i fokus.
Jeg prøvde flere ganger å spille på tv med lydplanke og til tross for god lyd så ble det aldri helt riktig, følte aldri jeg klarte å komme inn i rytmen slik som spillet ville.

Et par timer senere hvor X2 fikk kjøre seg og spillet har nå klatret mange hakk opp for meg på hvor mye jeg liker det. Samme med headsettet. Av tidligere headset jeg har prøvd så har det enten vært flat lyd eller veldig basstungt uten noen nevneverdig god lydkvalitet.
Det skal sies at jeg er meget fornøyd med mitt Xbox headset fra Microsoft med tanke på lydkvalitet, men vil påstå at Logitech er et hakk bedre når det kommer til det totale lydbildet.
Jeg ble også her imponert over hvor mye ekstra små detaljer i musikken jeg fikk med meg i Hi-Fi Rush med X2 og hvor balansert headsettet er. Her får du en god nok bass men også et helhetlig lydbildet som gir deg så mye mer når det kommer til både opplevelse og innlevelse i spill.

X2 Kommer også med en innbygd mikrofon og den har god lydkvalitet. Jeg forventer egentlig at den har en klar og fin lyd i stemmen til denne prisklassen og den skuffer ikke der. Den er overraskende god til å blokkere ut støy fra omgivelsene og stemmen høres klar og tydelig. Den vil fungere som forventet av proffer og vil være en meget god gamingmikrofon til de som ikke ser behovet for å kjøpe inn eksterne mikrofoner og stativ.

Et oversiktsbilde over alt som er inkludert i esken.

G Pro X2 kommer med mange tilkoblingsmuligheter så det passer til alle konsoller, pc og mobil om man ønsker.
Du kan bruke enten Bluetooth, 3.5mm Aux eller Logitech sin usb dongle og teknologi de kaller Lightspeed for lynrask forbindelse med minimalt input lag

Jeg er som tidligere nevnt ingen e-sportutøver, jeg har noen 100-talls timer innenfor CS men aldri blitt god nok til å stemples som utøver på proffscenen, men dette er uten tvil et headsett som er laget for Esportutøvere, både i form av kvaliteten jeg opplever, samt all markedsføringen Logitech gjør om at dette er laget i samarbeid med proffer. Det merkes for å si det sånn.

Jeg vil samtidig påpeke at en prislapp på ca 3000kr i veiledende pris er ganske stivt selv hvor bra produktet er sånn at det er sagt. Men om du velger å gå til innkjøp av G Pro X2 kommer du ikke til å bli skuffa, for her får du utrolig mye lyd for pengene. Jeg skulle kanskje ønske det var tilrettelagt litt bedre for konsoll med tanke på Xbox, men jeg hører til de få der så trekker ikke ned på score av den grunn.
Logitech G Pro X2 Lightspeed får 4/5 i score av meg.

Det må også nevnes at Logitech sendte meg dette headsettet til testing.

About Nichlas Krabsethsve

Lagersjef på Power på dagtid og altoppslukende gamer på kveldstid.