PSN tilbake denne uken?
0

PSN tilbake denne uken?

Vi i Spill.no mottok nettopp følgende pressemelding fra Sony og Playstation. Meldingen ligger også ute i sin helhet på den offisielle Playstation-bloggen. Pressemeldingen nedenfor er oversatt av Spill.no.

Les de vitale delene av pressemeldingen nedenfor:

Sony Computer Entertainment (SCE) og Sony Network Entertainment International (SNEI, selskapet) annonserte at de snart vil begynne en etappevis utrulling av PlayStation Network og Qriocity-tjenester. Selskapet annonserte også både en rekke umiddelbare tiltak for å styrke sikkerheten i nettverket og opprettelsen av et nytt kundeprogram for å takke sine kunder for deres tålmodighet og lojalitet.

Etter en kriminelt cyberangrep på selskapets datasenter i San Diego, California, skrudde Sony raskt av sine PlayStation Network og Qriocity tjenester. Selskapet engasjerte flere informasjonssikkerhetseksperter og har gjennomført en omfattende revisjon av systemet. Siden den gang har selskapet iverksatt en rekke nye sikkerhetstiltak for å gi bedre beskyttelse av personlig informasjon. SNEI og tredjeparts eksperter har gjennomført omfattende tester for å kontrollere sikkerheten på selskapets PlayStation Network og Qriocity-tjenester. Med disse tiltakene på plass planlegger Sony å starte en etappevis utrulling av tjenestene innen kort tid.

Den innledende fasen av utrullingen vil omfatte, men er ikke begrenset til, følgende:
• Restaurering av online spilltjenester for PlayStation- og PSP-systemer
• Dette inkluderer titler som krever online verifikasjon og nedlastede spill
• Tilgang til Music Unlimited drevet av Qriocity for PS3/PSP for eksisterende abonnenter
• Tilgang til kontoadministrasjon og tilbakestilling av passord
• Tilgang til laste ned leiefilm på PS3, PSP og MediaGo
• PlayStation ® Home
• venneliste
• Chatfunksjonalitet

I tett samarbeid med flere utenforforstående sikkerhetseksperter har selskapet gjennomført betydelige sikkerhetstiltak for å raskere oppdage uautorisert aktivitet og gi forbrukerne bedre beskyttelse av sin personlige informasjon.

Selskapet oppretter også stillingen «Chief Information Security Officer», som rapporterer direkte til Shinji Hasejima, Chief Information Officer i Sony Corporation.

Selskapet gjennomfører en grundig og pågående etterforskning og jobber med politiet for å spore opp og straffeforfølge de ansvarlige for den ulovlige inntrenging.

Selskapet vil også rulle ut «Welcome Back»-programmet som skal tilbys over hele verden. Dette vil bli tilpasset spesifikke markeder for å gi våre forbrukere med et utvalg av service-alternativer og premium innhold som et uttrykk for selskapets takknemlighet for sine kunders tålmodighet, støtte og lojalitet.

Hvert område vil bli tilbydt utvalgt underholdning for gratis nedlasting. Spesifikke detaljer om dette innholdet vil bli kunngjort i hver region snart.

Alle eksisterende PlayStation Network-kunder vil bli utstyrt med 30 dagers gratis medlemskap i «PlayStation Plus Premium»-tjeneste. Nåværende medlemmer av PlayStation Plus får 30 dagers gratis tjeneste.

Ytterligere «Welcome Back»-underholdning og tjenestetilbud vil bli rullet ut over de kommende ukene.

SNEI vil fortsette å forsterke sikkerheten før de gjenopptar PlayStation Store og andre Qriocity-operasjoner, planlagt en gang denne måneden.

Spill.no følger Playstation Network-saken og kommer tilbake med mer.

About Erling Løken Andersen

Erling er tidligere ansvarlig redaktør i Spill.no, nå styreleder i Omega Media, som eier og driver Spill.no. Erling har jobbet med spill siden 2006; først som spillutvikler, deretter spilljournalist og redaktør.