Rainbow Six Siege vil være på PS5 og Xbox Series X fra dag en med kryss-spilling på tvers av generasjonene
0

Rainbow Six Siege vil være på PS5 og Xbox Series X fra dag en med kryss-spilling på tvers av generasjonene

feb 17 Anders Lønning  

Det har lenge vært spekulert, og i Xbox sitt tilfelle nærmest bekreftet, at vi ikke trenger å frykte det tradisjonelle skille mellom gammelt og nytt når vi i løpet av dette året får neste generasjon med spillkonsoller i hus.Denne forventningen har blitt gitt mer tyngde av at Microsoft sier de ikke vil lansere Xbox Series X eksklusive spill i løpet av konsollens første leveår, sammen med løftet om at Xbox plattformer fremover vil være bakoverkompatibel på samme måte som Xbox One er i dag.

I dag kommer nyheten om at også Ubisoft ser mot generasjonsbytte med litt andre øyne enn de tidligere har gjort, og at de ikke ønsker å splitte brukerbasen i det populære taktiske skytespillet Rainbow Six: Siege mellom de som har gammel eller ny maskinvare de spiller på. Ubisoft’s Leroy Asthannassof hadde dette å si til nettstedet Windows Central:

– Det jeg kan si er at vi kommer til å være på [konsollene] fra lansering av. Når konsollene lanseres er opp til dem, men for Siege er målet vårt å være der fra dag 1.

– Vi ønsker ikke å bryte opp spillsamfunnet vårt, så vi vil at de som kjøper nye konsoller ved lansering fortsatt skal kunne spille med vennene sine.  Dette betyr at hvis du spiller på den neste PlayStation konsollen vil du kunne spille med folk som spiller på den forrige PlayStation maskinen.

Image result for rainbow six siege

Asthannaassof sier også at Ubisoft jobber med å få på plass kryss-spilling mellom Xbox og PlayStation til Siege også:

– Dette er opp til Microsoft og Sony. Vi hadde elsket å hatt på plass full kryss-spilling – å ha Xbox spillere spille mot PlayStation spillere, og forhåpetligvis kommer dette til å skje, for som jeg sa, hele industrien beveger seg den retningen, og det er egentlig ingenting som kan stoppe det. Det er bare snakk om et tidsspørsmål.

– Jeg tror ikke det kommer til å være støtte for kryss-spilling mellom konsoll og PC. Den eneste måten jeg ser vi kunne gjort det på er å ha det som et alternativ. At man normalt kun vil matche med andre kosnollspillere, men hvis man ønsker det så kan man matche med PC spillere, for å få bedre matchmaking samtidig som man blir jult opp av spillere som bruker mus og tastatur.

Asthanassof snakket også til Windows Central om muligheten for å i fremtiden la Siege spillere migrere progresjonen sin og de opplåste figurene på tvers av PC og konsoll slik man angivelig kan i Call of Duty: Modern Warfare og Fortnite.

Rainbow Six Siege fortsetter å være en av de mest imponerende live-service spillene på markedet, og får snart sin neste store oppdatering, Operation Void Edge som skal introdusere to nye operatører, Iana og Oryx.

Image result for rainbow six siege

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.