Se film på Playstation 3
0

Se film på Playstation 3

I november lanserte Playstation filmtjenesten Mubi i Norge. Lanseringen skjedde uten større brask og bram  og det er derfor ikke alle som har fått med seg den nye filmtjenesten fra den japanske giganten. Det er dumt, fordi med Mubi utvider Playstation nok en gang grensene for hva som er mulig med din Playstation 3. Spill.no har testet Mubi.

Gratis nedlasting

Mubi er tilgjengelig på Playstation Network og kan lastes ned gratis. Når applikasjonen er lastet ned legger den seg under «Video»-seksjonen i Playstation-menyen. Å starte programmet går enkelt og greit, og det er tydelig at Sony har lagt vekt på å utforme et ryddig og brukervennlig menysystem. Mubi er minimalistisk, stilrent og navigasjonen går som en drøm.

Tjenesten åpner med å presentere et knippe redaksjonelt utvalgte filmer, men tilbyr også muligheter for å oppdage nye filmer eller søke etter allerede kjente titler.

Som filmtjeneste er Mubi spesialisert på uavhengige filmer, klassikere og fremmedspråklig film. Dersom du forventer Hollywood Blockbustere blir du derfor skuffet: Utvalget er foreløpig begrenset til i underkant av 600 filmer, hvorav majoriteten består av forholdsvis ukjente midt-europeiske kunstfilmer. Noen lyspunkter finnes det imidlertid, og storfilmer som «The Wrestler», «Requiem for a Dream» og «Bowling for Columbine» sørger for at Mubi også er interessant for massene. I tillegg finner man filmer fra regissører som blant annet Quentin Tarantino, Coen Brothers, Lars Von Trier og Gus Van Sant.

Billig tjeneste

Å leie film i Mubi er forholdsvis billig: Dersom du ønsker å leie en film i syv dager koster dette 26 kr. Du kan også velge å betale 99 kr i måneden for å se et ubegrenset antall filmer (a la Spotify sin betalingsmodell). Playstation hevder på sine norske hjemmesider at du også kan se enkelte filmer gratis – blant annet «Alice in Wonderland» og «The Housemaid» – men da Spill.no gjennomførte vår test var ingen av disse filmene tilgjengelige for det norske publikummet..

Lyd- og bildekvaliteten i Mubi er god. Ingen av filmene leveres i HD (High Definition), men til gjengjeld er lyden utmerket på både 2.1, 5.1 og 7.1 stereoanlegg.

Et annet pluss ved Mubi er at tjenesten også finnes på PC. Når du laster ned og installerer MUBI på PlayStation 3, opprettes det en konto som lar deg bruke tjenesten på både PlayStation 3 og Mubi.com. Det skal dog sies at integrasjonen mellom de to systemene virker noe halvhjertet: Etter å ha registrert seg på Playstation 3, må man nemlig gjennom nesten hele registreringsprosessen på nytt om man også ønsker å bruke PC-versjonen.

Ikke for alle

Oppsummert er Mubi en svært god, men noe smal, filmtjeneste. Tjenesten er lettfattelig og enkel i bruk, koster ikke all verden og gjør det den skal gjøre: Nemlig servere deg film når du ønsker å se det. Allikevel kommer vi ikke den snikende følelsen av at Mubi ikke er for alle. Med bare 600 filmer i arkivet, hvorav majoriteten er forholdsvis smal film, så tror vi ingen kinoer vil måtte stenge dørene på grunn av Mubi.

Last ned Mubi dersom du er glad i film – men ikke ha noen forventninger om å kunne se «Avatar 2» på Playstation din i løpet av 2011. Så langt er vi nemlig ikke kommet enda.

About Erling Løken Andersen

Erling er tidligere ansvarlig redaktør i Spill.no, nå styreleder i Omega Media, som eier og driver Spill.no. Erling har jobbet med spill siden 2006; først som spillutvikler, deretter spilljournalist og redaktør.