Sentralt i neste generasjon
0

Sentralt i neste generasjon

jan 17 Spill.no  

Teknologisjef i Square Enix Julien Merceron forteller i et intervju med GamesIndustry.biz at han tror skybasert spilling blir helt sentralt i neste generasjon.

Fremtidsrettet

Er det noe vi kan lære av årets CES-messe i Las Vegas, foruten at TV-en nå skal være tynnere enn gull-VISAen du kjøper den med, er det at skybasert spilling, såkalt “cloud gaming”, er det nye store tingen. Vi fikk blant annet høre at OnLive har inngått en avtale med Google om å kjøre tjenesten via nettgigantens kommende TV-skjermer, og konkurrent Gaikai har inngått en lignende avtale med LG, i tillegg til å ha annonsert sin egen tjeneste som skal kjøres over Facebook.

Som en forsmak på teknologien presenterte grafikkortprodusenten Nvidia appen Splashtop, som allerede er ute for både iOS og Android, hvor de demonstrerte hvordan de kunne kjøre PC-spillet The Elder Scrolls V: Skyrim på en iPad.

Slutt på maskinvareoppdateringer

I et ferskt intervju med bransjenettstedet GamesIndustry.biz understreker teknologiansvarlig hos den japanske spillutgiveren Square Enix at teknologien kommer til å være svært viktig i den kommende tiden.

– Når det kommer til fremtidige maskinvareplattformer og offisielle hjemmekonsoller, tror jeg det kommer til å være helt grunnleggende, forteller han til nettstedet.

Den mest innlysende fordelen er at man ikke trenger å oppdatere maskinvaren med jevne mellomrom, ettersom tjenestetilbyders egne maskiner kommer til å gjøre all jobben.

– Hvorfor skal man trenge å skifte maskinvare etter hvert? For det eneste man trenger å gjøre er å gjøre serverne kraftigere, forteller han.

Det hersker stor diskusjon om hvorvidt diskbaserte konsoller er en saga blott eller ei, men foreløpig tyder det meste på at neste konsoller kommer til å i det minste ha støtte for fysiske formater. Men etter årets teknologimesse å dømme, skal vi ikke se bort fra at de også vil kunne tilby et skybasert alternativ.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.