Skyrim vant Gullstikka
0

Skyrim vant Gullstikka

mar 01 Spill.no  

Årets Gullstikka har blitt delt ut i kveld, og ikke uventet ble The Elder Scrolls V: Skyrim den store vinneren. Hele fire priser stakk Bethesdas rollespill av med.

Norske priser

Spillet som fikk nest mest priser var Portal 2, som mottakk pris for beste plattformspill og kritikerprisen, en pris som kåres av norske kritikere i Spillkritikerlauget.

Norske spill og utviklere hadde også fått plass i kveldens program. Utvikleren Artplant, som i går annonserte at de jobber med et onlinerollespill basert på TV-serien Game of Thrones, mottok pris som fjorårets beste norske spillutvikler. I tillegg fikk onlinespillet deres Battlestar Galactica Online prisen som fjorårets beste norske spill.

Snow Castle Interactive fra Oslo mottok også to priser for beste nykommer og beste kunstneriske prestasjon i spillet Hogworld: Gnart’s eventyr.

Spill.no var nominert i kategorien årets medie, men ble slått av Gamer.no. Det var likevel ingen sure miner å spore hos Spill.no-redaktør Jon Cato Lorentzen.

– Gamer.no vant helt fortjent. De har bygd opp en svær redaksjon, et dedikert community, og klarte seg til og med da de ble tvunget til å stå på egne bein for et par år siden. Som Norges eldste dedikerte nettside for spill er jeg ikke overrasket over at de har mottatt flest stemmer i år igjen. Jeg tar av meg hatten for Tor-Steinar og staben hans i Gamer.no, og lover enda hardere konkurranse fra Spill.no til neste år.

Jon Cato benytter også anledningen til å takke alle som stemte på Spill.no.

– Det er utrolig rørende å se hvor mange som setter pris på det vi gjør i Spill.no. Selv om vi har en mindre redaksjon og færre ressurser enn våre konkurrenter, har vi klart å bygge opp en helnorsk side med et svært dedikert community. Vi har nesten rundet 23.000 fans på Facebook, så jeg vil rette en diger takk til alle som har stemt på oss som årets spillmedie. Det er vi helt vanvittig glade for, og det inspirerer oss til å jobbe videre med Spill.no.

Her er alle gullstikka-vinnerne:

Årets sportsspill: FIFA 12
Årets racingspill: Forza Motorsport 4
Årets plattformspill: Portal 2
Årets actionspill: Battlefield 3
Årets åpen klasse: Child of Eden
Årets strategispill: Total War: Shogun 2
Årets eventyr/rollespill: The Elder Scrolls V: Skyrim
Årets barnespill: LittleBigPlanet 2
Årets nedlastbare spill: Minecraft
Årets spillmedie: Gamer.no
Årets håndholdte spill: Mario Kart 7
Årets PC-spill: The Elder Scrolls V: Skyrim
Årets konsollspill: The Elder Scrolls V: Skyrim
Årets spill: The Elder Scrolls V: Skyrim
Årets norskutviklede spill: Battlestar Galactica Online
Årets nykommer: Snow Castle Interactive
Årets utvikler: Artplant
Beste kunstneriske prestasjon i et norsk spill: Hogworld: Gnart’s Adventure

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.