Snart duket for Owlboy
0

Snart duket for Owlboy

jan 09 Spill.no  

Norske D-Pad Studio står straks klare med en lansering av plattformspillet Owlboy, et spill som har fått oppmerksomhet langt utenfor landegrensene. Vi slo av en kjapp prat med studioets hovedprogrammerer, Jo-Remi Madsen.

Look to Norway

Indie-spillet Owlboy klart å oppnå det få norske titler har klart tidligere: internasjonal hype. Spillet har blitt en regelrett kjæledegge hos store spillpublikasjoner som  Kotaku, Gamespot og Rock, Paper, Shotgun, og forventningene er om mulig enda større i indie-miljøene på nettet. Nå trenger bare teamet i D-Pad å levere varene. Og etter alt å dømme, vil det skje i løpet av de neste månedene.

– Vi har en viss forhåpning om å bli ferdig med utviklingen til våren eller sommeren, men vi har dessverre ikke noen spesifikk dato å annonsere offentlig helt ennå, forteller Madsen.

Mye har skjedd siden spillet først så dagens lys på Game Developers Conference i San Diego i 2010 – da hadde det allerede vært i produksjon i to år –  selv om grafikken forblir like sjarmerende piksellert som før. Men Madsen og kompani er fremdeles ikke helt i mål.

Se trailer

– Mye er på plass – Det meste består nå av å balansere spillbarheten og bygge ut områder som allerede er på plass. Vi har det aller meste av grafikk og lyd inne, men alt må pusses på helt til vi er fornøyd, forklarer han.

– Om ikke lenge har jeg lyst å legge ut videoer på nettet som sammenligner hvordan spillet ser ut nå, og hvordan spillet så ut da vi gav ut demoen i 2011. De som har spilt demoen vil merke store forandringer. Vi håper uansett på at vi klarer å imponere, og at fansen tilgir den lange ventetiden når dem ser hvor mye energi vi har lagt inn i spillet.

Hva med konsollene?

De som har spilt demoen av Owlboy, vet at spillet sitter overraskende godt i fingrene også på PC, men det er ingen tvil om at et plattformspill av dette kaliberet hadde gjort seg fantastisk godt som en konsollutgivelse. D-Pad er på saken, og har allerede pekt seg ut en kandidat.

– Den aller mest aktuelle alternative platformen er Xbox, som det alt kjører på. Alt som gjenstår for oss er å få pusset opp spillet, og få kontaktet Microsoft. Om alt går i havn, ser jeg ikke bortifra at spillet blir tilgjenglig på flere platformer. Vi er alt godt igang med å sette oss inn i hvordan man gjør spillet kjørbart på flere platformer.

Indie

D-Pad er inntil videre et uavhengig studio, og belager seg ikke på noen utgiver for å få ut spillet til massene. Men Madsen vil ikke helt avskrive den noe mer tradisjonelle modellen med utvikler/utgiver.

– Vi kjører indie helt til vi finner en eventuell utgiver med de rette kvalitetene, og selv da er vi alltid skeptisk til å gi fra oss den friheten vi har idag. Vi vet at vi trenger frie tøyler for å kunne lage det vi vil, spesielt med tanke på ambisjonsnivået vårt. Det viktigste med å være uavhengige, er at vi ikke tar ordre fra noen som vil at vi skal pøse ut billig møl, noe som spillmarkedet flommer over av idag. Når vi først er igang med våre egne prosjekter, vil vi lage noe ordentlig som vi kan være virkelig stolte av. forteller han.

Madsen ser imidlertid ikke på Owlboy som noen franchise studioet skal sko seg på med fremtidige oppfølgere. 

– Vi har en policy når det kommer til oppfølgere, og det er at vi prøver å unngå å måtte lage dem. Vi foretrekker å lage universer som evt. kan gjenbrukes eller refereres til, enn å lage direkte oppfølgere. Tenk ICO og Shadow Of The Colossus,hvor spillene foregår i samme univers, men er veldig forskjellig fra hverandre, og inneholder veldig ulike karakterer, mekanikker og story. Selv nå før Owlboys utgivelse, har vi veldig mange ideer på lager, avslutter Jo-Remi Madsen, og lover å “lette mer på sløret de kommende ukene”. Vi gleder oss.

Se flere skjermbilder på neste side!

Owlboy utvikles og utgis av D-Pad Studio for PC (og trolig Xbox 360). Spillet lanseres i løpet av 2013.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.