Søndagstapas
0

Søndagstapas

mai 02 Spill.no  

Da var nok strabasiøs uke over og søndagen er endelig her. Det vil selvfølgelig si at vår ukentlige søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å oppmuntre den ellers ganske slappe og kjedelige søndagen med en god blanding spillnyheter. Her vil du kunne finne alt fra store nyhetssaker til mindre morsomheter. Det har vært nok å ta av fra uken som har vært og vi har derfor nok en trailerfylt meny å by på denne uken. Vi setter som vanlig pris på både lovord og kritikk og jeg håper dere kommer tilbake til søndagstapas også neste uke.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke godbiter fra uken som har vært. Det hele åpnes med et kjempesmell i form av en trailer fra «Call of Duty: Black Ops». «Singularity» imponerer også med en kraftfull trailer. Videre tar vi en titt på det episodiske actionspillet «The Scourge Project» og vi finner at «Test Drive Unlimited 2» fortsetter der forgjengeren slapp. «TERA: The Exiled Realms of Arborea» virker å være fylt med store ambisjoner og «Skate 3» viser frem samarbeidsmuligheter. Etter det ser vi at «Lost Planet 2» er fylt til randen med ekstrainnhold, før det hele avsluttes med en imponerende film hvor pikslene tar hevn på verden. Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Mer om «Call of Duty: Black Ops»

Tross alt styret som nå omringer Activision og Infinity Ward, er det nok fortsatt mange som gleder seg til neste innspill i den suksessfylte «Call of Duty»-serien. Tidligere denne uken rapporterte vi om annonseringen av Treyarch sitt «Call of Duty: Black Ops», hvor vi blant annet nevnte ryktene om et spill satt til Vietnam-krigen. Det kan vise seg å være noe missvisende. Nylig kom nemlig Activision ut med den første traileren til spillet, som kan ses under. Selv om det er tydelig at, i det minste, deler av spillet vil ta sted i Vietnam, finnes det også en rekke andre detaljer å trekke frem. Er man observant vil man kunne skimte bilder fra både jungel og snødekkede områder og ser man nøye etter vil man også kunne finne årstallet 2010 i starten av traileren. Hva dette faktisk betyr eller hvordan spillet vil flette alle disse elementene sammen, er usikkert. Foreløpig er det vel bare å vente i spenning på mer informasjon i de kommende ukene.


«Call of Duty: Black Ops» har slippdato den 9. november 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Konsekvensfylte «Singularity»

Activision og Raven Software lader opp til en sommerutgivelse med deres kommende tidsmanipulerende-tittel, «Singularity». Spillet vil ta sted på en mysteriøs øy kun kjent, i spillet, som «Katorga-12». Øya skal vise seg å ha vært hjem for en rekke russiske eksperimenter under den kalde krigen, noe som har skapt en noen unaturlige hendelser. Som den krasjlandede piloten Nate Renko, må du utforske og forhåpentligvis avdekke øya og dens hemmeligheter. Handlingen vil være satt til både 1950-tallet og nåtid og ved hjelp av en såkalt TMD (Time Manipulation Device), vil spillerne selv få mulighet til å manipulere tidens gang. Raven Software er spesielt stolte av deres integrering av tidsmanipulering og dets innvirkning på både spillets handling og spillbarhet. Det er også nettopp dette vi får se mer av i den siste traileren fra spillet, som kan ses under.

 

«Singularity» har slippdato 29. juni 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Episodiske «The Scourge Project»

Fra tid til annen kommer det alltid noen som prøver seg på episodiske spillutgivelser. Selv om alle lover å holde den samme kvaliteten vi forventer av fulle utgivelser, er det bare en håndfull titler som faktisk opprettholder dette. BitBox og Tragnarion Studios er de siste til å prøve seg, dette gjør de med «The Scourge Project». Spillet er et futuristisk tredjepersons-skytespill i typisk «Gears of War»-stil. Med mulighet for opptil firepersons samarbeidspilling (coop) og opptil 16 spillere i spillets flerspillerdel. Som et medlem av leiesoldatgruppen Echo Squad må spillerne ta opp kampen mot den maktsultne Nogari korporasjonen. På papiret ser jo «The Scourge Project» ut som en tittel med mye potensiale, men kan Tragnarion Studios virkelig bryte de episodiske spillutgivelsens forbannelse? Ikke vet jeg, men du kan jo se hva Tragnarion Studios selv mener. Denne uken kom de nemlig ut med en utviklerdagbok til spillet, som kan ses under. Virker dette spennende for deg, kan de to første episodene skaffes, i skrivende stund, gjennom spillnedlasting-tjenesten Steam.

 

«The Scourge Project: Episode 1 & 2» ble denne uken utgitt på Steam. Spillet finnes foreløpig kun til PC.

«Test Drive Unlimited 2»

Atari og Eden Games prøvde å skape en ny vei for racing-sjangeren med «Test Drive Unlimited» i 2006. Det var spesielt spillets flerspillerdel, kalt MOOR (Massivly Open Online Racing), som innoverte. Lagd som et ekstra lag over spillets enspillerdel, ga MOOR spillerne mulighet til å møte andre spillere og fritt delta i kappkjøring mot hverandre i spillets åpne verden. Tidligere i år annonserte Atari at Eden Games nå jobber med oppfølgeren, «Test Drive Unlimited 2». Spillet vil, i likhet til originalen, være basert rundt kappkjøring på et øyparadis. Denne gangen vil det derimot finnes to øyer som spillerne kan utforske. Man vil starte på den spanske øya Ibizia, men senere i spillet skal det også være mulighet til reise til en oppdatert versjon av Hawaii-øya Oahu fra det første spillet. Flerspillerdelen vil fortsette i samme ånd og det selvfølgelig med noen spennende oppgradringer. Funksjoner som flere tilpassingsmuligheter for både spillernes karakterer og biler, eksklusive kjøretøy og mulighet for samarbeidspill, lover å skape en rikere flerspillerdel. Denne uken kom altså Atari og Eden Games ut med den første traileren til spillet, som kan ses under.

 

«Test Drive Unlimited 2» har slippdato 21. september 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Ambisiøse «TERA: The Exiled Realm of Arborea»

Siden Blizzard gjorde historisk suksess med «World of Warcraft» i 2005, har MMORPG-sjangeren (Massivly Multiplayer Online Role Playing Game) fått en utrolig eksponering og utallige titler av skiftende kvalitet. Tross dette sitter Blizzard fortsatt med et skikkelig nakketak på sjangerens spillere. Det vil ikke derimot si at hverken utviklere eller utgivere har gitt opp håpet om å stjele en del av kaken. Sør-koreanske Bluehole Studio jobber for tiden med «TERA: The Exiled Realm of Arborea», et MMORPG med skyhøye ambisjoner. Spillet kan blant annet skryte på seg å være det mest grafisk-intense MMORPG-spillet hittil. Mer interessant er kanskje det at Bluehole Studio håper å lage et kampsystem som vil skape den samme actionfølelsen man forventer av et konsollspill. Bluehole Studio er riktignok ikke de første som har prøvd seg akkurat dette, men skal vi tro traileren under, kan det virke som om de er godt på vei.

 

«TERA: The Exiled Realm of Arbora» har antydet slippdato første kvartal 2011. Spillet kommer kun til PC.

Mer samarbeidspilling i «Skate 3»

Electronic Arts og EA Black Box sitt «Skate 3» er under to uker fra utgivelse, noe som bør glede mange fans. Spillet lover mange forbedringer fra forgjengeren. Blant annet finner vi en ny by, nye triks og et høyere fokus på spillets nettbaserte samfunn gjennom spillets flerspillerdel. EA Black Box har faktisk gått så langt som å love at alle spillets oppgaver kan løses i samarbeid med dine venner. Det er i samhold med spillets fokus på lagbaserte oppgaver at dette nå vil være mulig. Seriens godt likte «Free-Skate»-modus er selvfølgelig også tilbake og det vil også være bedre integrert med resten av spillet. Dette lover mange muligheter til å møte nye mennesker eller å finne på noe sprell med en venn. Det er dette den siste traileren, som kan ses under, prøver å kommunisere. Traileren er ikke flust med detaljer, men prøver derimot å skape en atmosfære og følelse av hvordan en typisk «Free-Skate»-sesjon kan utfolde seg.

 

«Skate 3» har slippdato 12. mai 2010. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«Lost Planet 2» har mye å by på

Capcom sin oppfølger til «Lost Planet» fra 2006 er rett rundt hjørnet. «Lost Planet 2» gir oss nok en gang innblikk i livet og naturen på den eksotiske planeten E.D.N. III. Spillerne vil, igjen i rollen som en snø-pirat, bekjempe andre pirater, store monstre og det maktsultne selskapet NEVEC alt i håp om å befri planeten og dets menneskelige befolkning. Capcom har i de siste ukene støttet spillet opp med en rekke trailere, skjermbilder og en flerspiller-beta. Alt dette har tydelig hatt en innvirkning da forventningene stadig vokser, også hos de som ikke likte det første spillet. De gir seg heller ikke med det første og kom denne uken igjen ut med en trailer til spillet. Den nye traileren, som kan ses under, viser oss en hel del av hva annet spillet har å by på.

 

«Lost Planet 2» har slippdato 11. mai 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Pikslene angriper

Da var nok en søndagstapas ved veis ende. Jeg håper det fantes noe for de aller fleste og ønsker dere selvfølgelig tilbake også neste uke. Denne uken velger jeg å avslutte med en imponerende filmsnutt. Laget av Patrick Jean i samarbeid med det franske spesialeffektstudioet OneMoreProduction.

 

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.