Søndagstapas
0

Søndagstapas

jun 06 Spill.no  

Da var vi endelig kommet til ukens høydepunkt. Ja det stemmer, søndagstapas er her. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lage litt action i den ellers ofte ganske rolige og kjedelige søndagen med en god blanding spillnyhter. Her kan man finne alt fra store annonseringer til små morsomheter. Vi håper som vanlig å ha funnet frem noe for de aller fleste og tar med glede imot ris, ros og morsomme kommentarer.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke godbiter. Det hele startes med en trailer fra «Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1». Deretter får vi endelig et nytt innblikk i «Deus Ex: Human Revolution» med en skikkelig heftig trailer. Videre finner vi at «Spider-man: Shattered Dimensions» får enda et univers, mens «Red Faction: Armageddon» får nye trusler. Etterhvert får vi også se «Vanquish» i aksjon og «Crysis 2» erter med en bitteliten trailer. Mot slutten finner vi en gladnyhet i at «Infamous 2» har blitt annonsert før det hele avsluttes med en haug av skjermbilder fra «L.A. Noire». Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Skytegal Harry Potter

EA Bright Lights har valgt å gå en ny retning med «Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1», spillet basert på den syvende «Harry Potter»-filmen med samme navn. Jon Cato skrev tidligere i uken om hans førsteinntrykk av spillet, som kan leses her. Som han sier blir den nye retningen møtt med både skepsis og forsiktig optimisme. «Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1» vil nemlig være et tredjepersons-skytespill mer lignende «Gears of War» enn hva vi har blitt vant til av de tidligere spillene i serien. Harry Potter har forlatt Hogwarts (Galvort) og ved hjelp av tryllestav, eliksirer og et vaskeekte «cover»-system vil han nå zappe seg gjennom haugevis av fiender mens han jakter på Voldemorts syv magiske Horcrux (Malacrux). Spillet har allerede blitt mottatt med alt fra hat til elsk. Det er riktignok enda en stund til vi får fingrene i spillet, men i midlertidig kan vi se spillet i aksjon i den første traileren fra spillet, som kan ses under.

 

«Harry Potter and the Deatlhy Hallows Part 1» har antydet slippdato november 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC. Versjoner til Wii, Nintendo DS og Iphone er også under utvikling.

Mer fra «Deus Ex: Human Revolution»

Eidos Montreal og Square-Enix håper med «Deus Ex: Human Revolution» å lage en verdig oppfølger til det legendariske kultspillet «Deus Ex» fra 2000. «Deus Ex: Human Revolution» vil være satt til Detroit, 25 år før hendelsene i «Deus Ex». Nano-augmentasjonteknologi har enda ikke gjort sin fremtreden og spillets teknologiske fokus vil derfor være biomekaniske augmentasjoner. Spillets helt, Adam Jensen, har selv en biomekanisk arm som visstnok skal ha stor innvirkning på spillbarheten. Den biomekaniske armen kan også, i skikkelig «Transformers»-stil, forandres til både skytevåpen og sverd. Hvor stort spekter av armens ferdigheter som vil være i det ferdige spillet er usikkert, men skal vi tro traileren under kan vi forvente et høyt fokus på nærkamp. Traileren under er den utvidede versjonen av den tidligere viste sniktitt-traileren. Her hintes til politiske intriger og konspirasjoner samtidig som vi får se Adam Jensen i noen skikkelig actionfylte sekvenser.

 

«Deus Ex: Human Revolution» har antydet slippdato i starten av 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Spider-mans mange ansikt

Beenox og Activision prøver å gi nytt liv til Spider-mans strevende spillserie med «Spider-man: Shattered Dimensions». Ved å gi spillerne et innblikk i noen av Spider-mans alternative universer, håper Beenox å skape en variert spilleopplevelse som utforsker flere spillsjangere. En mystisk gjenstand blir knust i fire deler, noe som skaper en ubalanse i virkeligheten. For å gjenopprette balansen må Spider-man reise til tre alternative universer for å be om hjelp av de alternative versjonene av seg selv. Spillet vil utforske fire forskjellige universer. Tidligere har vi bare vært kjent med to av de fire universene i spillet, men denne uken kom det frem hva den tredje versjonen av Spider-man vil være. Spider-man 2099, en fremtidsversjon av Spider-man som kan ses i bildet over, vil derfor slutte seg til allerede kjente Spider-man Noir og den vanlige Spider-man. I tillegg til dette slapp Activision, denne uken, også en trailer som viser fram noen av kjeltringene i spillet. Her får vi se Kraven The Hunter og Noir-versjoner av både Hammerhead og Green Goblin.

 

«Spider-man: Shattered Dimensions» har slippdato 7. september 2010. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3. Egne versjoner til Wii og Nintendo DS er også under utvikling.

Nye trusler på Mars

Fjorårets «Red Faction: Guerrilla» ble godt mottatt og med godt over en million solgte eksemplarer var det også en suksess for THQ. Utviklerne Volition, Inc. Håper nå å videreføre suksessen med nyannonserte «Red Faction: Armageddon». Fortsatt satt til planeten Mars, men halvt århundre etter forgjengeren. Planetens overflate har nå blitt ubeboelig og menneskene har flyktet til de utgravde minene under jorden. Denne gangen følger Darius Mason, barnebarnet til Alec Mason og Samanya fra det forrige spillet. Darius, som driver med alt fra mining til leiesoldatvirksomhet, klarer uheldigvis å vekke en sovende rase romvesener og menneskenes allerede sjanglende tilstand blir fort truet. Med en dødelig planetoverflate på den ene siden og sultne romvesener på den andre, ser det ut som dette kan bli slutten. Menneskene gir seg derimot ikke uten en kamp og sammen med «Red Faction» må Darius nå kjempe en krig for overlevelse. Sammen med annonseringen ga THQ og Volition, Inc. denne uken ut en trailer til spillet, som kan ses under.

 

«Red Faction: Guerrilla» har antydet slippdato mars 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Skytespill med forrykende fart

Med titler som «MadWorld» og «Bayonetta» har den japanske utvikleren Platinum Games har raskt skapt et rykte for å være blant verdens ypperste utviklere, med flere legendariske utviklere på laget er det kanskje ikke så rart. Deres neste spill, «Vanquish», letter heller ikke på trykket og tross lite informasjon har spillet allerede fått høye forventninger. Spillets produsent, Shinji Mikami, er kanskje mest kjent som skaperen bak Resident Evil, men «Vanquish» skal bli et spill i en helt annen gate. «Vanquish» er satt til en nær fremtid hvor verdens energiressurser er ved randen av utmattelse. U.S.A skaper, i sin søken etter alternative energiressurser, en romstasjon som kan utvinne energi fra solen. Når Russiske militærstyrker tar over stasjonen for så å bruke dens oppsamlede solenergi til å utrydde San Francisco, oppstår det full krig mellom de to supermaktene. Agenten Sam blir derfor sendt for å ta tilbake stasjonen for å stoppe de russiske styrkene fra å ødelegge deres neste mål, selveste New York City. Platinum Games lover et actionspekket tredjepersons-skytespill med høyt tempo og denne uken fikk vi endelig se spillet i aksjon. Det er den amerikanske spillnettsiden Gametrailers.com som, med eksklusive rettigheter, viste traileren som kan ses under.

 

 

«Vanquish» har antydet slippdato vinteren 2010. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

The Pinger

Den tyske utvikleren Crytek har lenge vært kjent for å dytte PC-platformen til det ytterste og deres forrige spill, «Crysis» fra 2007, blir fortsatt sammenlignet med de nyeste spillene på grafikkfronten. Det er derfor høye forventninger til hva Crytek nå kan oppnå med «Crysis 2». Kanskje særlig fordi det blir deres første spill på hjemmekonsoller. Spillerne blir denne gangen satt i rollen som en ny spesialsoldat, som vi foreløpig vet lite om. Tross at alle deres tidligere spill har vært satt til jungeldekkede øylandskap, har Crytek denne gangen valgt å sette spillet til en urban jungel, nemlig New York City. Med et skifte i setting og med Nomads oppgraderte ferdigheter, håper Crytek å skape et spill med enda flere taktiske muligheter. Derimot kan det være fans av serien blir litt skuffet over spillets noe mer linjære progresjon, det vil nemlig ikke være mulig å fritt traske rundt i New York Citys gater. Crytek prøver derimot fortsatt å skape store åpne områder og håper å maskere spillets mer linjære progresjon med ødeleggbart bygninger og et fortsatt fokus på taktiske muligheter. Denne uken fikk vi en ny smakebit på «Crysis 2» i form av en bitteliten trailer. Det er igjen det amerikanske nettstedet Gametrailers.com som, med eksklusive rettigheter, viste traileren som kan ses under.

 

 

«Crysis 2» har antydet slippdato desember 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Cole McGrath er tilbake

Sucker Punch Productions gjorde sin første inntreden på de nåværende med fjorårets «Infamous». Spillet fulgte Cole McGrath som etter en naturkatastrofe utviklet elektriske superkrefter. Med en tegneserieaktig stil ble vi fortalt historien om Coles fremtreden som enten en helt eller en kjeltring, samtidig som vi prøvde å finne ut hva eller hvem som sto bak den skjebnesvangre katastrofen. Spillet ble godt mottatt og var blant fjorårets mer minneverdige titler. Det er derfor en gladnyhet for mange fans at Sony og Sucker Punch Productions denne uken kunne annonsere oppfølgeren. Lite er så langt kjent om «Infamous 2» og det eneste vi har å gå på er bildet over, eller under i stor størrelse. Bildet er en tegning som kan ligne på konseptkunst og er bakgrunnen til den kommende utgivelsen av spillmagasinet Gameinformer. Ser man nøye etter vil man legge merke til at byen i bakgrunnen ligner veldig mye på New Orleans, med kjente landemerker som Jackson Squares kjente katedral. Det forrige spillet var jo riktignok satt til en fiktiv by, så man kan jo spørre seg om Sucker Punch virkelig har gjort et såpass drastisk skifte. Det kan jo også godt være at byen rett og slett vil være mye inspirert av New Orleans. Inntil videre kan vi bare vente å se. Derimot må vi nok ikke vente så altfor lenge for med Gameinformers kommende dekning og E3 rett rundt hjørnet, kan vi forvente mye nytt om «Infamous 2» i de kommende ukene.

 

«Infamous 2» har enda ingen slippdato. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

«L.A. Noire»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fatnes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne uken velger jeg å avslutte med en haug av skjermbilder fra Team Bondis kommende «L.A. Noire». «L.A. Noire» vil være et åpenverden-spill hvor man skal prøve å løse en rekke mord i en perfekt gjenskapt versjon av 40-tallets Los Angeles.

 

«L.A. Noire» har antydet slippdato tredje kvartal 2010. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.