Søndagstapas
0

Søndagstapas

jul 04 Spill.no  

Søndagen er her og nok en uke med sommer og sol er over. Det vil selvfølgelig også si at vår forfriskende søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lyse opp den ellers ganske rolige og kjedelige søndagen med en god blanding spillnyheter. Her kan man forvente å finne alt fra store annonseringer til små morsomheter. Vi i spill.no håper som vanlig at det finnes noe for de aller fleste og tar gjerne imot ris, ros eller andre morsomme kommentarer.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke spillsaker. Zombie Studios starter det hele med å fortelle om de forskjellige modusene i «Blacklight: Tango Down», før vi får nyss om at selveste NASA har laget et spill kalt «Moonbase Alpha». Det fortsettes så med massive spilldemoer i fra både «TERA: The Exiled Realm of Arborea» og «Star Wars: The Old Republic». Deretter får vi et innblikk i «Mafia II» sin autentiske verden, mens «Fable III» og «Infamous 2» begge vises frem i aksjon. Det hele avsluttes så med en episk liten filmsnutt fra veteranene i «Red vs. Blue». Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Vil ikke gjenoppfinne hjulet

Zombie Studios håper å sette nye høyder på nedlastbare titler med deres futuristiske skytespill «Blacklight: Tango Down». Zombie Studios har faktisk så mye tro på prosjektet at de allerede har gjort avtaler om både tegneserier og en film basert på «Blacklight»-universet. Spillet, som er et førstepersons-skytespill, lover flerspiller action av høy kvalitet og Zombie studios mener at spillets univers vil gi spillerne en rekke originale opplevelser. Forrige uke fikk vi et innblikk i spillets nesten ubegrensede våpen-kombinasjoner og denne gangen er det spillets forskjellige moduser som står for tur. Zombie Studios forteller, i utviklerdagboken som kan ses under, hvordan de vil bruke godt etablerte og fungerende moduser i «Blacklight: Tango Down». De håper derimot at spillets ellers originale aspekter vil berike de klassiske modusene.

 

Forrige uke rapporterte jeg at spillet skulle komme allerede den første juli. Det skal dessverre vise seg å ikke være helt korrekt og vi må kanskje vente enda litt. Zombie Studios og spillets utgiver, Ignition Entertainment, sikter derimot fortsatt mot utgivelse i løpet av sommeren.

 

«Blacklight: Tango Down» har slippdato en gang i løpet av sommeren 2010 Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Måneastronautens hverdag

Det er ikke hver dag at verdensrom-ekspertene hos NASA gir ut et spill, men det gjør de altså nå til uken. «Moonbase Alpha» er utviklet i samarbeid med Virtual Heroes, Inc. og setter spillerne i rollen som en måneastronaut i året 2032. En asteroide har truffet og skadet en forskningsstasjon nær månens sydpol og som en medlem av stasjonens forskningslag må man deretter ut å reparere skadene. «Moonbase Alpha» vil hovedsaklig være et lærebasert spill med flerspiller-funksjoner og i likhet med Virtual Heroes andre spill, «America’s Army», vil det også være gratis. Som man tydelig kan se i traileren under er nok ikke dette snakk om et såkalt trippel-A-spill, men har man interesse for astronomi og romfart kan dette definitivt være spennende.

 

«Moonbase Alpha» har slippdato 6. juli 2010. Spillet kommer kun til PC.

Massivt action-rollespill

Bluehole Studios og En Masse Entertainment er to talentfulle selskaper som har store ambisjoner om å forene det vestlige og det østlige markedet, det er da spesielt med fokus på MMO-spill (Massivly Multiplayer Online). Først ut i rekken er «TERA: The Exiled Realm of Arborea», et MMORPG med høy fokus på sitt actionbaserte kampsystem. Med ekte-tids siktesystem og kombo-baserte kampferdigheter med høy hastighet, går de faktisk så langt at de påstår å ha skapt det første virkelig actionbaserte MMORPG-spillet noen sinne. Hvorvidt dette er sant og hvorvidt «TERA: The Exiled Realm of Arborea» vil bli en suksess får vi nok ikke vite med det aller første. Spillet har antydet slippdato til starten av 2011, men Bluehole Studios og En Masse Entertainment sier begge at de ikke vil gi ut noe spill før de er helt sikker på at det er klart. For oss som venter ga de riktignok ut en såkalte «gameplay»-demo denne uken, som kan ses under.

 

«TERA: The Exiled Realm of Arborea» har antydet slippdato første kvartal 2011. Spillet kommer kun til PC.

Gruppering og samarbeid i det store universet

Når man hører Bioware og «Star Wars» i samme setning begynner man nesten automatisk å forvente noe stort. Det er derfor kanskje ikke så rart at forventningene til «Star Wars: The Old Republic» er såpass store. Spillet er Biowares første forsøk på et fullblods MMORPG (Massivly Multiplayer Online Role Playing Game) og de lover gull å grønne skoger. Handling og historiefortelling er noe som har vært nesten ikke eksisterende i MMORPG-sjangeren og Bioware har fått øynene opp for det. Deres hovedfokus blir derfor, i likhet med deres tidligere titler, også her på historiefortelling og de mener at dette vil berike spillet betydelig. Interessant blir det også når det hele skal oppleves med andre. For selv om Bioware har prøvd å gi alle karakterene en unik historie, kan det hele bli påvirket av hvilke spillere du tar med deg på dine oppdrag. For mens du selv kanskje vil være en hederlig og ærlig Jedi-ridder, har kanskje din makker ambisjoner om noe helt annet. Bioware har jo mest erfaring fra enspiller-baserte titler og mange har derfor vært litt nysgjerrige på hvordan de har tenkt å takle MMORPG-sjangerens samarbeidskrevende spillerstil. Dette får vi nå et innblikk i, når Bioware viser frem spillets og de forskjellige karakterenes gruppe funksjoner i spillgjennomgangen under.

 

«Star Wars: The Old Republic» har antydet slippdato våren 2011. Spillet kommer kun til PC.

En autentisk verden

Selv om de fleste har fått seg en god dose med åpenverden-spilling, takket være «Red Dead Redemption», finnes det vel lite tvil om at «Mafia II» fortsatt står øverst på mang en spillers ønskeliste. Det første «Mafia» står fortsatt godt i minne hos veldig mange og hverken før eller siden har noe spill klart å, like godt, fange den etterlengtende følelsen av å være en «made man» i en italiensk kriminalfamilie. Utviklerne bak spillet, 2K Czech også tidligere kjent som Illusion Softworks, lover å fortsette seriens atmosfærerike historiefortelling i «Mafia II» litt senere i år. For mange er en stor del av høydepunktet det å oppleve 40-tallets Amerika og selv om «Mafia II» er satt til en fiktiv by, har 2K Czech gjort mye for å opprettholde den autentiske følelsen. Det er nettopp dette de også snakker ut om i den siste utviklerdagboken, som kan ses under.

 

«Mafia II» har slippdato den 27. august 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Fortsatt fylt med sverd og magi

Det er mange som har både elskov og hat til Lionhead Studios «Fable»-serie. Likevel har nok de fleste høye forventninger til «Fable III» som skal komme senere i år. Peter Molyneux og gjengen har denne gangen valgt å gi spillet en ny vri. For selv om mange av de allerede etablerte funksjonene fortsatt er der, vil det tredje spillet også ha en stor fokus på strategi. Dette gjør de ved å fortsette spillets handling der de fleste spill slutter. For mens første halvdel av spillet vil fungere i typisk «Fable»-stil hvor man må overvinne stor slemming, i dette tilfellet en tyrannisk konge, vil andre halvdel av spillet gi spillerne mulighet til å være konge over Albion. Dette håper de å gjøre uten å kutte bort de spillegenskapene spillerne forventer av et «Fable»-spill og en stor del av spillet vil selvfølgelig fortsatt være fokusert rundt sverd og magi. Det er også denne delen av spillet vi får et lite innblikk i. Ved å se spillet i aksjon i klippet under.

 

«Fable III» har slippdato 26. Oktober 2010. Spillet kommer til Xbox 360 og PC.

En mer Cinematisk opplevelse

Det har vært mye baluba rundt annonseringen av «Infamous 2». Det er da særlig fordi Sucker Punch har valgt å omgjøre spillets hovedkarakter, Cole McGrath. Likevel har spillet klart å skape mange positive bølger og etter traileren under årets E3-messe litt tidligere i år, har forventningene begynt å stige til nye høyder. Da det denne uken ble sluppet en video med spillet i aksjon, lettet det heller ikke særlig på trykket. Videoen, som kan ses under, viser nemlig hvordan «Infamous 2» er godt på vei til å bli en megasuksess. Ikke nok med at Sucker Punch har jobbet mye for å gi spillet en ny høyde med grafiske detaljer, blir det også vist frem en høyere fokus på cinematisk action, ødelegg-bare omgivelser og et dypere kampsystem. Det hele ser ganske imponerende ut og vi i spill.no kan ikke vente med å få fingrene i spillet.

 

«Infamous 2» har antydet slippdato en gang i løpet av 2011. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

Red vs. Blue

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med en film fra den godt kjente internettserien «Red vs. Blue». Her er det ikke mangel på hverken action eller humor og jeg håper den underholder.

 

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.