Søndagstapas
0

Søndagstapas

jul 25 Spill.no  

Da var nok en uke over og det vil selvfølgelig også si at vår fortreffelige søndagstapas nok en gang er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lyse opp den ellers ganske trøtte og kjedelige søndagen med en god blanding spillnyheter. Her kan man forvente å finne alt fra de største annonseringene til de minste morsomhetene. Grunnet ferieavviklinger og vikarierende ansvarsområder er jeg lei for å si at søndagstapasen vil bli noe redusert bade denne uken og i noen uker fremover. Vi håper likevel at det finnes noe for de aller fleste og lover å komme sterkt tilbake om ikke så altfor lenge.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke spillnyheter. Det hele åpnes med en actionspekket og avslørende trailer fra «Spider-Man: Shattered Horizon», før vi får et innblikk i spesialsoldatenes hverdag i en ny utviklerdagbok fra «Medal of Honor». Deretter blir marerittet virkelighet i «Red Faction: Armageddon», mens vi endelig får nyss om 38 Studios kommende spill «Kingdoms of Amalur: Reckoning». Mot slutten får vi både se å høre nytt fra «Infamous 2», før det hele avsluttes med en episk trailer fra «DC Universe Online». Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Den ultimate edderkopp

San Diego Comic-Con tok sted denne uken og i typisk Comic-Con stil ble det selvfølgelig vist frem en rekke tegneserie-relaterte spilltitler. Deriblant var også Activisions kommende spill basert på en kjent og kjær vevslynger. «Spider-Man: Shattered Dimensions» skal være satt til fire av edderkoppens mange universer og denne uken ble den fjerde og siste versjonen annonsert. «Ultimate Spider-Man» slutter seg med det til det originale «Amazing»-universet, det mørke «Noir»-universet og det futuristiske «2099»-universet. Sammen med annonseringen ble det også slippet en actionspekket trailer, som kan ses under.

 

«Spider-Man: Shattered Dimensions» har slippdato den 7. september 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3, Wii og Nintendo DS.

Hammer og skalpell

Electronic Arts langtgående «Medal Of Honor»-serie har lenge vært kjent for å legge mye arbeid ned i realisme og troverdighet. Da gjerne med en rekke veteran-konsulenter fra den amerikanske hær. Seriens kommende omstart-tittel, bare kalt «Medal of Honor», vil heller ikke være noe unntak og Electronic Arts har faktisk gått så langt at de har fått tak i aktive spesialsoldater fra hærens såkalte «Tier 1 Operator»-styrker. «Medal of Honor», som vil bli det første spillet i serien satt til moderne tider, skal nemlig være fokusert rundt «Tier 1 Operators» og den pågående konflikten i Afghanistan. Det er nettopp disse konsulentene vi får et møte med i den nyutgitte utviklerdagboken fra spillet, som kan ses under.

 

«Medal of Honor» har slippdato den 15. oktober 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Kan man overvinne et mareritt?

Volition og THQ håper å fortsette fjordårets «Red Faction»-suksess med det kommende «Red Faction: Armageddon». Spillet, som skal være satt omtrent 50 år etter fjorårets «Red Faction: Guerrilla», vil følge Darius Mason, som er barnebarnet til det forrige spillets helter. Det er mye som har skjedde siden sist vi besøkte planeten Mars og spillet vil ikke være like mye fokusert rundt politiske ambisjoner og opprør-styrker. For med en ulevelig planetoverflate og forferdelige romvesener luskende under bakken, er det bare en ting som virkelig betyr noe, nemlig overlevelse. Kan Darius Mason bli en like god leder som sin bestefar, eller vil han flykte fra alt og alle i håp om bedre sjanser på egenhånd? En ting er ihvertfall sikkert og det er at det kan bli et uhyggelig spil med mye action, bare se på den nyeste traileren under.

 

«Red Faction: Armageddon» har antydet slippdato mars 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Legendariske debutanter

38 Studios er en utvikler med en meget interessant historie. Selskapet ble etablert av den amerikanske baseball-spilleren Curt Schilling i 2006 og skulle fokusere på å lage det beste MMORPG-spillet (Massivly Multiplayer Online Role Playing Game) i verden. Som en stor fan av sjangeren hadde Curt både ønske og ambisjoner om å skape noe som kunne bryte ut av sjangerens allerede stagnerte former. Det var med andre ord ikke et lavt mål den nå pensjonerte sportsmannen hadde satt seg, men så var det heller ikke talentløse mennesker han samlet rundt seg selv og utviklerselskapet. Han ville ha det beste og mange vil nok mene at han er langt på vei med navn som Robert Anthony Salvatore, mest kjent som forfatteren og opphavsmannen bak Drizzt Do’urden, og Todd McFarlane, mest kjent som forfatter og tegneren bak «Spawn», på laget. Mens selskapet vokste oppsto det to forskjellige prosjekter. Det første var selvfølgelig MMORPG-spillet, gitt kodenavnet «Copernicus», og det andre var et enspiller-rollespill kodenavnet «Mercury».

 

Det er «Mercury» som nå endelig har blitt avslørt å være «Kingdoms of Amalur: Reckoning». Spillet skal være et åpenverden-rollespill som introduserer spillerne til det nye universet skapt av de kreative hodene til R.A. Salvatore og Todd McFarlane. Med Ken Rolston, tidligere kjent som ledende designer på både «Morrowind» og «Oblivion», bak roret lover det også godt på spillbarhet-fronten. Sammen med avsløringen kom de også ut med traileren som kan ses under.

 

«Kingdoms of Amalur: Reckoning» har antydet slippdato høsten 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Ny Cole igjen?

Sucker Punch Productions «Infamous 2» har allerede skapt høye forventninger og mye kontrovers, tross at veldig lite fortsatt er kjent om selve spillet. Det var særlig annonseringen av at «Infamous 2» ville ha en veldig mye forandret versjon av spillseriens hovedkarakter som skapte de største overskriftene. Derimot var det mange som var litt mer tilgivende etter å ha blitt vant med det nye designet og en veldig tøff video av spillet i aksjon gjorde også at mye ble tilgitt. Det skal derimot vise seg at Sucker Punch Productions tok kritikken veldig til hjerte for under San Diego Comic-Con denne uken har visstnok mange fått nyss om at Sucker Punch Productions nok en gang har gitt Cole McGraw et nytt utseende. Denne gangen er det derimot snakk om et utseende som ligner mer på den originale versjonen av Cole, men spørsmålet er hvordan dette vil bli mottatt av de som faktisk likte den, forrige, nye versjonen.

 

Det var riktignok mer enn hemmelige bilder som kom frem under Comic-Con og under kan man se en av seriens kjennetegnede tegneserie-mellomsekvenser, tatt rett fra «Infamous 2».

 

«Infamous 2» har antydet slippdato en gang i løpet av 2011. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

DC Universe Online

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med en skikkelig heftig trailer fra det kommende MMO-spillet «DC Universe Online». Traileren er en såkalte CG-trailer (datagenerert) og gir derfor ikke et virkelig bilde av hvordan spillet vil se ut, men det er uansett tøft å se både helter og skurker i storslåtte og livstruende kamper.


«DC Universe Online» har slippdato den 2. november 2010. Spillet kommer til Playstation 3 og PC.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.