Søndagstapas
0

Søndagstapas

jan 16 Spill.no  

Nok en uke nærmer seg slutten og søndagen er her. Det betyr jo selvfølgelig at vår fortreffelige søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å skape litt fart og morro i den ellers ganske sa trege og kjedelige søndagen. Alt fra de største annonseringer til de minste morsomheter kan finnes her. Vi prøver alltid å servere et variert tilbud og håper det finnes noe for de fleste. Som vanlig tar vi også gjerne imot både ris og ros, eller hva det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke spillnyheter. Vi åpner det hele med historiefortelling på det beste fra «Dragon Age II», før vi prøver utholdenheten med «Fight Night Champion». Deretter går turen til det fjerde korstoget i actionfylte «The Cursed Crusade», før vi reiser østover til Japan i «Shogun 2: Total War». Mot slutten finner vi så en nye trailer fra «Dead Space 2» og «Bulletstorm», før det hele avsluttes med en skikkelig surrealistisk video fra japanske «Catherine». Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Historie i historie

Bioware er for mange en av de aller største utviklerne innenfor rollepsill-sjangeren. Noe som kanskje ikke er så rart når de har imponert med serier som «Mass Effect» og «Dragon Age», de siste årene. Snart er det også dukket for oppfølgeren til 2009s «Dragon Age: Origins» og mange fans venter nok i spenning på det. Riktignok vil «Dragon Age II» bruke en noe annerledes form for historiefortelling. For mens «Dragon Age: Origins» var fokusert rundt din egen karakters opprinnelse, vil «Dragon Age II» ha en mye mer fastlagt handling. Likevel vil jo Bioware fortsatt gi spillerne mange valg og for å oppnå det, men samtidig fortelle den historien de vil har de kommet fram til en såkalte historie inne i en historie-fortelling. Der også dette de går mer inn på i den siste utviklerdagboken fra spillet, som kan ses under.

 

«Dragon Age II» har slippdato 11 mars 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Utholdenhetens prøvelser

Electronic Arts «Fight Night»-serie har lenge vært den ubeseirede mesteren over boksespillene. Det stopper dem derimot ikke fra å prøve å, gang på gang, overgå seg selv. «Fight Night Champion» lover mange forbedringer og vil blant annet bruke handling for å fortelle en historie satt rundt bokseren Andre Bishop. Mer brutalt blir det også og utviklerne av spillet, EA Canada, har jobbet mye med både blod og skadesystemene. Går mann litt mer i dybden av nyvinningene finner vi også at det såkalte stamina-systemet har blitt fått mer nyanser. Noe vi får vite mer om i den siste utviklerdagboken fra spillet, som kan ses under.

 

«Fight Night Champion» har slippdato 4 mars 2011. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

Actionfylt korstog

Det franske utviklerselskapet Kylotonn Entertainment annonserte på slutten av fjoråret en ny tittel satt til det fjerde korstoget. Lite er fortsatt kjent om «The Cursed Crusade», men det vi vet er at spillet skal følge to eventyrere, tempelridderen Denz og leiesoldaten Esteban, som sammen drar på et episk eventyr for å overvinne en forbannelse. Spillet lover også både lokal og nettbasert samarbeidspilling (co-op), gjennom hele historiekampanjen og skal vi tro den siste traileren fra spillet, som kan ses under, ser det ut som om Kylotonn Entertainment har lagt mye arbeid ned i spillets sverdkamp-system.

 

«The Cursed Crusade» har antydet slippdato sommeren 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Kampen om Japan

Britiske The Creative Assemblys «Total War»-serie er for mange blant det aller beste som finnes innenfor strategi-sjangeren. Med «Shogun 2: Total War» går også utviklerne tilbake til sine japanske røtter. Spillet er satt til 1600-tallets føydale Japan. Oninkrigen er i slutt og landet delt opp av mange rivaliserende krigsherrer. Spillerne må altså velge seg en av disse krigsherrene for så å ta opp kampen om retten til å herske Japan. Det hele er selvfølgelig satt opp imot mange historiske fakta, men i typisk «Total War»-stil kan vi forvente muligheten til å forandre den virkelige historien på måter som virker både troverdig og ekte. Den siste videoen fra «Shogun 2: Total War» gir oss dypere innsikt i historien som ligger bak spillets handling. Videoen kan selvfølgelig ses under.

 

«Shogun 2: Total War» har slippdato 15 mars 2011. Spillet kommer kun til PC.

Herlig skummelt

Visceral Games, tidligere kjent som EA Redwood Shores, har tidligere hatt både suksess med både spill basert på «James Bond» og «Gudfaren», men det var nok 2008s «Dead Space» som virkelig satte de på kartet. Spillet fortalte historien om teknikeren Isaac Clarke som blir sendt for å berge det havarerte romskipet USG Ishimura og er kanskje et av de skumleste spillene noen sinne. Oppfølgeren, «Dead Space 2», er nå rett rundt hjørnet og utviklerne hos Visceral Games lover mange spennende nyheter. Selvfølgelig gleder vi oss til å finne ut hva som skjer med Isaac Clarke videre og vi forventer samtidig både nye fiender og våpen. Den største nyheten må likevel være spillets nye omgivelser. Denne gangen skal Isaac Clarke nemlig ta seg gjennom romstasjonen, «The Sprawl», og vi får et innblikk i hvordan necro-epidemien utvikler seg fra starten. Denne uken kom den såkalte lanseringstraileren fra spillet, som kan ses under.

 

«Dead Space 2» har slippdato 25 januar 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Overdreven action med mye underholdningsverdi

Med bare litt over en måned igjen til «Bulletstorm» slippes i butikkene, har Epic Games og People Can Fly virkelig trappet opp markedsføringen. «Bulletstorm» skal ifølge utviklerne være spillet som putter gøy tilbake i FPS-sjangeren og lover med det haugevis av underholdene action. En fantasifull science-fiction verden, elskverdige karakterer, haugevis av originale våpen og en virkelig overdrevet action er noen av de tingene som skal sette spillet på kartet. Denne uken kom de også ut med en ny utviklerdagbok fra spillet, som kan ses under.

 

«Bulletstorm» har slippdato 22 februar 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Catherine»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg og avslutte med enda en surrealistisk trailer fra det kommende «Catherine». Traileren er riktignok på japansk, men er fortsatt verdt å se.

 

«Catherine» har foreløpig ingen europeisk slippdato. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.