Søndagstapas
0

Søndagstapas

jan 23 Spill.no  

Etter en strabasiøs uke har vi nok en gang kommet til søndagen. Det vil selvfølgelig si at vår heftige søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å skape litt fart og action i den ellers så ganske trege og kjedelige søndagen. Alt fra gigantiske annonseringer til bittesmå morsomheter kan finnes her. Vi prøver alltid å ha en variert meny å by på og håper som vanlig at det finnes noe for de aller fleste. Ellers tar vi også gjerne i mot både ris og ros, eller hva enn det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke spillnyheter. Vi åpner det hele med detaljer om Playstation 3-versjonen av Valves etterlengtede oppfølger «Portal 2», før vi tar en liten titt på «L.A. Noire». Deretter blir det masser av harmonisk bråk fra «Brink», før vi tar en titt på flerspillerdelen i «Dead Space 2». Mot slutten finner vi så nyheter om en flerspillerdemo til «Crysis 2» og en ny trailer, samt utgivelsesdato for «Duke Nukem Forever». Det hele avsluttes så med en fiffig liten video om spillverdenens historie. Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Valve avslører

Da Gabe Newell ankom Sonys pressekonferanse på E3 i fjor var det mange som slapp haken i gulvet. Både Gabe og hans, ikke så ukjente, utviklerselskap Valve har nemlig ikke vært så veldig positive mot Sony og Playstation 3. Det vil de derimot forandre på og det hele begynner med «Portal 2» på Playstation 3. Noe som nå skal vise seg å bety ganske mye mer enn tidligere forventet. En av grunnene til at Valve nå velger å fult støtte Playstation 3 er nemlig fordi Sony lar dem bringe deres populære plattform, Steam, til konsollen. Dette innebærer blant annet muligheten for kryss-spilling over nett for Playstation 3 og PC. Velger man også å linke sin Playstation Network ID opp i mot sin Steam ID vil man også kunne laste ned spillet på PC, uten ekstra kostnader, samt spille med sine allerede etablerte vennelister fra steam.

 

Gabe Newell hadde dette å si om Playstation 3-versjonen av «Portal 2».

Under E3 lovet vi spillerne at «Portal» på Playstation 3 ville være den beste konsoll-versjonen av produktet. Sammen med Sony har vi nå jobbet oss frem til et sett med funksjoner vi tror er veldig innbydende for spillere. Vi håper å ekspandere videre på fundamentet som blir lagt i «Portal 2» med flere Steam-funksjoner og egenskaper i nedlastbare-pakker og framtidlige utgivelser.

«Portal 2» har slippdato 22 april 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

L.A. Noire får slippdato

Rockstar Games og Team Bondi nærmer seg siste ledd på utviklingen av deres kommende «L.A. Noire». Spillet, som er satt til 40-tallets Los Angeles, lover å utfordre spillere på et intellektuelt nivå, samt introdusere nye grafiske teknologier som allerede har gjort store inntrykk på både spillpresse og spillere. Til uken skal det også slippes en ny trailer fra spillet. Var du derimot en av de heldige som snoket rundt på nettet da traileren ble lekket ,tidligere i uken, kan det være du allerede har sett den. Da har du kanskje også fått med deg at spillet også har fått en utgivelsesdato. Diverse rapporter sier nemlig at traileren, i tillegg til å imponere med flotte ansiktsanimasjoner, avslører at spillet har fått utgivelse 17 mai 2011.

 

De lekkede trailerne har dessverre blitt plukket bort av Rockstar Games, men vi som enda ikke har sett den kan i det minste trøste oss med et noen nye skjermbilder fra spillet, som kan ses under.

 

«L.A. Noire» har slippdato 17 mai 2011. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

Et kor av våpen

Splash Damage sitt kommende «Brink», virker å by på mange spennende premisser. Spillet skal blant annet være bygget rundt en veldig lagbasert spillbarhet som sømløst skifter mellom enspiller og flerspiller-delene. Spillet lover også en skikkelig presentasjon med stilistisk grafikk av høyt kaliber, men det er som kjent ikke bare det visuelle som har innvirkning på ett spills presentasjon. Lyden kan være likeså viktig og lyd er også noe Chris Sweetman, lydansvarlig hos Splash Damage, har jobbet mye med. «Brink» vil nemlig ha et konsept han liker å kalle et kor av våpen. Ved å gi hver eneste lyd i spillet et helt eget tonefall, samt en rekke variasjoner, håper Chris Sweetman at lyden i seg selv vil ha en stor innvirkning på spillbarheten. Dette er også noe han går mer i dybden på i utviklerdagboken som kan leses her. Hvis den veggen av tekst ikke er noe for deg kan du i midlertidig ta en titt på traileren under, som gir en smakebit på mange av våpenlydene i spillet.

 

«Brink» har antydet slippdato våren 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Nå kan du være marerittet

«Dead Space» fra 2008 får snart en etterlengtet oppfølger og Visceral Games har denne gangen valgt å legge til nettbasert flerspilling til det tidligere veldige ensomme spillet. «Dead Space 2» kommer altså med et såkalt «outbreak»-modus hvor man i fire mot fire kamper kan kjempe som både mennesker og såkalte necromorphs. Menneske-laget må prøve å oppnå diverse mål, mens necromorph-laget hele tiden prøver å stoppe dem. Som menneske vil man fungere ganske likt det vi er vant til, altså ganske lignende Isaac Clarke. Derimot lover Visceral Games en annerledes spillopplevelse når man plutselig blir satt på den andre siden. Det er dette vi nå får vite mer om i den siste utviklerdagboken fra spillet, som kan ses under.

 

«Dead Space 2» har slippdato 25 januar 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Prøv flerspillerdelen

«Crysis 2» er helt klart et av de mest etterlengtede av årets kommende titler. Det er jo heller ikke så rart når tyske Crytek, denne ganger, har i mål å kapre grafikk-kronen på både PC og konsoller. Riktignok er ikke «Crysis 2» bare fin grafikk. Mange elsket både handling, spillbarheten og flerspillerdel fra de tidligere spillene. Det er også flerspillerdelen som nå er i fokus. Denne uken annonserte nemlig Crytek at de som sitter med Xbox 360 og gull-medlemskap snart får muligheten til å teste ut spillet. Flerspillerdemoen vil ha et brett, kalt Skyline, samt to forskjellige spill-moduser, kalt «Team Instant Action» og «Crash Site». Demoen er forventet 25 januar 2011, men du kan allerede nå se traileren til demoen under.

 

«Crysis 2» har slippdato 25 mars 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Spillet som skulle utvikles for alltid

Med utallige forsinkelser, omstarter og økonomiske problemer har «Duke Nukem Forever» fint klart å bli spillet med verdens lengste utviklertid. Hele tolv år har gått og det var ikke lenge siden det så ut som om spillet skulle forsvinne nok en gang. Derimot kom Randy Pitchford og Gearbox Software, tidligere kjent for «Borderlands», med en hjelpende hånd og plutselig så alt litt lysere ut igjen. Denne uken fikk spillet nemlig endelig en utgivelsesdato og den er faktisk ikke så veldig langt unna. 6 mai 2011 er datoen og spørsmålet blir nå om spillet kan levere. Noen har jo faktisk ventet i ekstase på spillet i over tolv år og da kan det jo bli forferdelig vanskelig å ikke bli skuffet. Likevel velger vi i spill.no å holde motet oppe. Den siste traileren fra spillet, som ble sluppet sammen med utgivelses datoen, gjør jo så absolutt ikke vondt heller. Traileren kan som vanlig ses under.

 

«Duke Nukem Forever» har slippdato 6 mai 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Spillhistorien oppsumert

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe for de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med en fin liten video fra en gruppe tyske studenter. Her får vi et lite innblikk i vår elskede spillhistorie og det i første-persons synsvinkel.

 

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.