Søndagstapas
0

Søndagstapas

feb 13 Spill.no  

Denne uken har vært preget av noen ganske så skuffende nyhetssaker, jeg syntes ihvertfall at kanseleringen av «True Crime» var veldig trist. Derimot håper vi at ukens søndagstapas kan være til litt trøst. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å skape litt spenning og action i en ellers så ganske trøtte og kjedelig søndag. Alt fra store annonseringer til små morsomheter kan finnes her og vi prøver alltid å ha et bredt tilbud på menyen. Som vanlig håper vi at det finnes noe for de fleste og tar gjerne i mot både ris, ros eller hva enn det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke spillnyheter. Vi starter det hele med en atmosfærisk trailer fra Obsidian Entertainments kommende «Dungeon Siege III», før vi får første smakebit på nyannonserte «Replika». Deretter tar vi turen til Ferelden og «Dragon Age II», før vi får et dypere innblikk i flerspiller-progresjonen i «Crysis 2». Mot slutten får vi så en nye trailere fra både «Homefront» og «Hunted: The Demon’s Forge». Det hele avsluttes så med en humoristisk liten video fra Mega64, kalt «Doug Huggem».

 

Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Kampen om lojalitet

Fans av Blizzards legendariske «Diablo»-serie fikk nok en skuffelse denne uken, da det kom fram at vi mest sannsynlig ikke vil se noe til «Diablo III» før neste år. Derimot kan fans av actionrollespill-sjangeren ta til trøst med at Obsidian Entertainments «Dungeon Siege III» fortsatt ligger godt an til utgivelse i mai. Spillet skal være en oppfølger til Gas Powered Games elskede «Dungeon Siege»-serie og blir Obsidian Entertainments første prøvelse på serien. Riktignok har gutta hos Obsidian mye erfaring med det å lage oppfølgere og selv om de ikke alltid har gjort dette med like mye suksess velger vi i spill.no å være optimistiske til den kommende tittelen. Denne uken ble det også sluppet en ny trailer til spillet som kan ses under.

 

«Dungeon Siege III» har slippdato 27 mai 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Filosofiske utfordringer

Portugisiske Biodroid Productions har enda ikke hatt noen stor internasjonal suksess, noe som kanskje ikke er så rart når deres største utgivelse så langt har vært «Let’s Play Pet Hospitals» til Nintendo DS. Det vil ikke derimot si at utviklerne mangler ambisjoner. Denne uken ble det nemlig annonsert en ny nedlastbar tittel til Playstation Network, kalt «Replika», og selv som spillet ikke vil ha en diskbasert utgivelse sikter fortsatt Biodroid Productions ganske så høyt. Utviklerne påstår nemlig at spillet vil ta opp en rekke filosofiske spørsmål og lister opp spennende inspirasjoner som «Do Androids Dream of Electric Sheep», boka bak Ridley Scotts episke «Blade Runner», «1984» og «Fahrenheit 451». Spillet skal visstnok være en slags hybrid mellom action og strategi og vil ha en kvinnelig hovedperson. Utover dette er det fortsatt veldig lite som er kjent rundt spillet, men man kan jo prøve å trekke flere detaljer fra debut-traileren, som kan ses under.

 

«Replika» har foreløpig ingen antydet slippdato og er så langt kun annonsert til Playstation 3.

Hva er din arketyp?

Oppfølgeren til suksess-rollespillet «Dragon Age: Origins» er bare snaue to måneder frå utgivelse og fans av serien har garantert mye å glede seg til i «Dragon Age II». Bioware lover, denne gangen, en mer strømlinjeformet spillopplevelse, samt et mer innbydende kampsystem med mye mer action. Noe som kommer tydelig frem i den nyeste traileren til spillet. Her for man nemlig en liten gjennomgang av de forskjellige arketypene spillerne kan velge og det med masser av action. Den nye traileren kan selvfølgelig ses under.

 

«Dragon Age II» har slippdato 11 mars 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Flerspiller med masser av dybde

«Crysis 2» er helt klart et av årets mest etterlengtede spill og selv om mange sikkert gleder seg til å ta opp kampen mot de invaderende rom-vesene i New York Citys gater, er det nok liten tvil om at flerspillerdelen er det mange gamere ser mest fram til. Dette er noe Tyske Crytek også forstår og selv om forgjengerens flerspillerdel falt i smak hos mange har konkurrentene gjort mye på flerspillerfronten de siste årene. Det setter riktignok ingen demper på utviklerne, som forøvrig er kjent for å ha en «vi er best»-holdning til det meste. «Crysis 2» lover derfor en flerspillerdel med minst like dybde som de beste konkurrentene. Det er også denne dybden vi får en noe bedre forståelse av i denne ukens trailer fra «Crysis 2». Traileren kan som vanlig ses under.

 

«Crysis 2» har slippdato 25 mars 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Motstandskjempernes harde hverdag

Kaos Studios lover et litt annerledes førstepersons-skytespill med det kommende «Homefront». For mens markedet i dag lener mest mot semi-realistiske krigs-spill har Kaos Studios satt «Homefront» til en alternativ, men likevel troverdig, virkelighet. Spillet er satt til en nær fremtid hvor Korea har invadert U.S.A. og selv om spillet først og fremst er et skytespill har utviklerne gjort mye for at spillerne også skal få oppleve de negative sidene ved krigføring. Som motstandskjemper vil man oppleve at folket man kjemper for ikke alltid er like fornøyde med jobben man gjør og man vil hele tiden komme over vanskelige valg hvor linjene mellom hva som er riktig og hva som er galt kan bli vanskelige å skille. Denne uken kom Kaos Studios også ut med nok en flott trailer fra spillet, som kan ses under.

 

«Homefront» har slippdato 18 mars 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Samarbeid gjør jobben enklere

inXile Entertainment, mest kjent for «The Bard’s Tale» fra 2004, jobber nå på spreng for å få «Hunted: The Demon’s Forge» klar til sommeren. Spillet, som skal være satt til en mørk fantasi-verden, lover masser av action og det med et høyt fokus på samarbeidspilling mellom to spillere. En stor del av filosofien bak spillets design er fokusert rundt hvordan de to hovedkarakterene, E’lara og Caddoc, fungerer sammen. Idéen er at karakterenes ferdigheter skal være lagd for å fungere i samhold, noe inXile Entertainment håper vil skape en mer innbydende samarbeids-opplevelse. Det er også spillets samarbeids-modus som er i fokus i den siste traileren fra spillet. Traileren kan som vanlig ses under.

 

«Hunted: The Demon’s Forge» har slippdato 3 juni 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Doug Huggem»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med en humoristisk liten videosnutt fra gutta i Mega64. Om du ikke skjønte det utifra tittelen er dette en parodi på det kommende «Duke Nukem Forever».

 

 

«Duke Nukem Forever» har slippdato 6 mai 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.