Søndagstapas
0

Søndagstapas

mar 14 Spill.no  

Det er med glede jeg setter meg ned hver søndag morgen for å lage i stand noen skikkelige godbiter for dere brukere. Det er med andre ord igjen dekket for søndagstapas her på spill.no. Søndagstapas er vårt forsøk på å lyse opp den ellers ofte rolige og kjedelige søndagen. Dette håper vi å gjøre med en god blanding av nyheter fra uken som har vært. Skal det være trailere som nylig kom ut, nyheter vi gikk glipp av, småsaker eller all slags morsomheter, da har det en plass her. Som vanlig sitter vi spent å venter på tilbakemelding og selv tror jeg at denne ukens søndagstapas er en av de bedre.

 

Denne uken består søndagstapas-menyen av nye trailere fra både «Medal of Honor» og «Brink». Vi finner at 40-talls dramaet «Mafia II» har fått enda et lag med detaljer. Codemasters har også vært flittige denne uken og har annonsert det helt nye «Bodycount», for ikke å snakke om en ny tittel i «Formula 1»-serien. Deretter ser vi at selv om «God of War III» er nesten ute døren, blir det ingen ferie på Santa Monica Studios. Det hele avsluttes så med en humoristisk video om «Portal»-pistolens problematiske natur. Da er det bare ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Ny trailer fra «Medal of Honor»

EA Los Angeles sitt «Medal of Honor» lover å bli et actionspekket førstepersons-skytespill, litt senere i år. EA Los Angeles vil prøve å oppnå virkelighets-følelsen av å være en soldat i den pågående konflikten i Irak. For å oppnå dette har de gått så langt som å gi spillets militære rådgivere siste ord i hva som egner seg for spillet. Tidligere denne uken ga Eletronic Arts ut et knippe skjermbilder fra spillet. Det med et lovord om en ny trailer som skulle være rett rundt hjørnet. Det er denne traileren som vi nå viser her.

 

Den nye traileren kan ses under. Her blir vi introdusert til den kinkige situasjonen, mens en av spillets hovedkarakterer forteller litt om hva han gjør og hvorfor han gjør det. Den største avsløringen er nok at stemmeskuespilleren Nolan North, kjent fra blant annet «Uncharted»-serien, visstnok har fått en sentral rolle i spillet. Den talentfulle stemmeskuespilleren virker å få roller både til venstre og høyre. Vi i spill.no lurer litt på hvor lenge det vil ta før folk går grundig lei han.

 

«Medal of Honor» har antydet slippdato høsten 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Actionspekket underholding fra «Brink»

Splash Damage håper med «Brink» å revolusjonere hvordan flerspillerdelen i førstepersons-skytespill fungerer. Med karakterskaper og en såkalt utholdende-verden bringer de typiske MMO-elementer til sjangeren uten å gå hele veien. «Brink» er først og fremst et skytespill og Splash Damage håper at disse elementene vil gi spillerne en grunn til å spille. Spillet er heller ikke fattig på hverken action eller akrobatikk. Splash Damage har nemlig også satt sammen et såkalt «SMART»-systemet som vil gi spillerne «parkour»-lignende ferdigheter. Tilsammen lover det hele å skape en noe anderledes førstepersons opplevelse. Splash Damage tror og håper at det vil være en revolusjon, men vi kan bare vente å se. Inntil videre kan vi derimot kose oss med en ny trailer fra spillet.

 

Traileren, som kan ses under, er en såkalt CG-film (data-generert) og gir derfor ikke et sant bildet av spillet i aksjon. Derimot gir den oss en actionspekket opplevelse med noen skikkelige fargerike karakterer. Den burde med andre ord være underholdning for de aller fleste. Selv fikk jeg virkelig vann i munnen av å se den.

 

«Brink» har antydet slippdato fjerde kvartal, 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Mafia II» får Playboy-magasiner

2K Czech sitt «Mafia» fra 2002 var et handlingsrikt spill med atmosfære av den høyeste kvalitet. Oppfølgeren, «Mafia II», kommer til høsten. 2K Czech håper, med det, å skape en enda mer gjenomført atmosfære. Det er med dette i tankene de nå har gått inn i et partnerskap med magasingiganten Playboy. Spillet, som forteller historien om Vito og Joes klatring oppover mafiaens rangstige, er satt til 40 og 50-tallets Amerika. Med det nye partnerskapet har 2K Czech altså fylt spillet med hele 50 Playboy-magasiner fra den ikoniske tidsperioden. Det er her kun snakk om bladenes omslag og midtsider. I tillegg til gi spillet et ekstra lag med detaljer vil disse bladene også fungere som spillets samleobjekt. Noe som har blitt en norm i dagens spill. Om ikke annet, så viser dette hvor dedikerte 2K Czech er til å skape den riktige atmosfæren i «Mafia II».

 

«Mafia II» har antydet slippdato september 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Bodycount» annonsert

Criterion Games sitt «Black» fra 2006 ble høyt priset, om ikke annet, for sin unike våpenfølelse. Det er mange som har håpet på en oppfølger, men Criterion Games har for det meste vært opptatt med «Burnout»-serien og har nå, i tillegg, fått ansvar for «Need for Speed»-serien. Alt håp er derimot ikke borte. Stuart Black, en av designerne bak «Black», jobber nå for Codemasters og denne uken annonserte de «Bodycount». «Bodycount» vil være et førstepersons-skytespill og ikke ulikt Stuart Blacks forrige prosjekt vil han også her ha hovedfokus på våpenfølelsen. Stuart Black hadde dette å si om spillet.

 

– Vi er alle massive FPS-fans og vi tror det er rom for en forfriskning av skytespill-opplevelsen. Hvis «Race Driver: Grid» handlet om den rene racing-opplevelsen, da er alt i «Bodycount» absolutt sentrert på kulen og dens innvirkning på verdenen.

 

Med fokus på våpenfølelsen og kulens innvirkning på verdenen har Codemasters utviklet et nytt system for ødeleggbare-omgivelser. Hvordan det hele vil utfolde seg er fortsatt veldig usikkert. Med Stuart Black bag spakene blir det ihvertfall spennende å se hvordan spillet vil utvikle seg.

 

«Bodycount» har antydet slippdato første kvartal, 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Formel 1» tilbake i full prakt

Siden 2003 har Sony sittet på de eksklusive rettighetene til spill basert på «Formel 1»-lisensen. Spillene var altså kun å finne på Sony sine konsoller, helt frem til 2007 da de valgte å ikke opprettholde lisensavtalen. Codemasters la deretter hendene på rattet og sitter nå med lisensen. Det har derimot ikke vært mye å se fra den kanten. De laget riktignok et «F1 2009», men spillet ble kun gitt ut på Nintendo Wii og Playstation Portable. Denne uken ble det derimot annonsert at Codemasters jobber på en nytt spill i serien. «F1 2010» er forventet til høsten og kommer til både Playstation 3, Xbox 360 og PC. Det blir altså første gang på over ti år at serien er å finne på PC og første gang i historien at serien kommer til en av Microsoft sine konsoller.

 

«Formula 1»-serien er riktignok ikke for alle. Den har alltid vært simulator-fokusert og har for mange fans av sjangeren vært det ypperste på nettopp det. Det blir derfor spennende å se hvordan Codemasters velger å takle den etablerte serien. Som selskap har de ihvertfall utrolig mye erfaring fra racing-spill. De første bildene er heller ikke å koste under teppet. Selv om de er fra en tidlig versjon, gir de allerede et godt bilde av spillet. Her kan man tydelig se detaljrike biler og flotte regn-effekter.

 

«F1 2010» har antydet slippdato september 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Santa Monica Studios allerede i full sving

Sony Santa Monica Studios har i mesteparten av sin eksistens jobbet på kun en spill-serie. Helt siden de startet utviklingen av «God of War» en gang rundt årsskiftet 2001-2002 har de talentfulle utviklerne kun vært fokusert på gresk mytologi og historien om den brutale Kratos. «God of War III» er regnet som avslutningen på Kratos sin episke historie. Santa Monica Studios gleder seg derfor til endelig å kunne bruke sine kreative krefter på noe annet. Ikke nok med det, men de har allerede 2 prosjekter i startfasene. Santa Monica Studios sin direktør John Hight avslørte nettopp dette under et intervju denne uken. Han hadde dette å si.

 

-Vi hopper rett inn igjen. Jeg har et lite konsept-lag som jobber på vårt neste prosjekt. Vi skal faktisk gjøre noe anderledes denne gangen, vi skal ha et kort-tids konsept, et spill vi håper å bli fortere ferdig med.

 

Når han ble spurt om en mulig utgivelsesdato san han videre.

 

-Jeg kommer ikke til å si når. Derimot har vi også et mye lengre-tids konsept-lag, altså to lag som jobber samtidig. Et med på en måte større bredde, det er det vi skal gjøre om noen år, og et annet som jobber med det vi vil gjøre som vårt neste prosjekt.

 

Dette er jo rimelig løst, så hva Santa Monica Studios sitt neste prosjekt blir er usikkert. Uansett blir det spennende å se hva utviklerne bak en av Sony sine desidert største serier kan finne på videre.

 

«God of War III» har slippdato 19. mars 2010. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

Virkelighetens «Portal»

Da var nok en søndagstapas ved sin ende. Jeg håper det var noe godt å finne for de aller fleste. Denne uken velger jeg å avslutte med en humoristisk video. Den forteller om noen av komplikasjonene som følger om man hadde en «Portal»-pistol i virkeligheten.

 

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.