Søndagstapas
0

Søndagstapas

mar 13 Spill.no  

Ukens ende er nær og søndagen er her. Det vil selvfølgelig si at vår høyt elskede søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å skape litt action og moro i den ellers så trege og kjedelige søndagen. Alt fra gigantiske annonseringer til minimalistiske morsomheter kan finnes her. Vi prøver alltid å ha et variert tilbud på menyen og håper det finnes noe for de aller fleste. Som vanlig tar vi også gjerne imot både ris, ros eller hva enn det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke godbiter. Det hele åpnes med et atmosfærisk blikk på «Shift 2: Unleashed», før vi tar turen videre til demondreperen «Shadows of the Damned». Deretter blir det mer fra «Crysis 2», før vi tar turen til Midgard i «Lord of the Rings: War in the North». Videre blir det nok et innblikk i krimdramaet «L.A. Noire», før får siste nytt fra «The Secret World». Det hele avsluttes så med en tullete liten video fra Mega64 og Yu Suzuki om «Shenmue»-seriens etterlengtede avsluttning.

 

Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Vær forberedt på noen vanskelige hjørner

«Shift 2: Unleashed» er oppfølgeren til kritikerroste «Need for Speed: Shift» fra 2009 og vil fortsette å bringe «Need for Speed»-serien i en mer realistisk kjøreretning. Spillet vil ha hele 145 lisensierte biler samt 35 forskjellige baner. Alle som har brynet seg på racing-spill før, vet godt at store deler av spilleopplevelsen er fokusert rundt banenes hjørner. Alt fra hvordan man forbereder seg på svingen som kommer til hvor mye gass man gir på vei ut. Hjørner er også hovedfokuset i den nyeste videoen fra «Shift 2: Unleashed» som passende har blitt kalt «Dangerous Corners». Den nyeste traileren kan som vanlig ses under.


«Shift 2: Unleashed» har slippdato 31 mars 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Psykologiske thrillere trenger ikke være trege

Goichi Suda, ofte kalt Suda51, og Grasshopper Manufacture har lenge vært kjent for å lage spill med punkete stil og originale konsepter. Deres neste prosjekt heter «Shadows of the Damned» og er i samarbeid med selveste Shinji Mikami, kjent som mannen bak «Resident Evil»-serien. Spillet skal være en slags kræsj mellom de to spilldesigneres stiler og «Shadows of the Damned» vil derfor være en psykologisk action thriller med mange frynsete kanter. Denne uken kom Grasshopper Manufacture også ut med en flunkende ny trailer til spillet og her er det hverken smått med detaljer eller tempo. Se den nye traileren fra «Shadows of the Damned» under.

 

 

«Shadows of the Damned» har antydet slippdato juni 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Ta kampen videre

Det ligger skyhøye forventninger til «Crysis 2» når det lanseres om et par uker. Tyske Crytek, som er utviklerne bak spillet, er heller ikke beskjedne når det kommer til sitt arbeid og lover ypperste kvalitet på alle plan. Denne uken er det tredje del av Cryteks flerspiller-utdypende videoserie som står for tur. Denne delen fokuserer på nettbaserte utfordringer, dog-tags og opplåsbare ekstra-ferdigheter. Traileren kan som vanlig ses under.

 

«Crysis 2» har slippdato 25 mars 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Brutaliteten kommer til Midgard

Action-rollespillet «Lord of the Rings: War in the North» ligger an til å bli et av de bedre spillene «Lord of the Rings»-lisensen har inspirert. Det er riktignok ikke bare på kvalitetsfronten at utviklerne bak spillet, Snowblind Studios, prøver å ta lisensen i nye retninger. Snowblind Studios forventer nemlig at «Lord of the Rings: War in the North» vil få 18års-aldersgrense, noe som vil være første gang for et spill basert på «Lord of the Rings»-lisensen. For selv om serien ofte har blitt assosiert med hyggelige hobitter og vakre alver, lover Snowblind Studios en mørk verden full av brutale kamper. Det er også spillets brutale kampsystem som står i fokus i den siste trailere fra spillet, som kan ses under.

 

«Lord of the Rings: War in the North» har antydet slippdato en gang i løpet av 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

En Tankeutfordrende spillopplevelse

Rockstar Games og Team Bondi jobber for tiden på krimdramaet «L.A. Noire». Spillet vil være satt til 1940-tallets Los Angeles og lover en tankeutfordrende spillopplevelse. «L.A. Noire» vil nemlig, i stor del, være fokusert på bevissanking og forhørsteknikker. Riktignok vil spillerne også få mulighet til å fyre av både våpen og knyttnever mot englebyens kriminelle, men det i betydelig mindre doser enn hva som er vanlig i dagens spillmarked. Likevel forstår Team Bondi også at slike utfordringer kan være vanskelige for mange spillere og har derfor lagt med et valgfritt hjelpesystem. Dette hjelpesystemet er også et av temaene som blir tatt opp i den siste traileren fra spillet, som kan ses under.

 

«L.A. Noire» har slippdato 20 mai 2011. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

Den hemmelige verdenen blir virkelighet

Norske Funcom har gjort stor suksess på MMO-fronten (Massively Multiplayer Online) med titler som «Anarchy Online» og «Age of Conan». Utviklerens nyeste prosjekt, «The Secret World», er også godt mulig det største de har prøvd seg på noen sinne. Spillet er satt til moderne tider og er fokusert rundt en skjult verden, fylt av demoner og monstre, gjemt i vår egen virkelighet. Spillet har vært under utvikling, av og på, siden 2002 og denne uken fikk vi endelig se litt faktisk gameplay fra spillet. Utover det snakker den nye traileren også i stor grad om hvordan spillets åpne ferdighetssystem fungerer. Den nye traileren kan selvfølgelig ses under.

 

«The Secret World» har enda ingen antydet slippdato. Spillet kommer kun til PC.

«Shenmue 3»?

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med en humoristisk liten video fra Mega64 og Yu Suzuki. Videoen gir oss et helt useriøst blikk på hvordan den legendariske «Shenmue»-serien egentlig skulle sluttet. Det hele er selvfølgelig bare tull.

 

«Shenmue 3» er ikke annonsert og har derfor ingen antydet slippdato.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.