Norske nerder med spillsuksess
0

Norske nerder med spillsuksess

Indiespillene seiler i medvind for tiden. For ikke lenge siden gjorde svenske Markus Persson suksess med byggespillet «Minecraft». «Minecraft» ble en suksess takket være sitt innovative og enkle brukergrensesnitt, kombinert med en høy grad av avhengighet. Nå kan fem norske gutter stå for den neste store revolusjonen i spillverden.

«Hack The Planet» er et flerspiller nettleserspill hvor du tar rollen som en hacker i en verden full av konspirasjoner. I spillet kan du gjennomføre hacker-oppdrag, tjene penger, oppgradere datamaskinen din og sosialisere med andre spillere. Målet er å bli den beste hackeren i verden.

«Hack The Planet» er utviklet av norske Lost Labs, et spillkollektiv bestående av Lars-Erik Monsvik, Trym Stene, Eirik Johansen, Tom-Tom Erik Isaksen og Bjørnar Valen. Guttene har jobbet med spillet siden oktober 2010, som ble sluppet i en tidlig alfa-utgave 1. mars.

Stor interesse

Trym Stene i Lost Labs forteller om stor interesse for spillet etter bare to uker:
– Responsen har vært over all forventning. Med nesten 500 brukere registrert de to første dagene opplevde vi at den lille testserveren vi hadde satt opp krasjet. Vi har nå utvidet med flere kraftige servere og er klare for å ta i mot flere testere. Alfa-testen bruker vi for å samle erfaringer, få innspill til forbedringer og ny funksjonalitet.

Trym forteller videre at «Hack The Planet» nærmer seg 1.000 registrerte spillere – og at disse hittil har gjennomført mer enn 115.000 hackeroppdrag internt i spillet.

Vil lage noe nyskapende

Selv om de er nybegynnere i gamet, så har Trym og Lost Labs store ambisjoner for satsningen sin:
– Ambisjonen for «Hack The Planet» er å lage noe nyskapende innen sosiale spill-sjangeren. Det finnes alt for mange «Mafia Wars»-kloner der ute, og vi ønsker å teste ut teknologien for å se hva som er mulig.

Vi i Spill.no ønsker Lost Labs og deres «Hack the Planet» lykke til og holder fingrene krysset for at vi snart kan notere oss norsk spillseier over svenskene.

«Hack the Planet» er for tiden i alfa-utgave og kommer til PC, tablets og smarttelefoner. Spillets offisielle lansering er estimert til sommeren 2011.

PS: Lost Labs har også vært så snille å gi oss 200 eksklusive alfa-nøkler å gi bort. Disse alfa-nøklene gir deg tilgang til spillet. Dersom du ønsker å bli en av de første som prøver «Hack the Planet», besøk www.hacktheplanet.no og bruk invitasjonskoden: htpspillnoalpha

About Erling Løken Andersen

Erling er tidligere ansvarlig redaktør i Spill.no, nå styreleder i Omega Media, som eier og driver Spill.no. Erling har jobbet med spill siden 2006; først som spillutvikler, deretter spilljournalist og redaktør.