Søndagstapas
0

Søndagstapas

mar 27 Spill.no  

Ukens ende er nær og søndagen er her. Det vil også si at vår kjære søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på lyse opp den ellers ganske mørke og kjedelige søndagen med en god dose spillnyheter. Alt fra de største annonseringene til de minste morsomhetene kan finnes her og vi prøver alltid å ha et variert tilbud på menyen. Vi håper, som vanlig, at det finnes noe for de fleste og tar gjerne imot både ris, ros eller hva enn det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke godbiter. Vi starter det hele med noen skikkelig saftige biter fra «Deus Ex: Human Revolution», før vi tar noen treff i «Operation Flashpoint: Red River». Deretter blir det masser av tårn og forsvar i «Sanctum», før vi blir introdusert til spennende investormuligheter i «Portal 2». Mot slutten blir det gudekrig i «Mortal Kombat», før vi får et nytt blikk på «Hunted: The Demon’s Forge». Det hele avsluttes så med en rekke hakeslippende reklafilmer for den nye Xperia Play.

 

Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Valgets kval

«Deus Ex: Human Revolution» er den kommende oppfølgeren til Warren Spectors legendariske «Deus Ex»-serie. Denne gangen er det Eidos Montreal som har tatt opp utvikling av serien og «Deus Ex: Human Revolution» skal ifølge utviklerne holde seg tro til den høyt elskede originalen. En stor del av «Deus Ex»-spillene har alltid vært hvordan man har mange muligheter til å takle enhver situasjon på forskjellige måter. Det er nettopp dette som har vært i fokus denne uken og det med både «gameplay»-gjennomgang og trailer, som begge kan ses under.

 

 

«Deus Ex: Human Revolution» har slippdato 26 august 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Kampens toll

Da Codemasters prøvde å igjenlive «Operation Flashpoint»-serien med 2009s «Operation Flashpoint: Dragon Rising», fikk det en noe blandet mottagelse. Det stopper derimot ikke utgiveren fra å satse videre på serien. «Operation Flashpoint: Red River» er forventet mot slutten av april og utviklerne mener de har det som trengs for å gjøre spillet til en suksess. Fokuset vil fortsatt være på samarbeidspilling for opptil fire spillere, men denne gangen prøver de derimot å skape en mer skreddersydd handling rundt spillerne. Det blir spennende å se om «Operation Flashpoint: Red River» kan gjenvinne den skuffede fansen, inntil videre kan vi jo sjekke ut den siste traileren fra spillet under.

 

«Operation Flashpoint: Red River» har slippdato 21 april 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Spennende blanding

«Sanctum» er et spill som prøver å blande to spilltyper, som hver for seg har høstet stor suksess. Her er det snakk om et såkalt «Tower Defense»-spilloppsett satt til et førstepersons-skytespill. Det er et knippe svenske studenter som står bak spillet, som forøvrig startet som en modifikasjon til «Unreal Tournament III». Etter at modifikasjonen stakk av med flere priser for sitt originale design i Epic Games «Make Something Unreal Contest» starter nemlig studente et eget utviklerfirma og jobber nå for å gi ut modifikasjonen som et fullverdig spill. Denne uken slapp de også en gjennomgangsvideo for de som kanskje lurer på hvordan det hele fungerer. Virker dette interessant kan spillet allerede kjøpes på forhånd gjennom Steam og da får man også tilgang til spillets beta-test.

 

«Sanctum» har slippdato 15 april 2011. Spillet er foreløpig kun annonsert til PC.

Blodtørstige paneler

Valves «Portal» fra 2007 var først og fremst en ekstra påkjennelse for de som kjøpte «Half-Life 2»-pakken «The Orange Box». Spillet ble riktignok så godt mottatt at Valve nå jobber på spreng for å komme med en fullverdig oppfølger. «Portal 2» skal, ifølge Valve, være langt over dobbelt så stort som originalen og det også med en rekke nye og spennende funksjoner. Et av spillets store nyvinninger kommer i form av brettdesignet, som denne gangen er basert rundt mekaniske paneler. Det er også disse mekaniske panelene som Valve nå reklamerer for i den nyeste traileren fra spillet. Traileren kan som vanlig ses under.

 

«Portal 2» har slippdato 22 april 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Krigens Gud er klar for Kombat

Da NetherRealm Studios, i fjor, annonserte at Sonys brutale anti-helt Kratos ville pryde Playstation 3-versjonen av det kommende «Mortal Kombat», var det mange som fikk blod på tann. Som stjernen av Sonys «God of War»-serie har Kratos kjempet seg til toppen av olympiafjellet og det ved å ødelegge alt i hans vei. Det finnes vel liten tvil om at Kratos og hans brutale natur passer som støpt inn i «Mortal Kombat»-universet. Det mener også «Mortal Kombat»-skaperen Ed Boon og «God of War III»-designeren Stig Asmussen. Denne uken slapp Sony også en liten video hvor gutta selv snakker litt om prosessen som fant sted for sammarbeidet, det også med masser av blodig «gameplay».

 

«Mortal Kombat» har slippdato 21 april 2011. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

Kraften av samarbeid

Samarbeidspilling er noe som, tross høy populæritet, fortsatt er ganske skjeldent i dagens spill. Det er riktignok blitt mye vanligere enn det var tidligere, men det føles likevel ut som det ofte bare er plastret på utsiden. Dette er noe inXile Entertainment også har irritert seg over og det er noe de også håper å gjøre noe med i «Hunted: The Demon’s Forge». Spillet er et tredjepersons-actionspill og fokuset er selvfølgelig på samarbeidspilling både lokalt og over nett. InXile Entertainment sier også at alle av spillkarakterenes ferdigheter også er designet rundt samarbeid. Noe de mener vil oppmuntre folk til å virkelig samarbeide. Det blir spennende å se om inXile Entertainment har det som trengs for å utvikle dagens samarbeidspill og vi håper selvfølgelig at de klarer det. Denne uken slapp de også en ny trailer til spillet, som selvfølgelig kan ses under.

 

«Hunted: The Demon’s Forge» har slippdato 3 juni 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Xperia Play

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne uken velger jeg å avslutte med en rekke reklamefilmer for den nye Xperia Play fra Sony Ericsson. Et stort trekkplaster for Sony Ericssons nye smart-phone er nemlig dens spillfunksjoner, noe de nå legger ekstra fokus på i noen skikkelig ville reklamefilmer. Disse må ses!

 

 

 

 

 

Xperia Play har antydet slippdato mars 2011. Det er ikke et spill.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.