Søndagstapas
0

Søndagstapas

nov 06 Spill.no  

Ukens ende er nær og søndagen er her. Det vil selvfølgelig si at vår kjære søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lyse opp den ellers ganske trøtte og trege søndagen med en god blanding spillnyheter. Alt fra de saftigste annonseringene til de tørreste morsomhetene kan finnes her. Vi prøver alltid å ha et variert tilbud på menyen og håper det finnes noe for de fleste. Som vanlig tar vi også gjerne imot ris, ros eller hva enn det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke godbiter. Vi starter det hele med et blikk på hovedkarakterene fra «Bioshock Infinite», før vi får masser av blod og usannsynlig humor fra «Lollipop Chainsaw». Deretter går turen til de store fjellene i «SSX», før vi får det første blikket på karakter-skaperen i «Soul Calibur V». Så blir det mer moro med «Saints Row: The Third», før det blir blodig alvor i «Assassin’s Creed: Revelations». Mot slutten får vi så aller første smakebit på nyannonserte «Rainbow 6 Patriots», før det hele avsluttes med en heftig liten markedsførings-video til «Call of Duty: Modern Warfare 3».

 

Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

«Bioshock Infinite»

Undervanns-byen «Rapture» er uten tvil et av de større høydepunktene i «Bioshock» fra 2007. Kommende «Bioshock Infinite» lover også på en unik og spennende by som igjen vil utfordre våre ideologiske tankeganger, denne gangen blant skyene. Likevel håper Ken Levine, spillets kreative direktør, også å gå nye veier med spillets hovedkarakterer. Booker og Elizabeth bygger nemlig et ganske unikt forhold som vi får både utvikle og utforske i det etterlengtede spillet. Det er også forholdet mellom Booker og Elizabeth som er i fokus i den siste utviklerdagboken fra spillet. Videoen kan som vanlig ses under.

 

«Bioshock Infinite» har antydet slippdato en gang i løpet av 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Lollipop Chainsaw»

Den japanske utvikleren Grasshopper Manufacture har blitt kjent som en unik utvikler med en helt egen stilistisk vri på sine spill, gjerne med en god del satirisk humor og mye rocke-inspirert kultur. Dette kjennetegnet er også tilbake, og muligens tatt til nye høyder, i kommende «Lollipop Chainsaw». Spillet følger Juliet Sterling, en tidligere «cheerleader», som prøver å renske sin tidligere skole for zombier. Noe hun velger å gjøre med en gigantisk og rosa motorsag. Det hele virker faktisk ganske søkt, men når et tittelen spiller på sex, blod og rock & roll blir det vanskelig å se bort. Se den siste traileren fra spillet under.

 

«Lollipop Chainsaw» har antydet slippdato mars 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«SSX»

Electronic Arts «SSX»-serie kapret mange spillhjerter med overdreven snowboard-action. Noe vi loves mer av i store mengder, når utgiveren endelig velger å blåse nytt liv i serien. «SSX», som den kommende tittelen blir kalt, lover også en rekke eksotiske lokaler som spillerne kan leke seg i. Deriblant finner vi blant annet New Zealand og Antarktis. Denne uken slapp nemlig utviklerne hos EA Canada en ny video til spillet, hvor de fortsetter å avsløre spillets mange destinasjoner. Se videoen under.

 

«SSX» har antydet slippdato første kvartal 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«SoulCalibur V»

«SoulCalibur IV» gjorde stor suksess i 2008. Selv om spillets fokus ligger i det lett tilgjengelige, men dog dype kampsystemet, var det en funksjon som trakk spesielt mange spillere til tittelen. «SoulCalibur IV» hadde nemlig en ganske så åpen karakter-skaper, noe som tradisjonelt har vært uvanlig i sjangeren. Det er kanskje ingen stor overraskelse at utviklerne har tatt denne funksjonen til nye høyder i kommende «SoulCalibur V», men det lover i alle tilfeller godt for kreative sloss-kjemper. Se videoen som utforsker karakter-skaperens nye funksjoner under.

 

«SoulCalibur V» har slippdato 3 februar 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«Saints Row: The Third»

Overdreven action og mye humor er utvilsomt en stor del av Volitions «Saints Row»-serie. Hva er vel vitsen med et åpenverden-spill hvis man ikke kan gjøre det man drømmer mest om? Alle har da en liten fantasi om å denge ned tilfeldige folk på gata med en gigantisk dildo. De syke situasjonene og spillets virkelig frie design er nok også blant de største grunnene til «Saints Row: The Third» sine høye forventninger. Det skader heller ikke at THQ og Volition, Inc. har pepret oss med humoristiske trailere. Dette er også noe de fortsetter med denne uken. Se de siste videoene fra spillet under.

 

 

«Saints Row: The Third» har slippdato 15 november 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Assassin’s Creed: Revelations»

Selv om spillhøsten allerede er godt i gang og alle mine frie timer virker å gå til storspill fra alle kanter og kroker, likevel kjenner jeg godt på kroppen at ventetiden til det neste «Assassin’s Creed»-spillet snart er over. Det er riktignok ikke så lenge siden vi tok Ezio på morder-eventyr i 1600-tallets Roma, men både fingre og hodet kribler likevel etter å ta fatt i «Assassin’s Creed: Revelations». Spillet byr også på en utvidet og forbedret flerspillerdel og Ubisoft har denne gangen valgt å gjøre denne delen av spillet noe viktigere. Flerspillerdelen får nemlig sin helt egne handling, hvor vi får et større innblikk i Abstergo Industries. Flerspillerdelen er også fokuset i denne ukens trailere, som begge kan ses under.

 

 

«Assassin’s Creed: Revelations» har slippdato 15 november 2011. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3. En PC-versjon er forventet noe senere.

«Rainbow 6 Patriots»

Ukens store overraskelse er uten tvil annonseringen om at «Tom Clancy’s Rainbow 6 Patriots» er under utvikling. Ubisoft trodde nemlig at en lekkasje var i den nære fremtid og valgte derfor å ta saken i egne hender. Dette gjorde de ved å selv slippe videoen som de fryktet var i ferd med å bli lekket. Videoen, som forøvrig kan ses under, er et slags prototype-konsept hvor utviklerne har satt sammen en video for å emulere følelsen av det spillet de håper å utvikle. Det er altså ikke spillet i aksjon vi får se her. Det gjør den riktignok ikke mindre innbydende og «Rainbow 6 Patriots» er nok allerede høyt forventet av mange.

 

«Rainbow 6 Patriots» har antydet slippdato en gang i løpet av 2013. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Call of Duty: Modern Warfare 3»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med helgens store «live-action»-trailer. Nemlig «Call of Duty: Modern Warfare 3» – The Vet and the N00b.

 

«Call of Duty: Modern Warfare 3» har slippdato 8 november 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3, PC, Wii og Nintendo DS.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.