Søndagstapas
0

Søndagstapas

des 04 Spill.no  

Ukens ende er nær og søndagen er her. Det vil selvfølgelig si at vår kjære søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lyse opp den ellers ganske trøtte og trege søndagen med en god blanding spillnyheter. Alt fra de saftigste annonseringene til de tørreste morsomhetene kan finnes her. Vi prøver alltid å ha et variert tilbud på menyen og håper det finnes noe for de fleste. Som vanlig tar vi også gjerne imot ris, ros eller hva enn det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke godbiter. Vi starter det hele med nok et blikk på «Back to Karkand» og «Battlefield 3», før vi får første smakebit på «Total War: Shogun 2 – Fall of the Samurai». Deretter blir det imponerende og overraskende trailer fra «The Testament of Sherlock Holmes», før vi får nok en liten tegnefilm fra «Gotham City Impostors». Turen går så over til det nærmest utrolige «ArcheAge», før vi får mer gameplay fra «DmC». Mot slutten blir det så en titt på indie-spillet «Q.U.B.E.», før det hele avsluttes med en morsom liten animasjonsfilm om «The Elder Scrolls V: Skyrim».

 

Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

«Battlefield 3»

DICE har gjort stor suksess med årets «Battlefield 3» og fans av spillet gleder seg sikkert til den kommende nedlastpare pakken, «Back to Karkand». Pakken skal inneholde fire av de mest elskede og spilte banene fra «Battlefield 2», nå i ny drakt, samt en rekke våpen, kjøretøy, etc. Ventetiden er muligens snart over. Ifølge den asiatiske versjonen av «Playstation Store» skal pakken være klar til nedlasting 7 desember, som forøvrig er på onsdag. Datoen har riktignok ikke blitt konfirmert av hverken Electronic Arts eller DICE, så dette må nok tas med en lite klype salt. Uansett ble det sluppet en ny gameplay-trailer til pakken, denne uken. Traileren kan som vanlig ses under.

 

«Battlefield 3» finnes allerede i butikkene. Spillet kan skaffes til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Total War: Shogun 2 – Fall of the Samurai»

The Creative Assembly slapp «Total War: Shogun 2» tidligere i år og spillet ble godt mottatt av strategi-fans. Det vil ikke derimot si at utvikleren har sittet med hendene i fanget dette året. De har blant annet gitt ut en rekke nedlastbare utvidelser og nå er de snart klare med en egen-stående utvidelse av det kritikerroste spillet. «Total War: Shogun 2 – Fall of the Samurai», som utvidelsen skal hete, vil nemlig være spillbar selv om du ikke har gått til anskaffelse av det originale spillet. Videre vil tittelen ta for seg utviklingen av det japanske militæret på 1800-tallet og hvilken innvirkning dette hadde på de tradisjonelle samurai-krigerne. Denne uken slapp The Creative Assembly også ut en liten teaser-trailer til den kommende tittelen. Denne kan ses under.

 

«Total War: Shogun 2 – Fall of the Samurai» har antydet slippdato mars 2012. Spillet kommer kun til PC.

«The Testament of Sherlock Holmes»

Det er ikke ofte vi får innhold fra såkalte «adventure»-spill her i søndagstapasen. Det er ikke fordi vi har mistet all tro på den en gang store sjangeren. Grunnen ligger nok heller i at disse spillene sjelden viser seg frem i imponerende trailere. Det samme kan heldigvis ikke sies om Frogwares «The Testament of Sherlock Holmes». Denne uken slapp nemlig utvikleren en både flott og engasjerende trailer til det kommende spillet. Traileren kan selvfølgelig ses under.

 

«The Testament of Sherlock Holmes» har antydet slippdato en gang i løpet av 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Gotham City Impostors»

FPS-veteranen Monolith Productions jobber for tiden med den nedlastbare tittelen «Gotham City Impostors». Tittelen vil sette Batman og Joker-etterligninger i full kamp mot hverandre og lover med det masser av overdreven humor og action. Selv om spillet skal være en nedlastbar tittel lover Monolith Productions masser av innhold og kvalitet av høyt nivå. Utviklerne har også fått mye ut av tegneserie-lisensen og tidligere i år fikk vi blant annet en humoristisk og godt produsert tegnefilm-trailer. Denne trenden virker det også som om Monolith Productions og utgiveren Warner Bros Interactive vil fortsette med. Denne uken slapp de nemlig nok en tegnefilm-trailer til spillet, som kan ses under.

 

«Gotham City Impostors» har slippdato 20 januar 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«ArcheAge»

MMO-markedet har i årene siden lanseringen av «World of Warcraft» blitt fylt til randen med koreanske MMO-spill av ganske varierende kvalitet. For selv om noen av spillene har klart å skape en egen identitet og spillerbase, finnes det mange spill med lite innhold og nærmest kopiert designfilosofi. Det vil ikke derimot si at Koreanske spillutviklere er helt tomme for kreativ skaperkraft, noe XL Games prøver å bevise med deres kommende MMO-spill «ArcheAge». Spillet skal nemlig være designet rundt en sandboks-filosofi hvor det er spillerne har en direkte innvirkning på hvordan spillet verden vil utvikle seg. Spillerne vil også få mye flere valg når det gjelder sine egne karakterers vekst og det vil heller ikke være typiske klasse-restriksjoner. Denne uken slapp XL Games en ny trailer til spillet, som feirer lanseringen av fjerde versjon av spillets beta. Traileren kan ses under.

 

«ArcheAge» har foreløpig ingen slippdato her tillands, men kan forventes i Sør-Korea en gang i løpet av 2012. Spillet kommer kun til PC.

«DmC»

Annonseringen om at Ninja Theory, mest kjent som utvikleren bak «Heavenly Sword» og «Enslaved», er utvikleren bak det nye «Devil May Cry»-spillet har fått en veldig blandet mottagelse. Mye av kritikken har vært rettet mot Dantes nye utseende og om Ninja Theory kan utvikle en beat-em-up av samme kvalitet som kampspill-eksperten Capcom. Riktignok har Capcom garantert for et stramt kamp-system og Ninja Theory har gledelig tatt imot hjelp fra den den japanske utviklerens ekspert-lag. Dette er også noe som jeg synes kommer godt frem hver gang spillets gameplay blir vist for publikum. Noe vi igjen får et innblikk i denne uken. Riktignok har mye av videoen, som kan ses under, vært vist før, men dette er i det minste en utvidet versjon.

 

«DmC» har antydet slippdato en gang i løpet av 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«Q.U.B.E.»

Britiske Toxic Games debuterer snart med sitt første spill. «Q.U.B.E.» eller «Quick Understanding of Block Extrusion» lanseres nemlig om snaue to uker. Spillet er utviklet av tre klassekamerater som følger drømmen om å gjøre et skoleprosjekt til et faktisk produkt og blir det første spillet som «The Indie Fund» har hjulpet ut av barnesengen. Spillet er et slags pusslespill hvor spillerne må løse oppgaver ved å manipulere blokker i spillverdenen. Denne uken slapp Toxic Games også den første traileren til spillet. Traileren kan som vanlig ses under.

 

«Q.U.B.E.» har slippdato 16 desember 2011. Spillet kommer foreløpig kun til PC.

«The Elder Scrolls V: Skyrim»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med en morsom liten animasjon fra internett-sensasjonen Harry Partridge. Animasjonsfilmen, som kan ses under, viser oss hvordan «The Elder Scrolls V: Skyrim» ville sett ut hvis det var en tegneserie fra 80-tallet.

 

«The Elder Scrolls V: Skyrim» finnes allerede i butikkene og kan skaffes til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.