Søndagstapas
0

Søndagstapas

jan 22 Spill.no  

Ukens ende er nær og søndagen er her. Det vil selvfølgelig si at vår kjære søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lyse opp den ellers ganske så trøtte og trege søndagen med en god blanding spillnyheter. Alt fra de saftigste annonseringene til de tørreste morsomhetene kan finnes her. Vi prøver alltid å ha et variert tilbud på menyen og håper det finnes noe for de fleste. Som vanlig tar vi også gjerne imot ris, ros, eller hva enn det måtte være, i kommentarfeltet under.

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke godbiter. Vi starter det hele med en smakebit på «Syndicate», før Yuke’s viser at de har tatt lyd-design på alvor i «UFC Undisputed 3». Deretter blir det isometrisk action fra «R.A.W. Realms of Ancient War», før vi tar en titt på handlingen i «Soul Calibur V». Mot slutten blir det så mer fra «Darksiders II», før vi tar en titt på Indie-favoritten «Dear Esther». Det hele avsluttes så med det annerledes skytespillet «Sniper Elite V2».

Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

«Syndicate»

Starbreeze Studios og Electronic Arts jobber for tiden med den kontroversielle «reboot» av den legendariske «Syndicate»-serien. «Syndicate», som spillet heter, skal være et førstepersons skytespill satt til seriens «cyberpunk»-univers. De tidligere spillene var såkalte taktiske skytespill med mer fokus på taktikk en skyting. Den nye versjonen byr derimot på unike teknologier og et eget samarbeid-modus (co-op). Samarbeid-moduset er også det som er i fokus denne uken. Tidligere i uken annonserte nemlig Starbreeze Studios og Electronic Arts at de skal slippe en co-op demo av spillet. Demoen er forventet til Xbox Live 31 januar og til Playstation Network 1 februar. Se traileren til demoen under.

«Syndicate» har slippdato 23 februar 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.  

«UFC Undisputed 3»

Yuke’s og THQ har de siste årene gjort ganske stor suksess med deres «UFC Undisputed»-serie. Serien har riktignok ikke blitt like godt mottatt av alle og noen mener blant annet er vanskelig å forstå seg på. Da jeg anmeldte «UFC Undisputed 2010» la jeg også merke til et heller varierende lydbilde. Dette er derimot noe Yuke’s har ambisjoner om å forbedre med «UFC Undisputed 3», som det nye spillet i serien blir kalt. Spillets lyd-design er også det vi får se mer av i den siste utviklerdagboken fra spillet, som kan ses under. Eventuelt kan du også sjekke ut den nye karriere-traileren nederst.

«UFC Undisputed 3» har slippdato 16 februar 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«R.A.W. Realms of Ancient War»

Franske Wizarbox er nok ikke den mest gjenkjennelige utvikleren. Likevel har de hatt en hånd innom mange både store og små titler gjennom årene. Deres neste spill er derimot helt deres og på tross at det er en såkalt nedlastbar tittel, ser «R.A.W. Realms of Ancient War» ganske imponerende ut. Ved første øyekast ser spillet ut som en «Diablo»-klone. Wizarbox presiserer derimot at selv om spillet er isometrisk samt at spillet har både «XP» og karakternivåer, er «R.A.W.» mer actionspill en rollespill. Uansett ser det ut som spillet fort kan bli verdt prislappen, ihvertfall hvis man skal tro den første traileren til spillet som kan ses under.

«R.A.W. Realms of Ancient War» har antydet slippdato tidlig 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«SoulCalibur V»

Namco Bandais «SoulCalibur V» lover å være fylt av fargefulle karakterer, både nye og kjente, utrolige baner og en intrigefylt handling. Handlingen er sjeldent et høydepunkt i sloss-spill og mange vil nok mene at det heller ikke vil bli noe høydepunkt i «SoulCalibur V». Likevel synes jeg spillet viser et visst potensiale i den siste traileren, som kan ses under. Riktignok er det flust med både stereotypiske og rare kommentarer, men klarer man å se gjennom disse kan man skimte en dramatisk fortelling med karakterutviklinger og uventede svinger.

«SoulCalibur V» har slippdato 3 februar 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«Darksiders II»

Vigil Games imponerte stort, ihvertfall i mine øyne, da de debuterte med «Darksiders» i 2010. Forventningene er derfor passe store til oppfølgeren som er forventet til sommeren. Vigil Games har bestemt seg for å skifte hovedkarakter. For mens det originale spillet følgte «War», av apokalypsens fire ryttere, mens oppfølgeren skal følge hans bror «Death» eller døden. Med sin nye hovedkarakter byr «Darksiders II» på nye visuelle trender, men utviklernes valg av hovedkarakter vil også ha en innvirkning på spillbarheten. Det er også valget av den nye karakteren som er i fokus i den siste utviklerdagboken til spillet, som kan ses under.

«Darksiders II» har antydet slippdato juni 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3, Wii U og PC.

«Dear Esther»

Thechineserooms «Dear Esther» debuterte som en «Half-Life 2» modifikasjon i 2008. Modifikasjonen, som originalt var Dan Pinchebecks forsknings-prosjekt, høstet mye god kritikk for sin originale form for historiefortelling og dystre atmosfære.  Dan og Thechineseroom har nå fått hjelp av Robert Briscoe, tidligere fra DICE, til å oppdatere og gjøre om modifikasjonen til et moderne spill. «Dear Esther» får altså en kommersiell relansering med oppdatert grafikk og lyd. Den nye lanseringen er forventet på steam i løpet av februar og vil koste rundt 60 kroner. Se den første traileren til ny-versjonen av spillet under.

«Dear Esther» har slippdato 14 februar 2012. Spillet kommer foreløpig kun til PC.

«Sniper Elite V2»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med den nyeste utviklerdagboken til «Sniper Elite V2». Videoen kan som vanlig ses under.«Sniper Elite V2» har antydet slippdato en gang i løpet av 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.