Søndagstapas
0

Søndagstapas

mar 11 Spill.no  

Ukens ende er nær og søndagen er her. Det vil selvfølgelig si at vår kjære søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lyse opp den ellers ganske trøtte og trege søndagen med en god blanding spillnyheter. Alt fra de saftigste annonseringene til de tørreste morsomhetene kan finnes her. Vi prøver alltid å ha et variert tilbud på menyen og håper det finnes noe for de fleste. Som vanlig tar vi også gjerne imot ris, ros eller hva enn det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke godbiter. Vi starter det hele med et tidlig blikk på «Halo 4», før vi får flere detaljer fra «Dragon’s Dogma». Deretter blir det atmosfærisk og flott fra «Journey», før vi tar en titt på «XCOM: Enemy Unknown». Så blir det middelalder-krig i «War of the Roses», før vi tar en nærmere titt på spillverdenen i «Firefall». Mot slutten tar vi så en titt på Outerras utrolige «Anteworld», før det hele avsluttes med nok et gjensyn med «The Walking Dead».

 

«Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

«Halo 4»

«Halo 4» er helt klart et av årets mest etterlengtede titler og nå som 343 Studios har tatt over styringen har de store sko å fylle. «Halo»-seriens originale utvikler, Bungie, har nemlig valgt å gå nye veier og 343 studios får derfor den nesten umulige oppgaven med å lage en oppfølger til en av spillhistoriens aller største og mest elskede spillserier. Det vil ikke derimot si at 343 Studios mangler ambisjoner. De håper nemlig at de kan overgå forventningene. Det er også dette de snakker ut om i den første utviklerdagboken fra spillet, som kan ses under.

 

«Halo 4» har antydet slippdato julen 2012. Spillet kommer eksklusivt til Xbox 360.

«Dragon’s Dogma»

Jeg har ikke akkurat lagt skjul på at jeg har høye forventninger til Capcoms kommende «Dragon’s Dogma». Selv synes jeg spillet har imponert grundig ved nesten hver eneste visning, noe jeg også synes de fortsetter med denne uken. Igjen er det spillets såkalte «Pawn»-system som er i fokus, men denne gangen er det et litt mer langsiktig innblikk vi får. Mer spesifikk er det systemets progresjon vi blir introdusert til i den siste traileren til spillet. Traileren kan som vanlig ses under.

 

«Dragon’s Dogma» har slippdato 25 mai 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«Journey»

Thatgamecompany har skapt seg en navn takket være artistisk unike titler som «Flow» og «Flower. Deres nyeste tittel, «Journey», er forventet til uken og vil fortsette utviklerens fokus på atmosfære og følelser over handling og teknisk gameplay. Det kan kanskje høre noe kjedelig ut, men det er nettopp dette unike fokuset som gjør titlene til så flotte spillopplevelser. Om du vil vite mer om «Journey» kan du lese Jon Catos anmeldelse av spillet her. Uansett kan det være verdt å sjekke ut lanseringstraileren, som kan ses under.

 

«Journey» har slippdato 14 mars 2012. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

«XCOM: Enemy Unknown»

Det originale «XCOM: Enemy Unknown» fra 1994 har en legendarisk status innenfor strategi-sjangeren og mange hardbarke fans av spill regner det som et av de beste spillene noen sinne. Det er derfor en nesten skremmende oppgave Firaxis Games tar på seg når de nå prøver å gjennopplive spillet i en nyutviklet versjon. Likevel mener Firaxis Games at de er de rette for jobben. Mange av utviklerne hos Firaxis regnes nemlig blant den, tidligere nevnte, hardbarka fansen. Denne uken slapp de også en utviklerdagbok hvor de snakker ut om sitt forhold til originalen, samt designfilosofien bak den kommende nyversjonen ved samme navn. Se utviklerdagboken under.

 

«XCOM: Enemy Unknown» har antydet slippdato høsten 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«War of the Roses»

Svenske Fatshark lover en noe annerledes flerspiller-opplevelse med sitt kommende «War of the Roses». Spillet er, som navnet antyder, satt til 1400-tallets England og vil la spillerne ta del i den historiske krigen om Englands krone. Fatshark har fokusert på å skape et brutalt nærkamp-system med alt av historisk våpen. Alt fra sverd til buer og armbrøster. Håpet er å lage en lagbasert flerspiller med like stor appell som de store skytespillene, bare med middelalderens våpen. Det er enda tidlig og det kan være litt vanskelig å se hvordan spillet vil fungere når det lanseres senere i år. Den første gameplay-traileren, som kan ses under, viser uansett et potensiale som gjør det verdt å følge med.

 

«War of the Roses» har antydet slippdato tredje kvartal 2012. Spillet kommer kun til PC.

«Firefall»

Red 5 Studios jobber for tiden med MMO-spillet «Firefall». Spillet skal være et lagbasert skytespill satt til en massiv verden, 200 år fremover i tid. Den massive og dynamisk voksende verdenen er helt klart et av spillets største trekkplaster, men Red 5 Studios har også dedikert deler av verdenen til et mer fokusert gameplay. Den siste utviklerdagboken fra spillet, som kan ses under, gir oss et innblikk i hvordan utviklerne har bygget verdenen, samt noen eksempler på de mer fokuserte arenaen.

 

«Firefall» har foreløpig ingen antydet slippdato. Spillet kommer kun til PC.

«Anteworld»

Åpen-verden spill har lenge prøvd å overgå hverandre ved å skryte av antall kvadratkilometer. Konkurrentene blir nok heller små når vi nå ser på Outerras «Anteworld». Indieutvikleren har nemlig, ved hjelp av sin unike spillmotor, gjengitt hele jordoverflaten. Ved hjelp av faktisk geografisk data kan motoren generere hele planeter og det helt sømløst. Faktisk mener utviklerne at motoren vil kunne støtte opptil flere planeter, kanskje til og med en hel galakse. Ideen er å skape et spill rundt motoren hvor spillere selv kan befolke vår egen forlatte planet med hva de måtte ønske av bygninger, veier og lignende. Spillet er enda veldig tidlig i utviklingsprosessen, men allerede i dag kan man laste ned en techdemo av spillet, som kan finnes her. Har man lyst til å støtte spillet kan man, gjennom forhåndskjøp, få tilgang til en utvidet versjon av demoen. Det til den nette sum av omtrent 85 kroner. Se den fantastiske fan-traileren under.

 

«Anteworld» har foreløpig ingen slippdato. Spillet kommer kun til PC.

«The Walking Dead»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med den siste episoden av «Playing Dead». Telltale Games webserie om utviklingen av «The Walking Dead».

 

«The Walking Dead» foreløpig ingen slippdato. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3, Nintendo Wii, Mac og PC.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.