Sony saksøker Kevin Butler
0

Sony saksøker Kevin Butler

okt 08 Spill.no  

Sony saksøker Wildcat Creek Inc og skuespiller Jerry Lambert for bruk av en Kevin Butler-lignende karakter i en markedsføringskampanje for dekkprodusent Bridgestone.

Rolleforviklinger

Lambert, som er sjef for Wildcat Creek Inc, har i en årrekke figurert i Sony-reklamer som en fanatisk tilhenger av alt Playstation. Det er denne karakteren Sony nå mener Lambert har tatt med videre til Bridgestone-reklamene, hvor han opptrer som en lignende arrogant og entusiastisk forkjemper, men for et annet varemerke. Han dukker blant annet opp helt i slutten av denne reklamsnutten.

Se reklame

– Vi har investert betraktelige ressurser i å blåse liv i Kevin Butler-karakteren, og han har blitt en ikonisk personlighet som de siste årene har blitt direkte assosiert med Playstation-produkter. Bruken av Kevin Butler-karakteren til å selge andre produkter enn de fra Playstation, bryter med Sonys åndsverk og skaper forvirring i markedet, noe som skaper Sony, heter det i en melding Sony sendte ut til nettstedet VentureBeat.

Fanboy

Her i redaksjonen er det nok ingen tvil om vi kommer til å huske Lambert best som Kevin Butler, den arrogante og eksentriske – og høyst fiktive – Sony-talsmannen som i tillegg til å dukke opp i en hel haug med reaklamesnutter for Playstation, også stod for scenen for Sony under E3 for et par år siden.

Kevin Butler-reklamene


Kevin Butler på E3 2010

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.