Spill og kunst i Bergen!
0

Spill og kunst i Bergen!

okt 08 Spill.no  

De fleste av oss er nok lei den stadig tilbakevendende debatten om hvorvidt spill er kunst. For der mange spillutviklere ikke er i nærheten av å prøve, streber andre etter kunstannerkjennelse, mens det store flertallet av spillere sannsynligvis ikke bryr seg.

Å gi noe svar på dette spørsmålet er heller ikke målet med utstillingen Press Play. Kunsthistoriker og kurator for utstillingen Kari Skarprud Pettersen ville heller sette fokus på mangfoldet i dataspillenes visuelle estetikk. Eller på godt norsk, vise hvor forskjellige dataspill i dag kan se ut.

Vi kunne ikke la sjansen til å se vårt elskede medium tatt inn i varmen hos et tradisjonelt museum gå fra oss. Derfor pakket vi snippesken og dro til Bergen for å besøke Permanenten, Vestlandske Kunstindustrimuseum, og slå av en prat med Kari.

Se video her:

Klikk her for YouTube-versjonen!

Utstillingen går fra 18.09.2010 til 20.02.2011.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.