Spillene vi gleder oss til, del 1
0

Spillene vi gleder oss til, del 1

des 29 Spill.no  

2010 er snart over og vi har blitt tildelt en hel rekke store og gode spilltitler gjennom hele året. Nå nærmer vi oss riktignok 2011 med stormskritt og nå som nyttårsaften er rett rundt hjørnet begynner vi i spill.no å forberede oss til det vi gleder oss mest til i året som kommer. Det er selvfølgelig snakk om spilltitlene og her er det ikke snakk om småtterier.

 

Forferdelig mange spennende titler

2011 virker nemlig å være fylt med et helt enormt antall både store og spennende titler. Det er faktisk så mange at vi ikke får plass til de i en artikkel og i år har vi derfor bestemt oss for å lage en hel artikkelserie rundt emnet. Hver dag frem til nyttårsaften vil vi derfor liste opp noen av de titlene vi gleder oss mest til i 2011. Vi vil prøve å gjøre dette noenlunde kronologisk, men på grunn av ukonfirmerte utgivelsesdatoer og mulige forsinkelser kan det godt være noen titler som havner på feil plass.

 

Dagens artikkel vil, for det meste, være dedikert til det nå nesten overfylte første kvartalet av 2011. Morgendagens artikkel vil deretter ta opp andre, tredje og fjerde kvartal, mens nyttårsaften er satt av til de titlene som enda ikke har fått hverken kvartals-antydning eller utgivelsesdato.

 

Bruk sideknappene under for å lese resten av artikkelen.

«DC Universe Online»

«DC Universe Online» er langt fra det første superheltbaserte MMO-spillet (Massivly Multiplayer Online) som treffer markedet. Derimot er det første gang dette blir gjort med en av tegneseriegigantenes universer. Det blir også det første MMO-spillet til Playstation 3, noe som sikkert er spennende for mange.

 

«DC Universe Online» har slippdato 14 januar 2011. Spillet kommer til Playstation 3 og PC.

«LittleBigPlanet 2»

Media Molecule sparer ikke på noen slag når de nå snart er klare med oppfølgeren til den kreative plattformeren fra 2008, «LittleBigPlanet». «LittleBigPlanet 2» lover å fortsette med sjarmerende og kreative plattformbrett. Derimot er det nok spillets skaperverktøy som virkelig setter fart på hypen.

 

«LittleBigPlanet 2» har slippdato 19 januar 2011. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

«Dead Space 2»

Visceral Games kan det å skremme, noe de tydelig beviste med «Dead Space» i 2008. «Dead Space 2» er nå rett rundt hjørnet og i tillegg til mange nye skrekkopplevelser, lover spillet også en flerspillerdel med både samarbeidspilling (co-op) og klassiske modus.

 

«Dead Space 2» har slippdato 25 januar 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Mass Effect 2»

Mange vil nok mene at «Mass Effect 2» har lite å gjøre på denne listen her, men når et av fjorårets desidert beste spill endelig kommer på Playstation 3, er det nok mange som har satt det som et av 2011s mest ettertraktede titler.

 

«Mass Effect 2» finnes allerede til Xbox 360 og PC. Playstation 3-versjonen har slippdato 21 januar 2011.

«Marvel Vs. Capcom 3: Fate of Two Worlds»

Det har gått hele ti år siden det forrige «Marvel Vs. Capcom»-spillet ble gitt ut på hjemmekonsoller og når Capcom nå igjen er regnet som kongen over kampspillene, er det nok ikke få som gleder seg til den ultimate kampen mellom sine favorittkarakterer fra begge lisensene.

 

«Marvel Vs. Capcom 3: Fate of Two Worlds» har slippdato 18 februar 2011. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«Killzone 3»

«Killzone» har i de senere årene etablert seg som en av Sonys største serier. Med noe av den beste grafikken det er å se på konsollen og med mye polering er det kanskje ikke så rart. «Killzone 3» er forventet i starten av året og lover å overgå forgjengeren på alle nivåer.

 

«Killzone 3» har slippdato 28 februar 2011. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

«Bulletstorm»

People Can Fly og Epic Games har satt seg et mål når det gjelder det kommende førstepersons-skytespillet «Bulletstorm». De sier nemlig at «Bulletstorm» vil være spillet som igjen gjør gøy-faktoren til en del av sjangeren. Noe de håper å gjøre med utrolige action scener og spillbarhet.

 

«Bulletstorm» har slippdato 28 februar 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Deus Ex: Human Revolution»

Det originale «Deus Ex» er for mange regnet som et av de ypperste spillene i historien. Da er det kanskje ikke så rart at mange har store forventninger til Eidos Montreals oppfølger. «Deus Ex: Human Revolution» er seriens tredje innspill og det nesten åtte år etter en noe skuffende toer.

 

«Deus Ex: Human Revolution» har slippdato 8 mars 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Homefront»

Kaos Studios har satt ambisjonene høyt med «Homefront» og skal vi tro den nå raskt oppbyggende hypen kan dette bli et av årets aller største spill. Sjangeren er riktignok noe full nå om dagen, men med en spennende og original handling, samt en episk stor flerspillerdel, virker dette lovende.

 

«Homefront» har slippdato 11 mars 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Dragon Age II»

«Dragon Age: Origins» regnes av mange rollespill-fans for å være et av de, hvis ikke det, beste rollespillene i eksistens. Det er riktignok legendariske Bioware som står bak serien og da er det jo vanskelig å sette forventningene lavt.

 

«Dragon Age II» har slippdato 11 mars 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Shogun 2: Total War»

«Total War»-serien er nok for de spesielt interesserte, men det gjør ikke The Creative Assemblys serie noe mindre verdt i det store bildet. Med en helt unik spillestil har serien funnet en lojal brukerbase og når de nå går tilbake til sine røtter i «Shogun 2: Total War» er det nok mange som varmer opp hjernemusklene for litt skikkelig strategispilling.

 

«Shogun 2: Total War» har slippdato 15 mars 2011. Spillet kommer kun til PC.

«Crysis 2»

Tyske Crytek har etablert seg som spillmarkedets grafikkkonger, noe de gjorde med «Crysis» fra 2007, et spill som enda er vanskelig å overgå. Selv om grafikken kan ta mye fokus når man først snakker om «Crysis»-serien, er den også godt kjente for ekstremt gode skytespill-mekanikker og både actionfylte og skremmende handlinger. «Crysis 2» er derfor for mange, ikke overraskende, nyårets mest forventede spill.

 

«Crysis 2» har slippdato 25 mars 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Shift 2: Unleashed»

Nylig annonserte «Shift 2: Unleashed» har nok ikke klart å bygge opp like store forventninger som nylig lanserte «Gran Turismo 5». Det stopper derimot ikke utviklerne fra å gi mange gode grunner for at nettopp dette vil være det ultimate racingspillet. «Shift»-serien er en mer realistisk gren av Electronic Arts arkaderacer «Need for Speed» og med både bred appell og realistisk kjørefysikk kan «Shift 2: Unleashed» overvinne mange racingspill-fans

 

«Shift 2: Unleashed» har antydet slippdato mars 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Lord of the Rings: War of the North»

Hverken spill basert på J.R.R Tolkiens episke bokserie, eller Peter Jacksons elskede filmtrilogi har klart å overbevise. Likevel blir vi fylt med håp hver gang et nytt «Lord of The Rings»-spill blir annonsert. Kan «Lord of the Rings: War of the North» være det spillet som overbeviser?

 

«Lord of the Rings: War in the North» har slippdato 30 mars 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Duke Nukem Forever»

«Duke Nukem Forever» er mye mulig tidenes mest unnvikende spill og nå har det vært i utvikling i over 14 år. Riktignok har spillets original utviklere, 3D Realms, møtt på mange, både økonomiske og tekniske, problemer. Det er altså Gearbox Software, nå mest kjente for «Borderlands», som har strukket ut en hjelpende hånd og det er takket være de at vi kan forvente «Duke Nukem Forever» på nyåret.

 

«Duke Nukem Forever» antydet slippdato en gang i starten av 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«SOCOM: Special Forces»

«SOCOM: Special Forces», også kjent som «SOCOM 4: U.S. Navy Seals», marker Zipper Interactives retur til den prestisjetunge serien. Med både stramme skyte-elementer og mye strategi skal vi ta turen til Kina for å drive krig. Hva er det å ikke like?

 

«SOCOM: Special Forces» har antydet slippdato første kvartal 2011. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

«Postal III»

«Postal»-serien har aldri vært kjent for sin kvalitet, men heller for å være på utsiden av det vi regner for å være greit. Utviklerne bak spillet, Running With Scissors, har alltid i mål å sjokkere, noe de også gjør med et tykt lag av satire og ironi. Det hjelper heller ikke at det faktisk er ufattelig underholdende å gå så langt utenfor grensen av det vi regner som riktig oppførsel. Hvis det er et spill som virkelig fortjener sin påsatte aldersgrense så er det «Postal III».

 

«Postal III» har antydet slippdato første kvartal 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3, PC og Mac.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.