Piratene herjer
0

Piratene herjer

des 30 Spill.no  

Nettstedet Torrentfreak.com har satt opp en liste over de mest piratkopierte spillene for 2010, og heller ikke i år ser det lyst ut for utviklerne. Som vi ser på artikkelen vår fra i fjor var «Call of Duty: Modern Warfare 2» på toppen av piratenes ønskeliste, og i år toppes den av ingen andre enn lillebror «Call of Duty: Black Ops».

Mange av dere uttrykte forbauselse over at fjorårets tall var så høye, og i år har de altså steget ytterligere. «Call of Duty: Black Ops» har blitt lastet ned ulovlig hele 4,270,000 ganger til PC, og 930,000 ganger til Xbox 360. «Call of Duty: Black Ops» var imidlertid ikke det mest nedlastede spillet på Xbox 360, slik «Call of Duty: Modern Warfare 2» var i fjor, men kom likevel på en femte plass. På toppen tronet «Dante’s Inferno» med 1,280,000 nedlastinger. På Wii toppet «Super Mario Galaxy 2» med 1,470,000 nedlastede kopier. 

Det er viktig å poengtere at en ulovlig nedlasting ikke nødvendigvis er et tapt salg for utvikleren, siden en person som har valgt å laste ned spillet ikke nødvendigvis ville ha brukt penger på det uansett. Likevel er dette et stort problem for spillindustrien.

Artikkelen fortsetter under bildene.

Hvordan stiller dere dere til piratkopiering? Bør piratene få gå fri, eller bør de gå planken?

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.