Spillene vi gleder oss til, del 2
0

Spillene vi gleder oss til, del 2

des 30 Spill.no  

Gårsdagens artikkel tok oss, tross noe forvirring rundt hva en artikkelserie er, gjennom 2011s første kvartal. Vi fikk se hele 17 titler som skal komme i månedene fra januar til mars. Spillåret består jo av hele tolv måneder og vi kan jo heller ikke utelate spillmarkedets store høstsesong.

 

Mer å forvente

Riktignok er det fortsatt mange titler som enda ikke har blitt annonsert og selv om vi mest sannsynlig kan forvente ny innlegg i både «Call of Duty», «Assassin’s Creed», samt utallige sportstitler, vil vi holde fokuset på titler som faktisk er annonsert. Dagens del klarer derfor å dedikeres til alt fra andre til fjerde kvartal. Det vil ikke derimot si at vi er helt ferdige enda. Det finnes nemlig et stort antall annonserte stortitler som enda ikke har fått utgivelseantydning eller dato og morgendagen vil derfor være dedikerte til disse. Det vil si så lenge de i de minste forventes i løpet av kalenderåret 2011.

 

Bruk sideknappene under for å lese resten av artikkelen.

«Portal 2»

Det originale «Portal» var en av 2007s største overraskelser. Konseptet kom fra en gruppe universitetstudenter som nå jobber for den legendariske utvikleren Valve. Spillets originale premiss var basert rundt en teleporterings-pistol og haugevis av fysikkbaserte utfordringer. Helt genialt! Hvem er det egentlig som ikke gleder seg til mer fra superdatamaskinen GLaDOS når «Portal 2» lanseres i april.

 

«Portal 2» har slippdato 22 april 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«L.A. Noire»

Rockstar Games australske utviklerlag, Team Bondi, har enda ikke gitt ut et spill. Likevel har de gjort store navn for seg selv og sitt kommende spill, «L.A. Noire». Kanskje ikke så rart med tanke på den utrolige teknologien bak spillet. Vi snakker selvfølgelig om de ekstremt naturtro ansiktsanimasjonene teknologien til Team Bondi kan skape. Dette må jo bare prøves ut.

 

«L.A. Noire» har slippdato 29 april 2011. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«Brink»

Utviklerne hos Splash Damage har, i «Doom» og «Wolfenstein»-miljøer, lenge vært kjent for sin egenskap til å skape veldig godt designede flerspillerbrett. Det da som oftest i samhold med det legendariske utviklerselskapet ID Software. Nå er de derimot klare for å tre ut av gigantens skygge, noe de håper å gjøre med «Brink». Spillet virker å ha mye unikt å by på, både når det gjelder visuellstil og spillbarhet. Vi gleder oss ihvertfall til å prøve oss ut som både geriljakrigere og sikkerhetstyrker i krigen om den utopiske byen, «The Ark».

 

«Brink» har antydet slippdato våren 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Pokémon Black/White»

Mange føler nok kanskje at «Pokémon» har fylt spillmarkedet med et stort antall middelmådige titler. Derimot finnes det en «Pokémon»-spillserie som aldri slutter å imponere. Vi snakker selvfølgelig om Nintendos håndholdte «Pokémon»-rollespillserie. Seriens nyeste innsats kommer iform av «Pokémon Black» og «Pokémon White» og håndholdte spillere verden over har nok mye å glede seg til her.

 

«Pokémon Black/White» har antydet slipdato våren 2011. Spillet kommer kun til Nintendo DS.

«Hunted: Demon’s Forge»

«Hunted: Demon’s Forge» lover en mørk fantasiverden med dyp historie. Spillet skal være et tredjepersons actionspill med lette rollespill-elementer. Det også med et stort fokus på samarbeidspilling (co-op). Actionfylte sverdkamper, taktiske bueskudd og haugevis av udøde fiender. Dette har da potensialet til å bli en heftig spillopplevelse.

 

«Hunted: Demon’s Forge» har slippdato 10 mai 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«The Witcher 2: Assassins of Kings»

2007s «The Witcher» fikk kanskje noe blandet mottagelse, men for det lille polske utviklerselskapet CD Projekt Red, var spillet en mye større suksess enn forventet. Det er jo også verdt å nevne at jeg selv syntes at «The Witcher» var en av de beste rollespill-opplevelsene jeg noen gang har hatt. Spillet satte fokus på realistiske valg og konsekvenser hvor det aldri fantes noe godt eller ondt svar, noe jeg mener viste svakheten i de typiske rollespill-valgene. «The Witcher 2: Assassins of Kings» lover å gjøre alt større og bedre og er ihvertfall ett av mitt mest forventede spill for 2011.

 

«The Witcher 2: Assassins of Kings» har slippdato 17 mai 2011. Spillet kommer kun til PC.

«True Crime: Hong Kong»

åpenverdenbaserte «True Crime: Streets of L.A.» og dens oppfølger «True Crime: New York City» nådde aldri helt opp til konkurransen. Likevel fantes det mye appell i spillets fokus på slående action, både til fots og bak rattet. Når serien nå er på vei tilbake med en ny utvikler bak spakene, er det lov å håpe for det beste. «True Crime: Hong Kong» ser ihvertfall både heftig og flott ut.

 

«True Crime: Hong Kong» har antydet slippdato andre kvartal 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Batman: Arkham City»

Britiske Rocksteady Studios gjorde i 2009 det umulige. De overgikk alle forventninger og klarte å lage et utrolig bra spill basert på «Batman»-lisensen. Slikt blir selvfølgelig merket og etter suksessen til «Batman: Arkham Asylum» har spillets oppfølger raskt blitt ett av årets mest etterlengtede titler. «Batman: Arkham City» lover en mye større spillverden samt en rekke spennende forbedringer. Hvem kan egentlig motstå den mørke ridderens retur?

 

«Batman: Arkham City» har antydet slippdato tredje kvartal 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Forza Motorsport 4»

Når det kommer til ultra realistiske kjørespill er det bare en spillserie som gang på gang når opp til det mange ser på som kongen over sjangeren. Microsofts «Forza Motorsport» og Sonys «Gran Turismo» er helt klart i full krig og når «Forza Motorsport 4» slippes til høsten er det vel ingen tvil om at kjøreentusiaster vil sitte med rattet klart.

 

«Forza Motorsport 4» har antydet slippdato tredje kvartal 2011. Spillet kommer eksklusivt til Xbox 360.

«Star Wars: The Old Republic»

Den legendariske rollespill-utvikleren er snart klare for å begi seg ut i det veldig konkurransefylte MMO-markedet (Massively Multiplayer Online). Det gjør de også med gigantlisensen som er «Star Wars». Kan virkelig «Star Wars: The Old Republic» hamle opp med Blizzards dominerende monster? Ikke vet vi, men vi lengter etter å se.

 

«Star Wars: The Old Republic» har antydet slippdato tredje kvartal 2011. Spillet kommer kun til PC.

«Resistance 3»

Insomniac Games må være en av de mest effektive utviklerne i verden. Ikke nok med at de allerede har utviklet seks spill denne generasjonen, men så er de alle også kvalitets-titler fra øverste hylle. De gir seg heller ikke og har hele to titler som skal være klare til 2011. En av disse er selvfølgelig «Resistance 3» og det finnes vel liten tvil om at dette vil være en av 2011s store titler.

 

«Resistance 3» har slippdato 6 september 2011. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

«Rage»

Texas-baserte ID Software er FPS-sjangerens gudfedre og når de i 2011 skal lansere en helt ny spilltittel er det vel mange som begynner å sikle. «Rage» lover post-apokalyptisk action i typisk ID-stil. Spillet vil være et klassisk FPS, fylt med innovative elementer som tross sjangervalget kan minne om både åpenverdenspill og rollespill. ID Softwares nye grafikkmotor er også et monster fylt med helt nye teknologier som lover utrolig slagkraft.

 

«Rage» har slippdato 15 september 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Ratchet & Clank: All 4 One»

Ikke nok med at Insomniac Games skal gi ut to titler i 2011, men så når også begge titlene vår liste. «Ratchet & Clank»-serien er en av de få familievennlige plattform-seriene som har overlevd denne generasjonens FPS og Action-trend. Med en unik humor og vid appell har serien klart å brenne seg inn i både små og store hjerter. Seriens nyeste tittel, «Ratchet & Clank: All 4 One», lover også en helt ny opplevelse. Spillet vil nemlig ha samarbeidspilling (co-op) for opptil fire spillere.

 

«Ratchet & Clank: All 4 One» har antydet slippdato høsten 2011. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

«Uncharted 3: Drake’s Deception»

Naughty Dogs «Uncharted»-serie har raskt etablert seg som en av denne generasjonens mest elskede serier. Seriens forrige spill, «Uncharted 2: Among Thieves» er jo nærmet regnet som kongen over 2009. Det med et uslåelig antall «Årets Spill»-priser. Det finnes derfor ingen tvil om at «Uncharted 3: Drake’s Deception» vil levere på alle plan. Hvem er det egentlig som ikke gleder seg til dette?

 

«Uncharted 3: Drake’s Deception» har slippdato 4 november 2011. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

«The Elder Scrolls V: Skyrim»

Bethesda Game Studios er en av rollespill-sjangerens tungvektere. Det da særlig takket være deres «The Elder Scrolls»-serie. Seriens forrige spill, «The Elder Scrolls IV: Oblivion», var jo tross alt et av 2006s største spill. Når Bethesda nå, etter nesten 5 år, gjør seg klare for å gi ut oppfølgeren, er det nok mange som sitter på limpinnen. Lite er så langt kjent om «The Elder Scrolls V: Skyrim», men det finnes ingen tvil om at dette er et av 2011s mest forventede titler.

 

«The Elder Scrolls V: Skyrim» har slippdato 11 november 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«The Last Guardian»

Om spill virkelig er en kunstform kan diskuteres til vi blir blå. Likevel er det ingen tvil om at det Fumito Ueda og hans utviklerlag Team ICO kan regnes som ren kunst. Både 2001s «ICO» og 2005s «Shadow of the Colossus» kan regnes blant de mest artistiske og flotteste spillopplevelsene som finnes. Team ICOs neste spill, «The Last Guardian», vil selvfølgelig fortsette den tradisjonen og vi i spill.no venter i spenning.

 

«The Last Guardian» har antydet slippdato fjerde kvartal 2011. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

«Gears of War 3»

Vi spillere elsker episke spill og hvis det er en utvikler som vet å lage episke spill, så må det vel være Epic Games? Navnet tilsier jo så. En ting er ihvertfall sikkert, «Gears of War» er en heftig spillserie og når «Gears of War 3» slippes til høsten, vil mange spillere stå i kø. Marcus Fenix og resten av gjengen skal nemlig brutalt myrde enda flere horder av Locust. Det er garantert noe alle burde få med seg.

 

«Gears of War 3» har antydet slippdato fjerde kvartal 2011. Spillet kommer eksklusivt til Xbox 360.»

«SSX: Deadly Descents»

Overdreven action og snowboardracing var «SSX»-seriens varemerke da den herjet rundt på den forrige generasjonens konsoller. Electronic Arts vil derimot ta serien til et noe mer realistisk og mørkere sted denne generasjonen. Likevel har vi i spill.no tro på at utviklerne hos EA Canada kan gi oss heftig snowboard-opplevelse som blir vanskelig å toppe i «SSX: Deadly Descents».

 

«SSX: Deadly Descents» har antydet slippdato vinteren 2011. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«Mass Effect 3»

Biowares episke sciencefiction-serie, «Mass Effect», har kapret en hær av lojale spillfans. «Mass Effect 2» regnes jo også som 2010s beste spill av vår elskede redaktør, Jon Cato Lorentzen. Neste års innspill, «Mass Effect 3», skal være avslutningen på den episke trilogien og utifra spillets annonseringstrailer virker det som om kommandør Shepard og hans mannskap nå skal ta kampen til Jorden. Vi venter i ekstatisk spenning.

 

«Mass Effect 3» har antydet slippdato julen 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.