Spillene vi gleder oss til, del 3
0

Spillene vi gleder oss til, del 3

des 31 Spill.no  

Vi har nå kommet oss gjennom tolv måneder, fra januar til desember, og hele 36 spennende titler. Likevel er vi langt fra ferdige. Det finnes nemlig mange store titler som enda ikke har fått hverken kvartals-antydninger eller utgivelsesdatoer og dagens artikkel er dedikert til disse.

 

Har du funnet din favoritt?

Det finnes nok liten tvil om at 2011 kommer til å bli et av de største og beste spillårene noensinne. Vi har prøvd å samle de mest ettertraktede av det kommende årets spill, fra så å si alle sjangere. Likevel kan det være at din favoritt ikke kom med. Man skulle tro at 54 høyt forventede titler dekket de fleste behov, men hvis du ikke har funnet det spillet du gleder deg mest til, så la oss gjerne få høre i kommentarfeltet.

 

Bruk sideknappene under for å lese resten av artikkelen.

«The Legend of Zelda: Skyward Sword»

«The Legend of Zelda»-serien er helt klart en av Nintendos absolutt største serier og mye mulig en av de beste grunnene til å eie en Nintendo Wii. Riktignok har serien gjort lite for konsollens suksess så langt. Derimot finnes det vel ingen tvil om at en gigantisk hær av fans gleder seg til Links neste eventyr, når «The Legend of Zelda: Skyward Sword» lanseres på nyåret.

 

«The Legend of Zelda: Skyward Sword» har antydet slippdato en gang i løpet av 2011. Spillet kommer eksklusivt til Nintendo Wii.

«Binary Domain»

Toshihiro Nagoshi, blant annet kjent som mannen bak «Yakuza»-serien, og Sega jobber for tiden med «Binary Domain». Spillet skal være den japanske produsentens forsøk på å lage en dyp actiontittel som kan appellere til det vestlige markedet. Satt til 2080-tallets Tokyo, skal spillet ta opp diverse temaer rundt «liv» og hvordan den teknologiske utviklingen gjør det vanskeligere å skildre mellom hva som regnes for levende.

 

«Binary Domain» har antydet slippdato en gang iløpet av 2011. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«Tomb Raider»

«Tomb Raider»-serien og dens heroinne Lara Croft har lenge vært en av de tydeligste varemerkene fra spillverdenen. Serien har jo gjort stor suksess utenfor spillmarkedet i både film og tegneserier. Da er det jo noe betydelig at serien ikke har gjort det så bra på spillfronten i det siste. Nå tar derimot utviklerne hos Crystal Dynamics tak i serien på en helt ny måte og det kommende spillet, bare kalt «Tomb Raider», kan derfor anses som en slags omstart. Vi i spill.no tror at en ny retning er akkurat det Lara Croft trenger.

 

«Tomb Raider» har antydet slippdato en gang i løpet av 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«I Am Alive»

Ubisofts «I Am Alive» har, siden første visning på E3 2008, vært blant mange spilleres mest etterlengtede titler. Riktignok har spillet hatt en del problemer under utviklingen. Likevel håper vi i spill.no at spillet kan imponere. Spillets originale premisser inspirerer ihvertfall til troen på en virkelig original og spennende tittel.

 

«I Am Alive» har antydet slippdato en gang i løpet av 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Spec Ops: The Line»

Yager Development og 2K Games tar med «Spec Ops: The Line» tak i en gammel spillserie, nå med en helt ny handling og konsept. Satt til et krigsherjet og sandbelagt Dubai, lover spillet en unik blanding av krig, naturkrefter og et øde-liggende urbant miljø. Spillet har også klart å imponere ved hver eneste visning. Vi i spill.no gleder oss ihvertfall til å ta fatt på både sandstormer og bevæpnede fiender.

 

«Spec Ops: The Line» har antydet slippdato en gang i løpet av 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Twisted Metal»

Kjøretøy-kampspill har hatt mange opp og ned turer, likevel er det en av seriens sjanger som stadig klarer å overbevise. Vi snakker selvfølgelig om «Twisted Metal»-serien og når David Jaffe, sammen med sitt nye utviklerselskap Eat Sleep Play, endelig gjør seg klar til å gi ut et nytt spill i serien. Bare kalt «Twisted Metal», lover spillet mer overdreven action og masser av svart humor.

 

«Twisted Metal» har antydet slippdato en gang i løpet av 2011. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

«Silent Hill 8»

«Survivor-Horror»-sjangeren har i de siste årene satt en større og større fokus på action og skyte-elementer. Riktignok er det fortsatt en av sjangerens større serier som enda ikke har falt under for trykket. Vi snakker selvfølgelig om «Silent Hill»-serien og når serien igjen tar steget inn i denne generasjonen, med «Silent Hill 8», er det nok mange som gleder seg til en skrekkelig opplevelse.

 

«Silent Hill 8» har antydet slippdato en gang i løpet av 2011. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«Knights Contract»

Namco Bandai og Game Republic jobber for tiden med «Knights Contract», et action-eventyrspill satt til en middelalderinspirert og mørk fantasiverden. Spillets to hovedkarakterer har også en ganske spesiell og interessant dynamikk. Heksedreperen Heinrich og den reinkarnerte heksen Gretchen må nemlig legge sine forskjeller til side for å overleve en ny og farlig trussel.

 

«Knights Contract» har antydet slippdato en gang i løpet av 2011. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«Dungeon Siege III»

Rollespillfans har mye respekt for Obsidian Entertainment og selv om dette årets «Alpha Protocol» var en skuffelse for mange, er det fortsatt mange som har håpet i behold når Obsidian nå tar over «Dungeon Siege»-serien med «Dungeon Siege III». Spillet ser allerede ut som om det kan bli et skikkelig innbydende actionrollespill og jeg gleder meg ihvertfall masse til dette.

 

«Dungeon Siege III» har antydet slippdato en gang i løpet av 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Infamous 2»

Sucker Punch Productions gjorde god suksess med fjorårets «Infamous». Oppfølgeren, «Infamous 2», ser også ut til å overgå forgjengeren på absolutt alle plan og det til de grader. For selv om spillet går opp imot en rekke ekstremt store titler, har «Infamous 2» lett klart å etablere seg selv som en av 2011s mest etterlengtede titler. Godt gjort, sier vi mens vi smører oss med tålmodighet.

 

«Infamous 2» har antydet slippdato en gang i løpet av 2011. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

«XCOM»

2K Marin, utviklerne bak «Bioshock 2», annonserte i år «XCOM». Spillet, som er en slags omstart av strategiserien «X-COM», skal være satt til noe som ser ut som en stilistisk versjon av 50-tallets U.S.A. Spillerne vil følge to FBI-agenter som får i oppdrag å undersøke og utrydde en mystisk utenomjordisk trussel.

 

«XCOM» har antydet slippdato en gang i løpet av 2011. Spillet kommer til Xbox 360 og PC.

«Shadows of the Damned»

Grasshopper Manufacture, i de siste årene mest kjent for «No More Heroes», jobber for tiden med «Shadows of the Damned». Spillet er en kollaborasjon mellom de to legendariske spillprodusentene Suda51 (Goichi Suda) og Shinji Mikami og vil være inspirert av begges distinktive stiler. Det vi kan forvente er et punka action spill satt til en psykologisk thriller.

 

«Shadows of the Damned» har antydet slippdato en gang i løpet av 2011. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«Dirt 3»

«Dirt 3» er oppfølgeren til 2008s «Colin McRae: Dirt 2» og lover å fortsette tradisjonen med å være markedets beste rallyspill. Det var det vel aldri noe tvil om, men utviklerne hos Codemasters Southam lover også en rekke spennende nyvinninger. Deriblant et nytt fokus på såkalt gymkhana-kjøring.

 

«Dirt 3» har antydet slippdato en gang i løpet av 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Guild Wars 2»

AreaNets «Guild Wars 2» lover å være et MMORPG (Massively Multiplayer Online Role Playing Game) for både de som hater MMO-spill og for de som elsker det. Som et av de eneste MMO-spillene uten månedlige abonnementer eller mikrotransaksjoner, slipper det også å stenge døren for interesserte, men uerfarne spillere. Spillet er flust av spennende elementer som kan virke innovative for sjangeren og «Guild Wars 2» kan virke som MMO-spillet som virkelig lager en bro mellom massemarkedet og den hjørnestengte sjangeren.

 

«Guild Wars 2» har antydet slippdato en gang i løpet av 2011. Spillet kommer kun til PC.

«Ghost Recon: Future Soldier»

Ubisofts «Ghost Recon»-serie har lenge vært anerkjente som en av de beste innenfor den taktiske avdelingen av FPS-sjangeren. Riktignok har serien tatt et noe mer actionfokuserte steg i de senere år. Det forandrer likevel ikke at serien er elsket av mange. «Ghost Recon: Future Soldier» blir det femte spillet i serien og skal som tittelen antyder ta oss inn i verden full av futuristisk krigføring.

 

«Ghost Recon: Future Soldier» har antydet slippdato en gang i løpet av 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Battlefield 3»

Svenske DICE er helt klart blant de ypperste utviklerne innenfor flerspillerbaserte skytespill. Årets «Battlefield: Bad Company 2» var også en kjempesuksess og ble blant annet navngitt som årets spill her hos oss. For mange er det riktignok det kommende «Battlefield 3» som er toppen av kaka og selv om spillet fortsatt ikke har noen antydet utgivelsesdato, det kan med andre ord bety at spillet ikke kommer før 2012, kommer spillet på listen her. De som kjøpte en av spesial-versjonene til «Medal of Honor» tidligere i år får nemlig muligheten til å prøve seg på beta-versjonen av «Battlefield 3» i oktober, noe de som kan virkelig burde glede seg til.

 

«Battlefield 3» har ingen antydet slippdato. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«The Secret World»

Norske Funcom har flere forskjellige spill under beltet, men selskapet kommer nok alltid til å være mest fokusert på sine MMO-røtter. Riktignok ble ikke «Age of Conan» den suksessen vi håpet på, men det kan jo være at kommende «The Secret World» kan igjen ta det norske utviklerselskapet til nye høyder. Spillet er ihvertfall bygget på mange interessante premisser og har etter utallige år i utvikling klart å skape en hvis mysteriøs hype rundt seg.

 

«The Secret World» har antydet slippdato 2011/2012. Spillet kommer kun til PC.

«Diablo III»

Gigantutvikleren Blizzard har en helt utrolig fanskare og med mange suksessfulle spillserier under beltet er det kanskje ikke så rart. Selv om en hvis verdensgigant kanskje er selskapets største inntjener nå om dagen, er det en serie som virker å være elsket over alt annet. Jeg snakker nå om «Diablo»-serien og det kommende «Diablo III» er nok blant de mest forventede titlene som finnes, ikke bare i år. Riktignok er ikke Blizzard glad i utgivelsesdatoer og vi har fortsatt ingen anelse om når spillet vil komme ut, men ryktene tilsier mye demon-dreping og utstyrsjakt på slutten av året 2011.

 

«Diablo 3» har ingen antydet slippdato, men ryktene sier fjerde kvartal 2011. Spillet kommer kun til PC.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.