Spilling er bra for synet
0

Spilling er bra for synet

feb 19 Spill.no  

Et nytt eksperiment viser at jevnlig spilling kan vise seg bra for synet, melder spillnettstedet Game Informer.

Fugleskremsel

Skal vi tro forskningen, virker spilling både positivt og negativt inn på livene våre. Vi velger selvsagt å høre litt ekstra etter i tilfellene som rettferdiggjør hobbyen vår, og nå har et nytt forskningseksperiment konkludert med at spilling kan være positivt for synet. I hvert fall om du har grå stær og spiller Medal of Honor 40 timer i måneden.

For det var nettopp dette som var utgangspunktet for testen som ble gjennomført ved McMaster University i Canada. Seks grå stær-pasienter ble plassert foran Electronic Arts’ skytespill Medal of Honor to timer om dagen, fem dager i uka i en måned. Fem av de seks opplevde forbedringer når det kom til gjenkjenning av ansikter, avlesing av liten skrift, og når de skulle forutsi retninger på prikker i bevegelse.

Så om du har grå stær i familien, er det kanskje en ide å skrive ut forskningsrapporten og vise frem til de som måtte protestere på det som stort sett anses som en destruktiv tidstyv.

Med til historien hører det for øvrig med at grunnen til at det bare ble spilt to timer om dagen, var fordi forskerne var redde for å gjøre testerne spillavhengige i prossessen.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.