Tapte søksmål mot Rockstar
0

Tapte søksmål mot Rockstar

nov 04 Spill.no  

Backingvokalist Michael “Shagg” Washington fikk ikke medhold i sitt søksmål mot Rockstar North, hvor han hevdet å være inspirasjonskilden til Carl “CJ” Johnson, hovedperson i Grand Theft Auto: San Andreas.

25% av inntektene

Michael “Shagg” Washington, som også hevder å være backingvokalist for rapgruppen Cypress Hill, saksøkte Rockstar allerede i 2010, etter at han angivelig skal ha utlevert sin trøblete oppvekst i Los Angeles til studioet gjennom en to timers samtale. Han ble aldri kompensert for dette, og krevde derfor 25% av inntektene til San Andreas, 250 millioner dollar.

I dommen heter det at CJs utseende legges til grunn for hele søksmålet, og at det er så generisk at det kunne vært hundrevis av andre svarte menn. Videre understreker dommeren at “Washington ikke har presentert noe bevis for at handlingen i Grand Theft Auto: San Andreas er koblet til livet hans”.

Og for ordens skyld: Washington er heller ikke kreditert noe sted som backingvokalist for Cypress Hill.

Grand Theft Auto: San Andreas ble utviklet av Rockstar Games og utgitt av Take Two Interactive for Playstation 2 i 2004 og PC og Xbox i 2005.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.