Ti kule coverversjoner av spillåter!
0

Ti kule coverversjoner av spillåter!

feb 11 Spill.no  

Når man spiller et spill, er musikken utvilsomt en viktig del av det som skaper den helhetlige spillopplevelsen. Spillmusikk blir derfor skapt med omhu, og vi har i flere tiår fått en haug med minneverdig – og mindre minneverdig – musikk fra videospillene. Det er mange som har et kjært forhold til musikk fra enkelte spill, og som velger å lage en hyllest til musikken ved å lage sine egne versjoner, enten for å fremføre på en scene eller bare laste opp til YouTube for å dele med andre som også har et spesielt forhold til disse sangene. Man finner alle slags musikkelskere i denne kategorien; fra veletablerte musikere og orkestre, til amatørartister som kun blir eksponert takket være internett. 

Vi har plukket ut våre ti favorittcovere av kjente og kjære sanger fra spillindustrien. Hva er favorittene deres? Fortell oss gjerne i kommentarfeltet under.

#10 – Blindfolded Mario

Det begynner å bli en del år siden denne karen dukket opp på internett. Man hadde sett mange filmer av folk som spilte «Mario»-sanger på piano, men hittil hadde ingen gjort det slik som han – med et tørkle foran øynene. 

Riktignok spiller han kun temasangen uten å se, men det er likevel imponerende. Temasangen blir etterfulgt av ni minutter med andre kjente sanger fra «Mario»-spillene.

#9 – Monkey Island, Final Fantasy, Zelda, Tetris og Mario – Pianomedley

Det er mange som laster opp filmer der de spiller kjente sanger på piano, og det er lett å drukne i den overveldende mengden. Likevel er det noen som er flinkere enn andre, og YouTube-pianisten w3sp er en av dem. I gjennom mange filmer har han spilt sanger fra blant annet «Zelda», «Mario», «Sonic», «StarCraft» og «Diablo». 

Dette har munnet ut i en slags «Best of»-video, som er delt opp i to deler og varer i 30 (!) minutter. Her spiller han sanger fra «Monkey Island», «Final Fantasy», «The Legend of Zelda», «Tetris», «Super Mario».

#8 – Guile Theme

I mine barndomsdager spilte jeg mye «Street Fighter Alpha 2» på SNES hos en kompis, og har siden da elsket de rå og actionfylte sangene, og det er spesielt låtene til Guile, Ken og Ryu som sitter igjen i hodet som de kuleste. 

Den fyren her er like kjent på strengene som han er i sin egen lomme, og har ikke noe problemer med å rocke ut til Guiles temalåt. Rock on!

#7 – Wind Waker Unplugged

Det er mange som synes ting om «The Legend of Zelda: The Wind Waker». Mange mener at grafikken er barnslig, noen mener det er for lett mens andre elsker det. Uansett hva man mener, kommer man ikke unna det faktum at musikken i spillet er veldig bra.

Det synes også YouTube-artisten FreddeGredde, og har laget en medley av musikk fra spillet, med innslag fra noen av de andre spillene i serien også. Det som er imponerende med FreddeGredde, er at han har laget en versjon med gitar, bongotromme, trekkspill, forskjellige typer fløyter, vokal og til og med spill på glass fylt med ulike mengder vann – og alt har han gjort helt selv. 

#6 – The Black Mages – Dancing Mad

Jeg vet ikke helt om man kan telle det som en coverlåt når det er komponisten selv som står bak det, men Nobuo Uematsu har laget en rockversjon av sangen «Dancing Mad» fra «Final Fantasy VI» med bandet sitt – The Black Mages.

«Dancing Mad» er sangen som ble brukt i den siste kampen i «Final Fantasy VI» til SNES. Dette spillet har flere minneverdige musikalske innslag, og de som har spilt spillet husker vel  operascenen med «Aria di Mezzo Carattere». «Dancing Mad» er komponert på klassisk vis, i fire satser med varierende tempo som passer til selve kampen, og bygger seg opp på episk vis. 

#5 – Still Alive fremført av barnekor

Hva skjer når man lar en spillnerd være korsjef for et barnekor? Jo, han lærer dem å synge sanger som Still Alive fra «Portal». 

«Portal» var et friskt pust i spillindustrien da det ble lansert sammen med «The Orange Box» fra Valve i 2007, og hadde i tillegg til et innovativt gameplay også et veldig humoristisk preg. Under rulleteksten ble det fremført en sang som i etterkant har blitt en yndling blant mange fans av spillet. 

Vi får bare håpe at kaken får disse barnas vedkommende, ikke var en løgn.

ADVARSEL: Sangen kan inneholde spoilere, og kan ødelegge spillopplevelsen for de som ennå ikke har spilt igjennom «Portal».

#4 – Super Mario A Cappella

Nylig fremførte Team Erik & Kriss en a cappella-versjon av «Super Mario»-sanger, noe vi også skrev en artikkel om. Selv om det var gøy å se dette på norsk TV, har det blitt gjort tidligere og den gangen, etter underskrevendes mening, bedre. 

Denne versjonen har diverse sanger fra «Super Mario»-verdenen, samt innslag fra spill som «Tetris», «The Legend of Zelda» og «Mortal Kombat».

#3 – Metal Gear Solid 2/3 Theme

Det er mange som holder musikken fra «Metal Gear Solid»-spillene høyt, jeg inkludert, og det gleder meg derfor stort når etablerte symfoniorkestre velger å fremføre denne musikken i sin filharmoniske prakt. Det er ikke så mye mer å si – bare sett på sangen, lukk øynene og nyt fire minutter og 47 sekunder med ren og skjær herlighet.

#2 – Corporeal – Halo Theme

I desember 2006 la bandet Corporeal ut en video av at de spilte sin versjon av temasangen fra  «Halo». Den fikk mange gode tilbakemeldinger, og ble likt så godt at Microsoft valgte å la dem åpne pressekonferansen deres på E3 det påfølgende året med å fremføre sangen. Det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor:

#1 – Megadeth – Grabbag

Det er få som kan argumentere mot at Duke Nukem er en av tidenes tøffeste spillhelter, og temasangen til «Duke Nukem 3D» er minst like tøff. Originalt komponert av Lee Jackson, ble  den senere covret av heavy metal-bandet Megadeth. 3D Realms utga denne versjonen som en del av en promoterings-CD for Duke Nukem.

Så mens vi venter på «Duke Nukem Forever» (in production), som forhåpentligvis vil bli utgitt i mai, så kan vi alltids kose oss med denne fantastisk kule låten!

Let’s rock!

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.