Tips til spillshoppingen
0

Tips til spillshoppingen

des 17 Spill.no  

(Sponset innlegg): Derfor bør du ikke finansiere kjøp av spill med butikkens egne finansieringstilbud.

Det blir stadig mer vanlig for norske forbrukere å handle på kreditt. Dette har åpnet opp for såkalt delbetaling hos en rekke betalingsselskaper og nettbutikker, hvor du kan utsette hele eller deler av kjøpesummen.

Som forbruker er det viktig å være klar over at slike delbetalinger i praksis er et lån, med tilhørende etableringsgebyr og termingebyr. Er du ikke forsiktig kan en slik finansiering høres forlokkende og flott ut, men i realiteten koste deg mye unødvendige penger.

Særlig når du skal kjøpe et spill, en PC eller en gaming-TV bør du unngå finansiering gjennom butikkens egne lånetilbud. Lånetilbudet på elektrobutikker er nemlig blant de dyreste og kan fort få en snittrente på 24 %. Her kan spill- og elektroselskapene tjene store penger på at du velger å utsette din betaling i 6 eller 9 måneder.

Det finnes heldigvis noen gode retningslinjer å følger: for eksempel kan det være lurt å ha lest seg opp på forskjellen mellom utsettelse og lån. Til tross for at mange betalingsselskaper kaller tjenestene sine for delbetaling, fungerer de som regel som lån uten sikkerhet. Hvilket betyr et lån med høy rente. Dersom du må opprette brukerkonto kan du være ganske sikker på at utsettelsen kommer med høye ekstrakostnader i form av renter og gebyrer.

Mange nettbutikker benytter betalingsselskapet Klarna. Klarna tilbyr delbetaling som gir deg muligheten til å fordele betalingen over flere måneder. Men her er det viktig å ha tunga rett i munnen så man ikke går i fellen. En slik delbetaling fungerer nemlig som et forbrukslån uten sikkerhet.

For å benytte deg av denne betalingsmåten må du opprette en brukerkonto hos selskapet og få kreditten din innvilget. Hos Klarna er det ikke et rent etableringsgebyr, men du må betale et utsettelsesbeløp. Dette beløpet må du betale hver gang du utsetter et kjøp gjennom Klarna. I tillegg må du betale et månedlig administrasjonsgebyr, for ikke å glemme lånerenten. Butikkens finansieringstilbud er med andre ord supert om du ikke har mulighet til å betale med en gang. Samtidig tar du på deg et ugunstig lån som vil vokse seg stadig større jo lenger du utsetter betalingen.

Billigere alternativer

Finnes det billigere alternativer? Dersom du må finansiere kjøpet med en utsettelse, bør du heller vurdere andre lånemuligheter. AXO Finans kan tilby deg et annuitetslån med faste kostnader. På disse lånene ligger renten ofte hele 10 % under renten på kredittkort og butikkens finansieringstilbud. Det sier seg selv at dette fort utgjør en betydelig sum for deg som lånetaker. Det er penger å spare ved å orientere seg kjapt på lånemarkedet med andre ord.

Se bare for deg dette scenarioet: Du ønsker å kjøpe en gaming TV- og tilhørende utstyr til en verdi av 25.000 kroner. Butikken du handler fra tilbyr deg en betalingsutsettelse gjennom Klarna. For å kunne benytte deg av tilbudet må du først betale utsettelsesbeløpet. Allerede her har kjøpet kostet deg ekstra, men de virkelig store summene forsvinner med administrasjonsgebyret og selve renten på lånet.

Et lån hos Axo Finans med nominell rente på 10 % vil til sammenligning koste deg under halvparten av dette. Siden lånet er basert på din økonomi og betalingsevne, får du i tillegg et lån som er skreddersydd din livssituasjon. Gjennom et lån hos Axo Finans kan du også velge å fordele betalingen over flere år dersom du har behov for det.

Moralen er altså at delbetaling er en dyr affære. Skal du først handle på kreditt, kan du liksågodt velge et lån med gunstig rente.


Om Axo Finans

Gjennom Axo Finans kan du få forbrukslån fra 10.000 til 500.000 kroner, uten krav om sikkerhet i bolig. Nedbetalingstiden er fleksibel, fra 1 til 15 år. Lånerenten er individuell og presenteres sammen med lånetilbudet. Nominell rente fra 6,99% til 21,95%. Effektiv rente fra 7,4% til 24,4%. Eff. rente 13,2%, 150.000 o/10 år, kostnad: 112.573, Totalt: 262573. Du kan sammenlikne våre priser med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.