Transformers: Battlegrounds – XCOM for barn
0

Transformers: Battlegrounds – XCOM for barn

Transformers er barndommen min. Selv om Transformers: Battlegrounds baserer seg på en utgave av serien jeg aldri har sett er det nok kjente og kjære karakterer her til at jeg kjenner litt på nostalgien. 

Å irritere Starscream er alltid gøy.

Historien er som den ofte er. Decepticons angriper en by og Autobots iler til for hjelpe menneskene. Selvfølgelig er det bare en avledningsmanøver. For det Megatron egentlig er på jakt etter er the Allspark, denne macguffinsen som er så sentral i mange av Transformers-historiene. Optimus Prime vil gjøre alt i sin makt for at Megatron ikke får klørne sine i denne. 

Måten du som spiller introduseres i historien er forøvrig litt klønete, hvor du som menneske løftes opp og får en isometrisk oversikt over slagmarken og kan styre Autobotsene rundt. 

Spillet er som et svært forenkla XCOM; XCOM for babies. Det betyr at det er et turbasert strategispill hvor du styrer en liten gruppe.

I starten er laget ditt låst, men etter hvert kan du velge hvilke tre du vil ha med deg.

På hver oppdrag plukker du ut tre Autobots du skal ha med deg. De har forskjellige klasser så det kan være lurt å balansere egenskaper. De egenskapene fordeler seg i all hovedsak i de tre ulike angrepene som robotene har. Du har et normalangrep, en super og en ultra. Du kan kjøpe flere angrep etter hvert som du opparbeider deg erfaringspoeng. 

Når du kommer til slagmarken har hver av robotene tre actionpoeng som kan brukes til å bevege deg eller angripe. Du kan kun angripe en gang per tur. Ultraangrepene dine bruker ikke actionpoeng. 

Du vil aldri tenke deg i hjel som følge av de taktiske disposisjonene dine.

Spillets taktiske elementer går stort sett ut på hvilke Autobots du skal ha med deg på oppdrag og hvilke Deceptiocons som er fornuftig å angripe. Transformers: Battlegrounds inneholder kun basiselementene som et strategispill av denne typen må inneholde. Når det er sagt fungerer basiselementene svært godt. Det er bare ikke særlig utfordrende. 

Nå er jeg veldig klar over at jeg ikke er i hovedmålgruppa. Dette er hovedsakelig for nybegynnere i sjangeren. Til det fungerer spillet godt. Du er aldri i tvil om hvilke muligheter du har og hvilke konsekvenser valgene dine har. Spillet gir deg god tilbakemelding og opplæring. 

Det Transformers: Battleground ikke gjør er å gi god valuta for pengene. Historiedelen er kort. Arcadedelen har en håndfull oppdrag som også er gjennomført relativt raskt. Og uten en onlinefunksjon i spillet er det dessverre lite gjenspillbarhet å spore her. Det til tross for en samarbeidsmodus.

Utseendemessig er ikke Transformers Battlegrounds det helt store.

Presentasjonsmessig er Battlegrounds funksjonelt og fargerikt, men det er lite detaljer her. Animasjonene er også svært begrensa. Det hjelper lite på inntrykket at spillet til tider lider under en bildeoppdateringsfrekvens som gjør at alt stotrer. Med tanke på størrelsen på kartene og den nevnte mangelen på detaljer er det ingen grunn til at det skal slite med å kjøre. Selv på en PS4. Spesielt ikke når det ligner på et mobilspill. 

Det jeg imidlertid setter pris på er at hele historien og alle dialoger er fylt opp av over middels stemmeskuespill (selv om stemmene blir feil for en som har vokst opp med helt andre stemmer). 

Transformers: Battlegrounds er en god inngang til sjangeren, men for erfarne spillere blir dette for overfladisk og enkelt. 

About Kjell-Arne Jørgensen

Journalist fra Drammen som bor og jobber i Skedsmo. Relativt altetende når det kommer til spill. Har fortsatt til gode å spille noe som er bedre enn The Witcher 2.