Tror Microsoft vil vente til våren
0

Tror Microsoft vil vente til våren

feb 21 Spill.no  

Spillmarkedsanalytiker Michael Pachter fra Wedbush & Morgan var mektig imponert over PlayStation 4-demonstrasjonen i natt, og tror Microsoft vil vente et par måneder med sin pressekonferanse.

Imponerende PS4

Pachter, som den siste tiden først og fremst har markert seg som kritiker av Nintendo Wii U, har denne gangen latt seg imponere av Sonys satsing. 

– Sony har avfyrt første salve i konsollkrigen, og burde kunne nyte mediasøkelyset i minst et par måneder. Vi var virkelig imponert av Sonys presentasjon, og synes fokuset på først og fremst spill var passende, heter det i en melding fra Wedbush Morgan til nettstedet VG247.

Pachter og kollegaene mener grunnen til at Sony ikke ville vise selve konsollen på pressekonferansen, kan være rett og slett fordi den ikke er klar ennå. Prisen tror de havner mellom 400 og 450 dollar. I Norge vil det tradisjonen tro bety rundt 4000-4500 kr.

Microsoft til våren

Men Microsoft kan ha kraftig skyts på lager, tror firmaet, og lister opp en rekke elementer de tror vil dukke opp på pressekonferansen til våren.

– Vi tror Microsofts nestegenerasjons Xbox vil være omtrent like kraftig, vil ha en sammenlignbar liste med førstepartsutviklede spill og lignende tredjepartsstøtte, men kan ha egenskaper Sony ikke kan stille opp med (eller ikke er klare til å annonsere ennå), hevder Wedbush Morgan.

Disse egenskapene kan ifølge firmaet være Kinect inkludert med hver nye Xbox, integrert Skype på skrivebordet, utvidede multimediafunksjoner – trolig med innebygget TV-dekoder – integrering med smarttelefoner og nettbrett via Smart Glass, søkemuligheter via Bing og forbedret internett-tilgang.

Nøyaktig når til våren Microsoft vil avsløre sin konsoll tør de ikke si sikkert, men spekulerer på at det i hvert fall vil gå til april før noe skjer, og at det lett kan gå helt til E3-messen i juni. 

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.