Åtte spill mottar statsstøtte
0

Åtte spill mottar statsstøtte

okt 30 Spill.no  

Tidligere denne måneden rapporterte vi at Kulturdepartementet vil doble støtten til spillutvikling i Norge, og at hele 20 millioner kroner skal deles ut årlig fremover. Men også i år skal det deles ut. Denne uken presenterte Norsk filminstitutt (NFI) at åtte norskproduserte spill vil motta støtte til videre utvikling i år.

Spillene


Among the Sleep
Krillbite Studio består av tidligere bachelor-studenter fra “Opplevelsesproduksjon og interaktive medier”-linja hos Høyskolen i Hedmark. De får nå 200 000 kroner i støtte for å utvikle Among the Sleep, et mørkt eventyrspill som utspiller seg mellom drøm og virkelighet, og som oppleves fra en toårings perspektiv.

Gametracer
200 000 kroner gis i støtte til Rock Pocket AS for å lage Gametracer, et spillutviklingsprogram for barn og unge som ikke har peiling på programmering. Ved hjelp av enkle taste- og musetrykk snekrer man sammen sitt ønskespill, og kan deretter la venner laste det ned via iOS- og Android-baserte apper.

Helt vilt
“Helt vilt foregår i nær fremtid hvor en ny generasjon muterte dyr kjemper en humoristisk kamp med revolusjonær glød og dyrisk teknologi for å ta tilbake alt de har tapt. Motstanderne er menneskenes onde imperium.”, heter det i presseskrivet. Vanskelig å toppe det. Spillets utvikler Virtual Game Worlds AS mottar 100 000 i støtte til utviklingen.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.