Valve utvikler AR-briller
0

Valve utvikler AR-briller

sep 10 Spill.no  

En Journalist fra NY Times har fått prøvekjøre Half-Life-studioet Valves nye maskinvareprosjekt, et par med AR-briller.

Virtuelt helvete

AR står for Augmented Reality, og innebærer i spillsammenheng at figurer og grafikk dukker opp på dine omgivelser når du ser på dem via spesielle briller. I dette tilfellet er det NY Times’ Stuart Isett som har fått prøvekjøre Valves nye baby, som ennå ikke har fått noe offisielt navn.

– Uansett hvor jeg snur meg, endrer omgivelsene seg, krigen utfolder seg. Jeg har en sprø dings festet til hodet mitt: et klumpete sett med briller som ser ut som en View-Master fra det 22. århundre. Det trekker meg inn i en virtuell verden. Jeg snur meg én vei, og ser zombier forberede seg på å spise meg. Jeg snur meg en annen vei, og lurer på hva slags helvete som venter meg, forteller Isett i artikkelen.

Ny trend?

Valve er ikke den eneste spillpioneren som har rettet seg mot såkalt «wearable computing», også Doom- og Quake-skaper id Software er med på leken. De har imidlertid fokusert på VR, Virtual Reality, hvor man kun ser grafikk i brillene, og har gitt all sin støtte til Oculus Rift. Google jobber som kjent med Project Glass, briller man ved hjelp av selskapets tjenester blir den reneste Robocop. Og de er allerede i gang med neste generasjon, som skal bli kontaktlinser.

Ryktene om en konsoll basert på Steam fra Valve har vi imidlertid hørt fryktelig lite om i det siste. Mye tyder på at det i stedet er disse brillene det har dreid seg om i diverse jobbannonser og andre hint fansen automatisk har tolket som den såkalte Steambox-en.

Valve har fremdeles til gode å presentere brillene offentlig, men vi gleder oss selvsagt til å se mer til dem i fremtiden. Et offisielt navn og en video hadde gjort seg. 

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.