Vi tester Creative hodetelefoner
0

Vi tester Creative hodetelefoner

Modell: Creative Fatal1ty Profess1onal Series Gaming Headset MKII
Pris
: ca. 620 kr
Positivt
: Behagelige, avtagbar mikrofon, dyp bass
Negativt
: Ikke like bra til musikk, mikrofon fungerer ikke med Mac

Om du liker å få ørene blåst av når du pumper kompisene dine fulle av virtuelt bly, kan Fatal1ty MKII være verdt å ta en titt på. I samarbeid med den profesjonelle gameren Johnathan «Fatal1ty» Wendel har Creative utviklet et headset som gjør sitt ytterste for å tilfredsstille gutteromssoldaten.

Justerbare, myke og behagelige øreklokker sørger for at headsettet passer de fleste hodefasonger, og du slipper å kaste bort verdifull gamingtid på å massere ømme ører. Skinnet kan nok imidlertid gjøre ørene dine en smule klamme om du spiller over lengre tid.

Mikrofonen kan justeres etter ønske og er avtagbar for dem som ikke ønsker å delta i planlegging og drittslenging. Dessverre er ikke mikrofonen kompatibel med Mac (selv med Windows via Boot Camp) av hardwaremessige årsaker, men om du er innehaver av et Sound Blaster X-Fi-kort kan du nyte godt av «Silencer»-funksjonen som fjerner uønsket bakgrunnsstøy.

«Fatal1ty MKII» er et headset beregnet og optimalisert for gaming, og gir deg et godt og levende lydbilde med en bass som får eksplosjonene til å riste klærene av deg. Dessverre er det ikke like bra til musikkavspilling. Det er ikke dårlig, men om du hovedsaklig hører på musikk og nyter musikksamlingen din i såkalt «lossless»-format, er nok ikke «Fatal1ty MKII» det beste valget. Men for gamere er headsettet et absolutt must.

Terningkast: 5/6

Modell: Sound Blaster Arena Surround USB Gaming Headset
Pris: ca 850 kr
Positivt: Avtagbar mikrofon, behagelige å ha på, god lyd
Negativt: USB-tilkobling, mye unødvendig programvare som følger med

«Sound Blaster Arena Surround» USB Gaming Headset kobles til via USB, som gjør at man får med mange av finessene man ellers må kjøpe et Sound Blaster-lydkort for å få: «Silencer»-funksjonen gjør det mulig å dempe bakgrunnsstøyen mens du spiller på et LAN, «VoiceFX» forvrenger stemmen din til 18 forskjellige stemmer (ble en stor hit her på kontoret en sen torsdagskveld) og «X-Fi» gir deg 3D-surroundlyd. Desverre er det ikke bare fordeler med USB-tilkoblingen, ettersom headsettet er utstyrt med et eget lite lydkort får CPU-en enda mer å jobbe med. Det er ikke alltid ønskelig når man sitter og spiller.

Lyden er veldig god til spilling, og med sin dype bass har vi sjeldent opplevd så intense eksplosjoner. Selv med høyt volum greier headsettet å holde en ren tone, og bassen får faktisk ørene til å flagre. Headsettet er også god til musikklytting i de fleste sjangere, men det er viktig å passe på at «X-Fi 3D»-funksjonen er slått av, ettersom det ødelegger lydbildet.

«Sound Blaster Arena Surround» er et headset for den seriøse gameren som ønsker seg et headset som gir massiv lyd og er gode å ha på utover sene spillnetter. Anbefales!

Terningkast: 5/6

About Erling Løken Andersen

Erling er tidligere ansvarlig redaktør i Spill.no, nå styreleder i Omega Media, som eier og driver Spill.no. Erling har jobbet med spill siden 2006; først som spillutvikler, deretter spilljournalist og redaktør.