25 år med Zelda
0

25 år med Zelda

feb 21 Spill.no  

I fjor feiret Nintendo 25 år med «Super Mario»-serien. I dag er det en annen kjent Nintendo-serie som fyller 25, nemlig «The Legend of Zelda»-spillene.

Gullkassett

Det var nemlig i dag, 21. februar, for 25 år siden at det første «The Legend of Zelda» ble lansert i Japan på Nintendos 8-bit-konsoll. Spillet skulle vise seg å bli starten på en av de aller mest kjære Nintendo-seriene.

Allerede fra første spill var det klart at vi stod ovenfor en spesiell spillserie. Mens vanlige spill på Nintendos 8-bit-konsoll kom på grå kassetter, ble «Zelda»-spillene produsert på glinsende gullkassetter. Dette var for å markere at spillene hadde batterilagring. For første gang var det nå mulig å lagre fremgangen sin i et konsollspill.

Med «The Legend of Zelda: A Link to the Past» på Super Nintendo ble serien enda mer populær. Fra den mer abstrakte grafikken på Nintendos 8-bit-konsoll tok serien nå steget inn i en fargerik og sprudlende tegnefilmaktig verden, og med en fantastisk grunnidé om en skygge- og lys-verden var klassikerstempelet klart.

Som med Nintendos andre serier taklet «Zelda» overgangen til 3D på Nintendo 64 med verdighet. «The Legend of Zelda: Ocarina of Time» er et av tidenes mest kritikerroste spill, et spill som rett og slett satte en standard for actioneventyr i 3D.

Siden da har Nintendo lekt seg med serien sin. Fra den sjarmerende tegnefilmgrafikken i «The Legend of Zelda: Wind Waker», til en mer emo-aktig sinna-Link i «The Legend of Zelda: Twilight Princess», krydret med finurlige Game Boy- og DS-titler i blant. I år kommer også oppfølgeren til «Twilight Princess»: «The Legend of Zelda: Skyward Sword».

Se en video med mimring fra samtlige Zelda-spill her:

Vi i Spill.no gratulerer både Link, Zelda og Ganon med jubileet, og oppfordrer dere lesere til å dele deres beste «Zelda»-minner i kommentarfeltet under.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.